«On the Verandah»: To καλύτερο εστιατόριο των Σπετσών έρχεται στο «Ark»

Το τέταρτο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», καλεί στην Αθήνα τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό από το εστιατόριο «On the Verandah» στις Σπέτσες.

«On the Verandah»: To καλύτερο εστιατόριο των Σπετσών έρχεται στο «Ark»

Το τέταρτο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», καλεί στην Αθήνα τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό από το εστιατόριο «On the Verandah» στις Σπέτσες, το οποίο στεγάζεται στο εμβληματικό ξενοδοχείο του νησιού «Poseidonion Grand».

«On the Verandah»: To καλύτερο εστιατόριο των Σπετσών έρχεται στο «Ark» - εικόνα 1
Η εντυπωσιακή σάλα του «Ark»

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το Symposio at Ark, με καλεσμένους βραβευμένα εστιατόρια και σεφ από την ελληνική επαρχία. Φαίνεται πως η ιδέα να γνωρίσουν ακριβώς τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή γαστρονομικά σε όλη την Ελλάδα ιντριγκάρει ιδιαίτερα τους Αθηναίους. Την άλλη Πέμπτη, λοιπόν, στο εστιατόριο «Ark», η Αθήνα συναντιέται με τις Σπέτσες, καθώς ο διακεκριμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα» σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός υπογράφει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού με κορωνίδα το μεγαλύτερο σουξέ του, τη Ζωή του Κόκορα.

«On the Verandah»: To καλύτερο εστιατόριο των Σπετσών έρχεται στο «Ark» - εικόνα 2
Σταμάτης Μαρμαρινός

Ο Σταμάτης Μαρμαρινός λατρεύει την ελληνική κουζίνα και την καθαρότητα της γεύσης της. Ήταν ατίθασο παιδί και τη μαγειρική τη σπούδασε για την «κόντρα». «Δεν είχα κανέναν έρωτα στην αρχή. Απλώς εκεί που όλοι έλεγαν “γίνε γιατρός, γίνε δικηγόρος”, εγώ πήγα για μάγειρας. Ούτε τον πρώτο χρόνο την αγάπησα τη μαγειρική. Πολλή κούραση, πολλή πίεση, πολλή ορθοστασία…» Το δεύτερο χρόνο όμως βρέθηκε­ στην πορεία του ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης, που εργαζόταν στο «Nafplia Palace». Εκεί την επιμέλεια του εστιατορίου είχε ο σεφ Γιάν­νης Μπαξεβάνης και... αυτό ήταν. «Με έκαναν να αγαπήσω με πάθος την ελληνική κουζίνα, τη δημιουργικότητα, το ψάξιμο των μοναδικών ελληνικών προϊόντων, τις φοβερές γεύσεις της γης μας». Τα επόμενα τρία χρόνια ακολούθησαν συνεργασίες με σημαντικά εστιατόρια των οποίων την επιμέλεια είχε ο Μπαξεβάνης, ενώ δούλεψε για 4 χρόνια και στο «Βαρούλκο» με τον Λευτέρη Λαζάρου.

«On the Verandah»: To καλύτερο εστιατόριο των Σπετσών έρχεται στο «Ark» - εικόνα 3

Η αυτόνομη πορεία του ξεκίνησε στο «On the Verandah», όπου ξεδίπλωσε το ταλέντο του και κέρδισε Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Το μυστικό του; Η αποδόμηση παραδοσιακών πιάτων και η αριστοτεχνική επαναδόμηση που διατηρεί την ελληνικότητά τους, μπολιάζοντάς τη με φρεσκάδα, πολλαπλές υφές και αρώματα. Δύο πιάτα έχει για «γούρι» από την πρώτη μέρα της καριέρας του ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός: μια παραλλαγή του κλασικού χταποδιού με κοφτό μακαρονάκι, που το φτιάχνει με χυλοπίτες από την Ερμιόνη, μυζήθρα από την Τραχιά και σαλάμι Λευκάδας, και την κατακόκκινη σαλάτα με ντομάτα και φράουλα, μια τολμηρή παραλλαγή της χωριάτικης. Αυτό το τελευταίο θα ανοίξει το εξαιρετικό μενού που θα απολαύσουμε στο Symposio at Ark.

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK | ON THE VERANDAH 15 Μαρτίου

To καλωσόρισμα του σεφ
Ντομάτες & φράουλες: φέτα, ρόκα, αβοκάντο, πιπεριά Φλωρίνης

Ορεκτικό
Χτένια με τζατζίκι: αγγούρι, γιαούρτι, λεμόνι, μαύρο σκόρδο

Κυρίως
Η ζωή του κόκορα: καλαμπόκι, τρούφα, στάρι, αβγό

Επιδόρπιο
Σοκολατίνα: προπύρα Σπετσών, φιστίκι, αμύγδαλο, ελιά, λεμόνι

€ 40/άτομο

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"