Μια βραδιά στη «Χρύσα Χρύσα»

Το εστιατόριο της Χρύσας Πρωτόπαππα στην οδό Αιολέων είναι ταυτόχρονα industrial και μπιστρουδένιο. Και νόστιμο...

Μια βραδιά στη «Χρύσα Χρύσα»

Το μικρό εστιατόριο της Χρύσας Πρωτόπαππα στην οδό Αιολέων είναι ταυτόχρονα industrial και μπιστρουδένιο. Βαμμένο σε αποχρώσεις του γκρι, με παλιό μωσαϊκό, γεωμετρίες από γλομπάκια στο ταβάνι και ασπρόμαυρα πρόσωπα του Fornasetti να ξεμυτίζουν στο ντουλάπι με τα γυαλικά και τα ποτήρια που του δίνει αίσθηση σπιτικής τραπεζαρίας, χαμηλότονο, φιλικό και προσεγμένο, τυλίγει με ωραία, ζεστή αύρα τις παρέες που πιάνουν τα κεντρικά τραπέζια και τα ζευγάρια που βρίσκουν εδώ μια όμορφη γωνιά για να πιουν το κρασί και να πουν τα δικά τους. Στο μενού, που εμπλουτίζεται με πιάτα ημέρας, θα συναντήσεις αρκετές νοστιμιές με τη σφραγίδα της χαρακτηριστικά περιποιητικής οικοδέσποινας, άλλες στο πνεύμα μιας μοντέρνας ταβέρνας και άλλες πιο ντελικάτες, στο στιλ με το οποίο τη γνωρίσαμε πριν από χρόνια στο κομψό ρεστοράν με το όνομά της στην οδό Δημοφώντος, όταν τα μαγαζιά της γειτονιάς τα μετρούσες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Μια βραδιά στη «Χρύσα Χρύσα» - εικόνα 1

Μπορείς να ξεκινήσεις με μια ζεστή, στοργική σούπα σελινόριζας, με anise αρώματα, ένα συνδυασμό σαλατικών με ζεστή μελιτζάνα, κατσικίσιο τυρί, σπασμένα καρύδια και βαλσάμικο και τρυφερά κεφτεδάκια γιαουρτλού, με γλυκοφάγωτη ντοματένια σάλτσα. Μετά μη χάσεις το πεντανόστιμο κατσικάκι που σιγομαγειρεμένο στη λαδόκολλα με κρασί, μέλι και θυμάρι –έρχεται αγκαζέ με τραγανές τηγανητές πατάτες, που ποτίζουν στο ζουμί του κι είναι χάρμα– και, αν την πετύχεις, την πάπια κονφί με μύρτιλα, ένα ωραίο, φρουτώδες, πιο «εστιατορικό» πιάτο με γλυκόξινες αποχρώσεις, από τα παλιά hits της Χρύσας, η οποία στο τέλος θα σε γλυκάνει με μια αρκετά ευχάριστη παραλλαγή της tarte tatin με κυδώνια ή το κλασικό της, πλούσιο τσιζκέικ με μέλι.

Καλλισθένους & Αιολέων 40, Άνω Πετράλωνα, 2130356879. Τιμή: € 20-25.

Περισσότερες πληροφορίες

Χρύσα-Χρύσα

Καλλισθένους & Αιολέων 40, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.