«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark»

Το άλλο μισό της διάσημης «Σελήνης» του Γιώργου Χατζηγιαν­νάκη, η γαστροταβέρνα «Σελήνη Meze», και ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης παρουσιάζουν τη συναρπαστική γαστρονομία της Σαντορίνης στο τρίτo γαστρονομικό event του Symposio at Ark.

«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark»

Το άλλο μισό της διάσημης «Σελήνης» του Γιώργου Χατζηγιαν­νάκη, η γαστροταβέρνα «Σελήνη Meze», και ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης παρουσιάζουν τη συναρπαστική γαστρονομία της Σαντορίνης στο τρίτo γαστρονομικό event του Symposio at Ark στις 8/3.

«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark» - εικόνα 1
Η κομψή σάλα του «Ark», όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ

Για πάνω από 30 χρόνια ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης πρωτοστατεί στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας και τιμά τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης. Το «Σελήνη Meze» αντιπροσωπεύει το όραμά του για το πώς θα έπρεπε να είναι η ελληνική ταβέρνα: να βγαίνει μέσα από το μενού η γεύση του τόπου, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τα προϊόντα του, να εξελίσσεται η παράδοση με ανώτερες τεχνικές, να υπάρχουν απλά, αλλά όχι απλοϊκά και πρόχειρα φαγητά. Την ίδια ιδεολογία με τον Χατζηγιαννάκη μοιράζεται εδώ και χρόνια ο ικανότατος κι εμπειρότατος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης, ο οποίος φέτος έχει αναλάβει την κουζίνα του «Σελήνη Meze».

«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark» - εικόνα 2
Βασίλης Ζαχαράκης

Γέννημα θρέμμα Σαντορινιός, με μια ολόκληρη σειρά από εξαιρετικά εστιατόρια στο ιστορικό του –το θρυλικό «Νυχτέρι», το «Περιβόλι», το «Assyrtiko» κ.λπ.–, πατάει στην ιδέα τού «μοιράζομαι και δοκιμάζω» και δημιουργεί πιάτα που, ξεκινώντας από την παράδοση, την εξελίσσουν με καλαισθησία κι έξυπνες τεχνικές. Άλλωστε, η μεγάλη συλλογή κυκλαδίτικων και γενικότερα ελληνικών προϊόντων, που προωθεί η γωνιά ντελικατέσεν μέσα στο εστιατόριο, και η εκπληκτική κάβα του, αποκλειστικά με σαντορινιά κρασιά, του προσφέρουν ένα γερό υπόβαθρο.

Χαρακτηριστικό δείγμα της τέχνης και της γαστρονομικής ταυτότητας του σεφ η πανσέτα με τριλογία φάβας (κρέμα, κανονική και σε αφρό με τόνκα), η οποία περιλαμβάνεται στο μενού που έχει φτιάξει ειδικά για το event στο «Ark». Μάλιστα, η κρούστα που θα καλύπτει την πανσέτα είναι ένα ολοκαίνουργιο, υπέροχο προϊόν που δημιούργησε ειδικά για τη SANTO, την Ένωση Παραγωγών Θηραϊκών Προϊόντων: πελτές ντομάτας διπλής συμπύκνωσης με ελαιόλαδο και μέλι, αρωματισμένος με μαστίχα και πιπερόριζα! Θα κάνει πρεμιέρα στα τραπέζια του «Ark» και το κοινό που θα βρίσκεται στο event θα είναι και ο πρώτος δοκιμαστής ενός μοναδικού γκουρμέ προϊόντος!

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK | ΣΕΛΗΝΗ MEZE 8 Μαρτίου

To καλωσόρισμα του σεφ
Ντοματοκεφτές: γαρίδα, λευκός ταραμάς

Ορεκτικό
Κυκλαδίτικη γούνα: φιλέτο κολιού μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, μους καπνιστής μελιτζανοσαλάτας

Κυρίως
Πανσέτα - φάβα: χοιρινή πανσέτα, σαντορινιός πελτές, μαστίχα, μέλι, τόνκα

Επιδόρπιο
Χαλβάς: ζελέ μέλι-θυμάρι, κρέμα πορτοκάλι, παγωτό κανέλα

€ 45/άτομο

Κρατήσεις online στο
www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"