6 καινούργια εστιατορικά projects της πόλης

Ρίχνουν στο τραπέζι από dumplings και κρέατα ψημένα σε tandoor μέχρι ιταλική pasta κι ένα πεϊνιρλί με γλυκάδια. Διαβάστε τα πρώτα νέα.

6 καινούργια εστιατορικά projects της πόλης

Ρίχνουν στο τραπέζι από dumplings και κρέατα ψημένα σε tandoor μέχρι ιταλική pasta κι ένα πεϊνιρλί με γλυκάδια. Διαβάστε τα πρώτα νέα.

#1 «WοοWοο»

6 καινούργια εστιατορικά projects της πόλης - εικόνα 1

Ένα πορτοκαλί σφενδάμι και τίγρεις και λεοπαρδάλεις ζωγραφισμένες στο χέρι θα σε βάλουν στο κλίμα στην είσοδο του νέου πανασιατικού bar-restaurant του Γιάννη Μωράκη και του Τάκη Διδασκάλου στη συμβολή Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ: ο Γιώργος Παντελούκας της GJP Design & Construction μεταμόρφωσε το χώρο του live stage «Cabaret» σε ένα χρωματιστό «δάσος» εσωτερικού χώρου. Στο «WooWoo» γεωμετρικές κατασκευές που σου φέρνουν στο μυαλό κορμούς δέντρων κι ασύμμετρα μπαμπού που φτάνουν μέχρι την οροφή ντύνουν μια μοντέρνα εκδοχή της ευρύτερης ασιατικής κουζίνας, σε επιμέλεια του πολύ αξιόλογου σεφ Σταμάτη Σκριάπα, η οποία λειτουργεί αρκετά στη λογική της μοιρασιάς. Ξεκινάς με ιαπωνική miso soup και ταϊλανδέζικη σούπα tom yum, συνεχίζεις με dumplings και bao buns, για να περάσεις σε λαβράκι στον ατμό με λαχανικά και μανιτάρια, καραμελωμένα χοιρινά spare ribs κι αρνίσια παϊδάκια σε στιλ κορεάτικου BBQ, αφήνοντας λίγο χώρο και για τα σοκολατένια harumaki. Και μετά συνεχίζεις με κοκτέιλ, με ανάλογες πανασιατικές αναφορές, σε επιμέλεια του Σπύρου Κερκύρα και της Bar Solutions.

#2 «Gilly Nel Pireo»

6 καινούργια εστιατορικά projects της πόλης - εικόνα 2

Αντλεί την έμπνεσή του από ένα ιστορικό café της Φλωρεντίας, αντί για την Piazza della Republica, όμως, έχει μπροστά του ένα πειραιώτικο σταυροδρόμι. Το «Gilly», το ιταλικό μπιστρό που πήρε τη θέση της προγενέστερης «Pizzoteca» στην οδού Καραΐσκου, επενδυμένο με ζεστό ξύλο και μάρμαρο και με μια χαρακτηριστική συστοιχία από ρετρό φωτιστικά πάνω από τους όμορφους πάγκους-βιτρίνες του, έχει μια γλυκιά vintage αύρα. Ξεκινάει από νωρίς με καφέ, μάφιν, κέικ, μπάρες ενέργειας, αλλά και panini και σάντουιτς με ψωμί που έρχεται από το φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι. Αργότερα μπορείς να συνθέσεις μια ωραία ποικιλία επιστρατεύοντας τυριά και αλλαντικά από τη συλλογή του –prosciutto di Parma και salame di Milano, pecorino, tallegio κ.ά.– ή να διαλέξεις κάποιο από τα πιάτα που επιμελείται ο γνωστός σεφ Χρήστος Τζιέρας, από πίτσες και σπιτικά καλτσόνε, σπαγκέτι καρμπονάρα και μπολονέζ, νιόκι με γκοργκοντζόλα και ριζότο με κολοκυθάκια και scarmorza...

#3 «Papillon»

6 καινούργια εστιατορικά projects της πόλης - εικόνα 3

Ένα πολυτελές μπιστρό με προσεγμένη ρετρό αισθητική –και κάποιες χαρακτηριστικές αμερικάνικες νότες– έστησε η ομάδα του «40Forty» στο Νέο Ψυχικό, στο χώρο όπου επί συναπτά έτη βρίσκαμε τις «Πόρτες». Το «Papillon» χωρίζεται σε δύο σχεδόν αυτονομημένους χώρους. Με ταπετσαρίες με λαχούρια και μια οροφή με πράσινα περιγράμματα, απ’ όπου κρέμονται λευκοί γλόμποι, ο πρώτος, με το που μπαίνεις, είναι πιο casual. Με πιο εστιατορικό χαρακτήρα ο δεύτερος, ατμοσφαιρικά υποφωτισμένος, δημιουργεί οπτικά παιχνίδια με καθρέπτες που καλύπτουν τους τοίχους και καταλήγει σε μια ανοιχτή κουζίνα. Ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο τα εξώφυλλα του «New Yorker» και οι ποπ προσωπογραφίες που κρέμονται παράξενα στο ύψος του ταβανιού. Ο χώρος είναι δραστήριος από το πρωί με καφέ και πρωινό, ενώ για τη συνέχεια ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης σας επιφυλάσσει γαλλικά και ιταλικά πιάτα με κλασικές αναφορές και σύγχρονο πνεύμα, σαν το ριζότο κολοκύθας με κρέμα sherry, θυμάρι και μαντζουράνα, το σαλάχι με σάλτσα βουτύρου και κάππαρη, το μπούτι πάπιας με Cabernet και καρότακια, ακόμη κι ένα tournedos Rossini. Στη λίστα κρασιών ο Βλάσσης Θεοδωρακόπουλος έχει συγκεντρώσει περί τις 100 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ την επιμέλεια της cocktail list, όπου υπερτερούν τα aperitivi, έχει το Kintsugi Project των Γιάννη Σαμαρά και Στέφανου Δραγανιδάκη.

#4 «Feedέλ Asador»

6 καινούργια εστιατορικά projects της πόλης - εικόνα 4

Ένα μεγαλύτερο «αδερφάκι» του «Feedέλ Urban Gastronomy», διακοσμημένο με πέτρα, μέταλλο και κάποια κουβανέζικα στοιχεία, κάνει αυτές τις ημέρες τα πρώτα του βήματα στη Γλυφάδα. Το «Feedέλ Asador» μοιράζεται κάποια πιάτα με το μπαρ κι εστιατόριο του κέντρου, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο (φωτό) να προσθέτει νέες ιδέες στο μενού, πάντα στη λογική του γκουρμέ μεζεδοπωλείου –πεϊνιρλί με γλυκάδια π.χ., που ψήνεται σε ξυλόφουρνο έχοντας στο ζυμάρι του κομματάκια παστουρμά, ή καπνιστός ταραμάς με σησαμέλαιο, αβγοτάραχο και τσιπς από παστινάκη με καπνιστή πάπρικα. Και σε αυτήν την ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή τα κοκτέιλ επιμελείται ο Αλέξανδρος Τσελεπής, εστιάζοντας στο pairing με το φαγητό.

#5 «Pink Elephant Downtown»

6 καινούργια εστιατορικά projects της πόλης - εικόνα 5

Πάνε επτά και βάλε χρόνια από τότε που το «Pink Elephant» πρωτάνοιξε, σε συσκευασία τσέπης, στην οδό Σωκράτους στο Χαλάνδρι. Και μερικές ημέρες από τότε που τα διαφορετικών εντάσεων κάρι του, οι πίτες naan και τα κρεατικά με ποικίλες μαρινάδες, που ψήνονται σε πήλινο φούρνο tandoor, απέκτησαν ακόμη ένα πεδίο δράσης σε ένα νεοκλασικό του Τσίλερ, χτισμένο σε έναν ήσυχο πεζόδρομο της Νεάπολης. Καθένα από τα δωμάτια της downtown εκδοχής του ινδικού εστιατορίου είναι βαμμένο με διαφορετικό χρώμα. Έντονο κόκκινο, κίτρινο, δύο διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου συνδυάζονται με βαριές ξύλινες καρέκλες και άλλες πιο μοντέρνες, από πλεξιγκλάς, ενώ τα διάσπαρτα παραδοσιακά διακοσμητικά στοιχεία δίνουν τον τόνο χωρίς να βαραίνουν. H ιδέα είναι να βρει ο καθένας τη γωνιά του.

#6 «Μeat Hall»

6 καινούργια εστιατορικά projects της πόλης - εικόνα 6

Ένα νέο κρεατοφαγικό σενάριο ξεδιπλώνεται σ’ ένα επιβλητικό διώροφο νεοκλασικό με μπορντό παραθυρόφυλλα, εκεί που η Αιόλου συναντά την Ευριπίδου. Στο ολοκαίνουργιο «Meat Hall», που λειτουργεί και το μεσημέρι, κι έχει προσιτό/καθημερινό χαρακτήρα, κυρίαρχο στοιχείο του ντεκόρ είναι το ξύλο. Στη μεν σάλα κυριαρχούν κλασικότροποι τόνοι, στη δε κουζίνα ψησταριές και monolith. Στο μενού βρίσκεις πολλές προτάσεις BBQ, από μπιφτέκια και μπριζολάκια λαιμού σε σπαλoμπριζόλες, rib eye και ταλιάτες, με διάφορα συνοδευτικά και σος, ενώ δεν λείπουν και τα σάντουιτς –με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, με αρμένικο κεμπάπ, με tri tip–, τα μπέργκερ και οι «βέργες κρεατικών». Σε ρόλο manager o Παύλος Πότσιος («Soul», «Deluxe» κ.ά) και ο Κώστας Σενδόνας («Τribeca», «La Scala» κ.ά.).

Αιόλου 77 & Ευριπίδου, 2103257811.

Περισσότερες πληροφορίες

Pizzoteca Nel Pireo

Καραΐσκου 115, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Feedέλ Asador

Αλ. Ζέρβα 24 & Κύπρου, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Papillon

Λεωφ. Κηφισίας 242 & Σολωμού 1, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Pink Elephant DownTown

Δερβενίων 4Α, Εξάρχεια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.