Βόλτα με μπουρεκάκια συριανά και λαγωτό

Όταν ο Ξενοφώντας και η Ελισάβετ συνάντησαν μια μαγείρισσα που αγαπά να ψαχουλεύει τα αρχεία της παράδοσης.

Βόλτα με μπουρεκάκια συριανά και λαγωτό

Καθώς ο Ξενοφώντας και η Ελισάβετ, το ντουέτο πίσω από τη «Bόλτα» των Κάτω Πετραλώνων, δεν σταματάνε να ψάχνουν ιδέες, υλικά και συνταγές που αντανακλούν την οικειότητα, τη φιλόξενη αίσθηση που ήθελαν από την αρχή να βγάζει το μαγαζί τους, αποφάσισαν, κρατώντας μερικά από τα πιάτα τους, να εστιάσουν στις τοπικές ελληνικές γεύσεις. Με τη βοήθεια­ της Μάρως Διακάτου, που έχει έδρα τη Σύρο (βλ. «Αμπέλα» στην παραλία της Αμπελάς και «Ευ Ζην» στην Ερμούπολη), μιας μαγείρισσας που αγαπά να ψαχουλεύει τα αρχεία της παράδοσης, φροντίζοντας οι συνταγές της να ακούν τα κελεύσματα των καιρών, ο κατάλογος εμπλουτίστηκε με κριθαρότο με φραγκοκεφτέδες (μικρά χοιρινά κεφτεδάκια αρωματισμένα με μαραθιά) σε σάλτσα ντομάτας, τυρένια κεφτεδάκια από κρητικό ξινόχοντρο και μπουρεκάκια συριανά με μοσχαρίσιο κιμά, μήλο και κουκουνάρι. Στα εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας θα πετύχεις και «δαχτυλάκια» σμυρναίικα, κεμπαπάκια δηλαδή, από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, αρτυμένα με ανατολίτικα μπαχαρικά και μοσχάρι λαγωτό με φρέσκια ντομάτα, καρύδι και κόκκινο κρασί.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;