Βόλτα με μπουρεκάκια συριανά και λαγωτό

Όταν ο Ξενοφώντας και η Ελισάβετ συνάντησαν μια μαγείρισσα που αγαπά να ψαχουλεύει τα αρχεία της παράδοσης.

Βόλτα με μπουρεκάκια συριανά και λαγωτό

Καθώς ο Ξενοφώντας και η Ελισάβετ, το ντουέτο πίσω από τη «Bόλτα» των Κάτω Πετραλώνων, δεν σταματάνε να ψάχνουν ιδέες, υλικά και συνταγές που αντανακλούν την οικειότητα, τη φιλόξενη αίσθηση που ήθελαν από την αρχή να βγάζει το μαγαζί τους, αποφάσισαν, κρατώντας μερικά από τα πιάτα τους, να εστιάσουν στις τοπικές ελληνικές γεύσεις. Με τη βοήθεια­ της Μάρως Διακάτου, που έχει έδρα τη Σύρο (βλ. «Αμπέλα» στην παραλία της Αμπελάς και «Ευ Ζην» στην Ερμούπολη), μιας μαγείρισσας που αγαπά να ψαχουλεύει τα αρχεία της παράδοσης, φροντίζοντας οι συνταγές της να ακούν τα κελεύσματα των καιρών, ο κατάλογος εμπλουτίστηκε με κριθαρότο με φραγκοκεφτέδες (μικρά χοιρινά κεφτεδάκια αρωματισμένα με μαραθιά) σε σάλτσα ντομάτας, τυρένια κεφτεδάκια από κρητικό ξινόχοντρο και μπουρεκάκια συριανά με μοσχαρίσιο κιμά, μήλο και κουκουνάρι. Στα εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας θα πετύχεις και «δαχτυλάκια» σμυρναίικα, κεμπαπάκια δηλαδή, από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, αρτυμένα με ανατολίτικα μπαχαρικά και μοσχάρι λαγωτό με φρέσκια ντομάτα, καρύδι και κόκκινο κρασί.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.