Βόλτα με μπουρεκάκια συριανά και λαγωτό

Όταν ο Ξενοφώντας και η Ελισάβετ συνάντησαν μια μαγείρισσα που αγαπά να ψαχουλεύει τα αρχεία της παράδοσης.

Βόλτα με μπουρεκάκια συριανά και λαγωτό

Καθώς ο Ξενοφώντας και η Ελισάβετ, το ντουέτο πίσω από τη «Bόλτα» των Κάτω Πετραλώνων, δεν σταματάνε να ψάχνουν ιδέες, υλικά και συνταγές που αντανακλούν την οικειότητα, τη φιλόξενη αίσθηση που ήθελαν από την αρχή να βγάζει το μαγαζί τους, αποφάσισαν, κρατώντας μερικά από τα πιάτα τους, να εστιάσουν στις τοπικές ελληνικές γεύσεις. Με τη βοήθεια­ της Μάρως Διακάτου, που έχει έδρα τη Σύρο (βλ. «Αμπέλα» στην παραλία της Αμπελάς και «Ευ Ζην» στην Ερμούπολη), μιας μαγείρισσας που αγαπά να ψαχουλεύει τα αρχεία της παράδοσης, φροντίζοντας οι συνταγές της να ακούν τα κελεύσματα των καιρών, ο κατάλογος εμπλουτίστηκε με κριθαρότο με φραγκοκεφτέδες (μικρά χοιρινά κεφτεδάκια αρωματισμένα με μαραθιά) σε σάλτσα ντομάτας, τυρένια κεφτεδάκια από κρητικό ξινόχοντρο και μπουρεκάκια συριανά με μοσχαρίσιο κιμά, μήλο και κουκουνάρι. Στα εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας θα πετύχεις και «δαχτυλάκια» σμυρναίικα, κεμπαπάκια δηλαδή, από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, αρτυμένα με ανατολίτικα μπαχαρικά και μοσχάρι λαγωτό με φρέσκια ντομάτα, καρύδι και κόκκινο κρασί.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.