Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον

Πρώτες εντυπώσεις από το θρυλικό μπαρ κι εστιατόριο του Κολωνακίου που ξανάνοιξε τις πόρτες του στη Λουκιανού έτοιμο να αναμετρηθεί (και) με... τον εαυτό του.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον

Πρώτες εντυπώσεις από το θρυλικό μπαρ κι εστιατόριο του Κολωνακίου που ξανάνοιξε τις πόρτες του στη Λουκιανού, με την ίδια γεωγραφία, το ίδιο στιλ, λουσμένο στο φως του ίδιου πολυέλαιου, καινούργιο και απαράλλακτο, έτοιμο να αναμετρηθεί (και) με... τον εαυτό του.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον - εικόνα 1
Ο πολυέλαιος, ο καθρέπτης πάνω από το μπαρ, τα δημοφιλή σεπαρέ σε σχήμα πέταλου δηλώνουν «παρών»

Λίγα μαγαζιά έχουν σημαδέψει τα αθηναϊκά βράδια κι έχουν ορίσει τελικά την έννοια του bar-restaurant όσο το «Rock ’n’ Roll». Ακριβώς γι’ αυτό ήταν ριψοκίνδυνο το στοίχημα της επιστροφής του –ύστερα από μια μικρή στάση στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας– στο χώρο στη Λουκιανού όπου έγραψε ιστορία. Ο παλιός πολυέλαιος γυαλίστηκε, τα περιζήτητα σεπαρέ-ροτόντες ξαναφτιάχτηκαν με το πρωτότυπο σχέδιο και ο χαρακτηριστικός καθρέφτης κρέμεται, όπως πάντα, πάνω από τη μπάρα. Αρκεί αυτό; «Δεν φτάνει να αναπαραστήσεις το χώρο. Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσεις το ίδιο συναίσθημα», επισημαίνουν ο Γιώργος και ο Ανδρέας Πιτσιλής που με τον Ισίδωρο Οδυσσέως έκαναν το κολωνακιώτικο μπαρ κι εστιατόριο place to be και τώρα γράφουν τα επόμενακεφάλαια με συνεργάτες τον Γιάννη Μωράκη και τον Πέτρο Απαλάκη.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον - εικόνα 2
O Hλίας Σκουλάς (αριστερά), ο Ανδρέας Πιτσιλής (κέντρο) και ο Πέτρος Απαλάκης

Φαίνεται να το έχουν καταφέρει: περνάς την πόρτα-φίλτρο που ρυθμίζει την κοσμοσυρροή κι έχεις έντονη αίσθηση déjà vu. Σαν να μπήκες στο DeLorean του Back to the Future και να βρέθηκες στη ζώνη της καλής ενέργειας των ’90s και των ’00s. Μόνο που τώρα, εκτός από τους παλιούς θαμώνες που δείχνουν να έχουν ξαναβρεί το mojo τους, θα δεις και τα παιδιά τους, κάτω από τις φωτογραφίες σύλληψης ροκ καλόπαιδων όπως ο Μόρισον, ο Τζάγκερ, ο Πρινς και η Έιμι Γουαινχάους ή στην καινούργια μπάρα επάνω, μ' ένα κοκτέιλ στο χέρι, έχοντας στα αφτιά το μουσικό «σήμα» του «Rock ’n’ Roll» (όπερ σημαίνει rock με ολίγον από pop και slow tempo house και άλλα radio friendly είδη) με γνωστούς παραγωγούς να εναλλάσσονται στην κονσόλα.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον - εικόνα 3
Tα Billion dollar baby burgers

Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς νοσταλγία. Μια αίσθηση σταθεράς περισσότερο, με μικρές παρεμβάσεις. Αν κάποτε ένα κότσι αρνιού με χόρτα κι ένα ριζότο με προσούτο και λαχανικά όριζαν τις προδιαγραφές της διασκέδασης μετά φαγητού, τώρα τη σκυτάλη παίρνουν πατατοκροκέτες με ξεψαχνισμένο καπνιστό χοιρινό, μαγιονέζα με πιπεριές chipotle και τυρί manchego, ασιατικό κίτρινο κάρι με γάλα καρύδας, νουντλ, γαρίδες και κοτόπουλο κι άλλα προσαρμοσμένα στα multi-ethnic γούστα του σήμερα και σε επιμέλεια του Ηλία Σκουλά. Πέρα από το επετειακό μπέργκερ (King of Rock & Roll) με τρία είδη κιμά, τσένταρ και μια μαρμελάδα μπέικον, κλεισμένο σε μαλακό ψωμάκι γλυκοπατάτας, έχει φτιάξει κι ένα ρετρό μπιφτέκι με σάλτσα ροκφόρ. Το βλέπω και χαμογελάω. Το χρονικό της ωρίμανσης ενός μαγαζιού που μεγάλωσε μαζί με τη σκηνή της Αθήνας – με πατάτες τηγανητές.

Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 2107210065, 6986626646.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/09/2022

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".