Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον

Πρώτες εντυπώσεις από το θρυλικό μπαρ κι εστιατόριο του Κολωνακίου που ξανάνοιξε τις πόρτες του στη Λουκιανού έτοιμο να αναμετρηθεί (και) με... τον εαυτό του.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον

Πρώτες εντυπώσεις από το θρυλικό μπαρ κι εστιατόριο του Κολωνακίου που ξανάνοιξε τις πόρτες του στη Λουκιανού, με την ίδια γεωγραφία, το ίδιο στιλ, λουσμένο στο φως του ίδιου πολυέλαιου, καινούργιο και απαράλλακτο, έτοιμο να αναμετρηθεί (και) με... τον εαυτό του.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον - εικόνα 1
Ο πολυέλαιος, ο καθρέπτης πάνω από το μπαρ, τα δημοφιλή σεπαρέ σε σχήμα πέταλου δηλώνουν «παρών»

Λίγα μαγαζιά έχουν σημαδέψει τα αθηναϊκά βράδια κι έχουν ορίσει τελικά την έννοια του bar-restaurant όσο το «Rock ’n’ Roll». Ακριβώς γι’ αυτό ήταν ριψοκίνδυνο το στοίχημα της επιστροφής του –ύστερα από μια μικρή στάση στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας– στο χώρο στη Λουκιανού όπου έγραψε ιστορία. Ο παλιός πολυέλαιος γυαλίστηκε, τα περιζήτητα σεπαρέ-ροτόντες ξαναφτιάχτηκαν με το πρωτότυπο σχέδιο και ο χαρακτηριστικός καθρέφτης κρέμεται, όπως πάντα, πάνω από τη μπάρα. Αρκεί αυτό; «Δεν φτάνει να αναπαραστήσεις το χώρο. Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσεις το ίδιο συναίσθημα», επισημαίνουν ο Γιώργος και ο Ανδρέας Πιτσιλής που με τον Ισίδωρο Οδυσσέως έκαναν το κολωνακιώτικο μπαρ κι εστιατόριο place to be και τώρα γράφουν τα επόμενακεφάλαια με συνεργάτες τον Γιάννη Μωράκη και τον Πέτρο Απαλάκη.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον - εικόνα 2
O Hλίας Σκουλάς (αριστερά), ο Ανδρέας Πιτσιλής (κέντρο) και ο Πέτρος Απαλάκης

Φαίνεται να το έχουν καταφέρει: περνάς την πόρτα-φίλτρο που ρυθμίζει την κοσμοσυρροή κι έχεις έντονη αίσθηση déjà vu. Σαν να μπήκες στο DeLorean του Back to the Future και να βρέθηκες στη ζώνη της καλής ενέργειας των ’90s και των ’00s. Μόνο που τώρα, εκτός από τους παλιούς θαμώνες που δείχνουν να έχουν ξαναβρεί το mojo τους, θα δεις και τα παιδιά τους, κάτω από τις φωτογραφίες σύλληψης ροκ καλόπαιδων όπως ο Μόρισον, ο Τζάγκερ, ο Πρινς και η Έιμι Γουαινχάους ή στην καινούργια μπάρα επάνω, μ' ένα κοκτέιλ στο χέρι, έχοντας στα αφτιά το μουσικό «σήμα» του «Rock ’n’ Roll» (όπερ σημαίνει rock με ολίγον από pop και slow tempo house και άλλα radio friendly είδη) με γνωστούς παραγωγούς να εναλλάσσονται στην κονσόλα.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον - εικόνα 3
Tα Billion dollar baby burgers

Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς νοσταλγία. Μια αίσθηση σταθεράς περισσότερο, με μικρές παρεμβάσεις. Αν κάποτε ένα κότσι αρνιού με χόρτα κι ένα ριζότο με προσούτο και λαχανικά όριζαν τις προδιαγραφές της διασκέδασης μετά φαγητού, τώρα τη σκυτάλη παίρνουν πατατοκροκέτες με ξεψαχνισμένο καπνιστό χοιρινό, μαγιονέζα με πιπεριές chipotle και τυρί manchego, ασιατικό κίτρινο κάρι με γάλα καρύδας, νουντλ, γαρίδες και κοτόπουλο κι άλλα προσαρμοσμένα στα multi-ethnic γούστα του σήμερα και σε επιμέλεια του Ηλία Σκουλά. Πέρα από το επετειακό μπέργκερ (King of Rock & Roll) με τρία είδη κιμά, τσένταρ και μια μαρμελάδα μπέικον, κλεισμένο σε μαλακό ψωμάκι γλυκοπατάτας, έχει φτιάξει κι ένα ρετρό μπιφτέκι με σάλτσα ροκφόρ. Το βλέπω και χαμογελάω. Το χρονικό της ωρίμανσης ενός μαγαζιού που μεγάλωσε μαζί με τη σκηνή της Αθήνας – με πατάτες τηγανητές.

Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 2107210065, 6986626646.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.