Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον

Πρώτες εντυπώσεις από το θρυλικό μπαρ κι εστιατόριο του Κολωνακίου που ξανάνοιξε τις πόρτες του στη Λουκιανού έτοιμο να αναμετρηθεί (και) με... τον εαυτό του.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον

Πρώτες εντυπώσεις από το θρυλικό μπαρ κι εστιατόριο του Κολωνακίου που ξανάνοιξε τις πόρτες του στη Λουκιανού, με την ίδια γεωγραφία, το ίδιο στιλ, λουσμένο στο φως του ίδιου πολυέλαιου, καινούργιο και απαράλλακτο, έτοιμο να αναμετρηθεί (και) με... τον εαυτό του.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον - εικόνα 1
Ο πολυέλαιος, ο καθρέπτης πάνω από το μπαρ, τα δημοφιλή σεπαρέ σε σχήμα πέταλου δηλώνουν «παρών»

Λίγα μαγαζιά έχουν σημαδέψει τα αθηναϊκά βράδια κι έχουν ορίσει τελικά την έννοια του bar-restaurant όσο το «Rock ’n’ Roll». Ακριβώς γι’ αυτό ήταν ριψοκίνδυνο το στοίχημα της επιστροφής του –ύστερα από μια μικρή στάση στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας– στο χώρο στη Λουκιανού όπου έγραψε ιστορία. Ο παλιός πολυέλαιος γυαλίστηκε, τα περιζήτητα σεπαρέ-ροτόντες ξαναφτιάχτηκαν με το πρωτότυπο σχέδιο και ο χαρακτηριστικός καθρέφτης κρέμεται, όπως πάντα, πάνω από τη μπάρα. Αρκεί αυτό; «Δεν φτάνει να αναπαραστήσεις το χώρο. Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσεις το ίδιο συναίσθημα», επισημαίνουν ο Γιώργος και ο Ανδρέας Πιτσιλής που με τον Ισίδωρο Οδυσσέως έκαναν το κολωνακιώτικο μπαρ κι εστιατόριο place to be και τώρα γράφουν τα επόμενακεφάλαια με συνεργάτες τον Γιάννη Μωράκη και τον Πέτρο Απαλάκη.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον - εικόνα 2
O Hλίας Σκουλάς (αριστερά), ο Ανδρέας Πιτσιλής (κέντρο) και ο Πέτρος Απαλάκης

Φαίνεται να το έχουν καταφέρει: περνάς την πόρτα-φίλτρο που ρυθμίζει την κοσμοσυρροή κι έχεις έντονη αίσθηση déjà vu. Σαν να μπήκες στο DeLorean του Back to the Future και να βρέθηκες στη ζώνη της καλής ενέργειας των ’90s και των ’00s. Μόνο που τώρα, εκτός από τους παλιούς θαμώνες που δείχνουν να έχουν ξαναβρεί το mojo τους, θα δεις και τα παιδιά τους, κάτω από τις φωτογραφίες σύλληψης ροκ καλόπαιδων όπως ο Μόρισον, ο Τζάγκερ, ο Πρινς και η Έιμι Γουαινχάους ή στην καινούργια μπάρα επάνω, μ' ένα κοκτέιλ στο χέρι, έχοντας στα αφτιά το μουσικό «σήμα» του «Rock ’n’ Roll» (όπερ σημαίνει rock με ολίγον από pop και slow tempo house και άλλα radio friendly είδη) με γνωστούς παραγωγούς να εναλλάσσονται στην κονσόλα.

Το «Rock & Roll» επιστρέφει στο... μέλλον - εικόνα 3
Tα Billion dollar baby burgers

Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς νοσταλγία. Μια αίσθηση σταθεράς περισσότερο, με μικρές παρεμβάσεις. Αν κάποτε ένα κότσι αρνιού με χόρτα κι ένα ριζότο με προσούτο και λαχανικά όριζαν τις προδιαγραφές της διασκέδασης μετά φαγητού, τώρα τη σκυτάλη παίρνουν πατατοκροκέτες με ξεψαχνισμένο καπνιστό χοιρινό, μαγιονέζα με πιπεριές chipotle και τυρί manchego, ασιατικό κίτρινο κάρι με γάλα καρύδας, νουντλ, γαρίδες και κοτόπουλο κι άλλα προσαρμοσμένα στα multi-ethnic γούστα του σήμερα και σε επιμέλεια του Ηλία Σκουλά. Πέρα από το επετειακό μπέργκερ (King of Rock & Roll) με τρία είδη κιμά, τσένταρ και μια μαρμελάδα μπέικον, κλεισμένο σε μαλακό ψωμάκι γλυκοπατάτας, έχει φτιάξει κι ένα ρετρό μπιφτέκι με σάλτσα ροκφόρ. Το βλέπω και χαμογελάω. Το χρονικό της ωρίμανσης ενός μαγαζιού που μεγάλωσε μαζί με τη σκηνή της Αθήνας – με πατάτες τηγανητές.

Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 2107210065, 6986626646.

Περισσότερες πληροφορίες

Rock & Roll

Λουκιανού 6, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.