«Ramino», ένα ιταλικό που ξεχωρίζει στη Γλυφάδα

Δεν χρειάστηκε και πολύ για να καθιερωθεί το «Ramino», με τις ιταλικές του νοστιμιές, στην πολυσύχναστη οδό Μεταξά.

«Ramino», ένα ιταλικό που ξεχωρίζει στη Γλυφάδα

Δεν χρειάστηκε και πολύ για να καθιερωθεί το «Ramino» στην πιάτσα της οδού Μεταξά στη Γλυφάδα ως στέκι για ιταλικό φαγητό που ξεχωρίζει.

«Ramino», ένα ιταλικό που ξεχωρίζει στη Γλυφάδα - εικόνα 1

Καλωσόρισμα με Aperol Spritz και σερβίρισμα στη μικρή σάλα και στο εξωτερικό ντεκ για ατελείωτο χάζι στον πολυσύχναστο δρόμο. Το καλοκαιρινό μενού του chef Χρήστου Γιατράκου περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή σειρά από καινούργια πιάτα: χταπόδι μαγειρεμένο στους χυμούς του με λαχανικά, ένα ιδιότυπο carpaccio με παλαιωμένο βαλσαμικό και πέρλες ταπιόκα, υπέροχα, ανάλαφρα χειροποίητα νιόκι από μoβ πατάτες Περού με γαρίδες σε μπισκ, τα οποία σερβίρονται αφού πρώτα ο σερβιτόρος προσθέσει στο πιάτο αβγοτάραχο σε τρίμμα.

«Ramino», ένα ιταλικό που ξεχωρίζει στη Γλυφάδα - εικόνα 2

Δεν λείπουν φυσικά οι πίτσες –ξεχωρίζει η Corona με πεπερόνι, πιπεριές, φύλλα ρόκας και λεπτοκομμένη porchetta–, τα πεντανόστιμα ριζότι –με αγκινάρα, άνηθο, parmigiano reggiano κι ένα πιο πληθωρικό Milanese με βοδινή ουρά– αλλά και τα ζυμαρικά, όπως οι ταλιατέλες με μασκαρπόνε, αντζούγια και μαύρη καλοκαιρινή τρούφα.

«Ramino», ένα ιταλικό που ξεχωρίζει στη Γλυφάδα - εικόνα 3

Στα συν του εστιατορίου η εμπλουτισμένη με ορισμένες πολύ ιδιαίτερες ετικέτες επιλεγμένων ιταλικών κρασιών wine list και τα κοκτέιλ με άποψη, όπως το Ramino Cocktail αρωματισμένο με ανθόνερο. Μια τελευταία στάση στα desserts, με ένα σούπερ τιραμισού που συνοδεύεται ανατρεπτικά με goji berries εμβαπτισμένα σε κρασί Marsala αλλά και το lemon curd, ήτοι κρέμα λεμόνι, με μπισκότο βουτύρου, φρούτα του δάσους και σορμπέ βατόμουρο να αρωματίζουν με φινέτσα την καλοκαιρινή ιταλική μας εμπειρία.

Αγγ. Μεταξά 36, Γλυφάδα, 2108944430, raminoresto.gr Member of Kastelorizo Group

Περισσότερες πληροφορίες

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.