«Fishαλίδες»: Στον αφρό της θαλασσινής γεύσης

Η αυλή τους, στο Χαλάνδρι, θυμίζει νησί, τα τραπέζια στήνονται κάτω από δύο μεγάλα πλατάνια, κι έχουν και το δικό τους ψαράδικο.

«Fishαλίδες»: Στον αφρό της θαλασσινής γεύσης

Ωραία ψαροκαταστάση έχουν στρώσει στο Χαλάνδρι οι «Fishaλίδες».

«Fishαλίδες»: Στον αφρό της θαλασσινής γεύσης - εικόνα 1

Οι τέσσερις συνεταίροι του μαγαζιού έχουν δικό τους ψαράδικο και συνεργάζονται με καΐκια που φέρνουν ολόφρεσκη ψαριά από όλη την Ελλάδα: Κάρυστος, Αμβρακικός, Ελαφόνησος, κεντρικές Κυκλάδες...

«Fishαλίδες»: Στον αφρό της θαλασσινής γεύσης - εικόνα 2

Δυνατό χαρτί του μαγαζιού ο έμπειρος σεφ Μιχάλης Τζόβας, ο οποίος κινείται στην κλασική γραμμή της θαλασσινής κουζίνας (σχάρα και τηγάνι­), προσφέρει όμως και μαγειρευτά, μια μεγάλη σειρά από μεζέδες αλλά και ­καλοφτιαγμένα πιάτα ημέρας, όπως ­λαβράκι στο αλάτι, πετροσωλήνες, αχνιστούς ή μακαρονάδα, ροφό φρικασέ με σελινόριζα, πεσκανδρίτσα με μύδια σε πράσινο ζωμό με αρωματικά βότανα­ και σέρι και συνοδεία από άγριο ρύζι. Η δροσερή αυλή κάτω από τη σκιά των δύο μεγάλων πλατανιών θυμίζει νησιώτικη γειτονιά με τα γαλαζοπράσινα χρώματά της και είναι τέλεια για μεζεδο­απολαύσεις μεσημέρι-βράδυ. Ευγενική και φιλική εξυπηρέτηση, με προσωπικό ενδιαφέρον και πολύ καλές τιμές.

Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 2106800054, Fishαλίδες - Φυσαλίδες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.