«Fishαλίδες»: Στον αφρό της θαλασσινής γεύσης

Η αυλή τους, στο Χαλάνδρι, θυμίζει νησί, τα τραπέζια στήνονται κάτω από δύο μεγάλα πλατάνια, κι έχουν και το δικό τους ψαράδικο.

«Fishαλίδες»: Στον αφρό της θαλασσινής γεύσης

Ωραία ψαροκαταστάση έχουν στρώσει στο Χαλάνδρι οι «Fishaλίδες».

«Fishαλίδες»: Στον αφρό της θαλασσινής γεύσης - εικόνα 1

Οι τέσσερις συνεταίροι του μαγαζιού έχουν δικό τους ψαράδικο και συνεργάζονται με καΐκια που φέρνουν ολόφρεσκη ψαριά από όλη την Ελλάδα: Κάρυστος, Αμβρακικός, Ελαφόνησος, κεντρικές Κυκλάδες...

«Fishαλίδες»: Στον αφρό της θαλασσινής γεύσης - εικόνα 2

Δυνατό χαρτί του μαγαζιού ο έμπειρος σεφ Μιχάλης Τζόβας, ο οποίος κινείται στην κλασική γραμμή της θαλασσινής κουζίνας (σχάρα και τηγάνι­), προσφέρει όμως και μαγειρευτά, μια μεγάλη σειρά από μεζέδες αλλά και ­καλοφτιαγμένα πιάτα ημέρας, όπως ­λαβράκι στο αλάτι, πετροσωλήνες, αχνιστούς ή μακαρονάδα, ροφό φρικασέ με σελινόριζα, πεσκανδρίτσα με μύδια σε πράσινο ζωμό με αρωματικά βότανα­ και σέρι και συνοδεία από άγριο ρύζι. Η δροσερή αυλή κάτω από τη σκιά των δύο μεγάλων πλατανιών θυμίζει νησιώτικη γειτονιά με τα γαλαζοπράσινα χρώματά της και είναι τέλεια για μεζεδο­απολαύσεις μεσημέρι-βράδυ. Ευγενική και φιλική εξυπηρέτηση, με προσωπικό ενδιαφέρον και πολύ καλές τιμές.

Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 2106800054, Fishαλίδες - Φυσαλίδες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.