Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια

Μια κατσαρόλα που κοχλάζει είναι συναίσθημα, είναι ζεστασιά, είναι μνήμη... Σάλτσες και ζουμάκια λειτουργούν σαν παρηγορητική εστία και είναι ό,τι πρέπει για το χειμώνα: το δικό μας comfort food.

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια

Μια κατσαρόλα που κοχλάζει είναι συναίσθημα, είναι ζεστασιά, είναι μνήμη... Σάλτσες και ζουμάκια λειτουργούν σαν παρηγορητική εστία και είναι ό,τι πρέπει για το χειμώνα: το δικό μας comfort food.

«Καλωσόρισμα του Αντώνη»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 1

Και ο Αντώνης Ρούσσος επιμένει παραδοσιακά στη ζεστή σάλα της Κηφισιάς. Εκείνο το κατσίκι που σιγομαγειρεύεται με Vinsanto και φρέσκια ντομάτα, κι έρχεται με χοντρά μακαρόνια βρασμένα στη σάλτσα του, είναι πάντοτε σήμα κατατεθέν της κουζίνας, δοκιμάστε όμως και το χουνκιάρ μπεγεντί, και το πολύ ωραίο μοσχαράκι γιουβέτσι.

«Προκομένες»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 2

Το σύγχρονο σε στιλ μαγέρικο του Θάνου Βλαχόπουλου στη Γλυφάδα την αγαπά την παράδοση^ η βιτρίνα με τα μαγειρευτά επικοινωνεί άμεσα τις διαθέσεις της κουζίνας. Λίγο αργότερα φτάνουν στο τραπέζι φασολάδα, λαχανοντολμάδες –ο σεφ τους σερβίρει με ένα «άλλο», πραγματικά ανάλαφρο αβγολέμονο–, τρυφερό χοιρινό πρασοσέλινο και κλασικό αρνί λεμονάτο κατσαρόλας.

«Μαγικές Κατσαρόλες»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 3

Είναι πιο μοντέρνα η κουζίνα τους, αλλά το ζεστό feeling το έχει 100%. Αυτό τον καιρό στο Παλαιό Φάληρο φτιάχνουν κουνέλι σβησμένο με ρακή, αρωματισμένο με σχίνα, κεδροκούκουτσα και πουρέ καρότου, που μαζί με κοτσανάκια από σέλινο σχηματίζει δύο καρότα στο πιάτο και μοιάζει με νόστιμη ζωγραφιά. Μη χάσετε και τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα, τα οποία μαρινάρονται σε Αγιωργίτικο: η σάλτσα τους είναι σκούρα σαν σοκολάτα.

«Βλάσσης»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 4

Είτε μεσημέρι πας είτε βράδυ, το εστιατόριο των Ιλισίων θα σε περιμένει με μια δόση θαλπωρής αλά ελληνικά, χωρίς βαρύγδουπα ονόματα κι εξεζητημένους τρόπους παρασκευής: αχνιστή κοτόσουπα αβγολέμονο, λαχανόρυζο ή σελινόριζα αλά πολίτα με τα καροτάκια της, κάποιο λαδερό, σοφρίτο με πουρέ πατάτας, εύγευστο χουνκιάρ μπεγεντί με κομματάκια γραβιέρας...

«Το Βραστό»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 5

Το ίδιο το μοσχάρι σούπα, μαλακό, αλλά χωρίς να λιώνει, με πεντανόστιμο ζωμό, είναι πιάτο στοργικό – δεν του δίνει τυχαία το όνομά του, έχει... θεσμική διάσταση. Στο καλοστημένο μαγαζί του Χαλανδρίου με την πολυετή ιστορία το μενού ποντάρει και στη σχάρα, όμως στα πιάτα ημέρας, όπως το γιουβέτσι με κοκκινιστό μοσχάρι και μανέστρα, η κατσαρόλα βάζει συχνά πυκνά το χεράκι της.

«Αρκαδία»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 6

Στα τραπέζια αυτού του εστιατορίου στη Μακρυγιάννη, ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης, μπλέκονται όλον το χρόνο Έλληνες και ξένοι. Το ρεπερτόριο είναι αρκετά ευρύ, αλλά η παράδοση κρατάει το κομμάτι της με κοτόσουπα με τραχανά και τριμμένη φέτα, λαχανοντολμάδες αβγολέμονο και κόκορα κρασάτο με φρέσκια ντομάτα, χοντρό μακαρόνι και μυζήθρα –τι άλλο;– Αρκαδίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Προκομένες

Άλσους 7, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".