Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη

Γεύσεις με άρωμα Κρήτης -παραδοσιακές και λίγο πιο μοντέρνες- από τη Μυρσίνη Λαμπράκη σε ένα καινούργιο εστιατόριο στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη

Γεύσεις με άρωμα Κρήτης -παραδοσιακές και λίγο πιο μοντέρνες- από τη Μυρσίνη Λαμπράκη σε ένα καινούργιο εστιατόριο στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη - εικόνα 1
φωτό: Βαγγέλης Ρασσιάς

Ένα πληθωρικό κρητικό μενού προτείνει η Μυρσίνη Λαμπράκη και η ομάδα της στο καινούργιο, λιτά διακοσμημένο εστιατόριο της Νέας Σμύρνης. Στον «Μαρουβά», που άνοιξε πριν από λίγο καιρό πάνω στην Ελευθερίου Βενιζέλου, φτιάχνουν πλούσιες σαλάτες (ήδη έχουν αποκτήσει τους πιστούς τους), ενώ προσφέρουν τυρί της τρύπας από τις Μαδάρες, ξύγαλο Σητείας και φρεσκοπηγμένη μυζήθρα του μιτάτου που έρχονται κατευθείαν από μικρά τυροκομεία του νησιού.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη - εικόνα 2
H Μυρσίνη Λαμπράκη έχει αναλάβει την κουζίνα

Από κει και πέρα παίζουν χανιώτικη κρεατότουρτα, πιλάφι με πετεινό και ζυγούρι που φτάνει στο τραπέζι σε κατσαρόλι, οφτό αρνί σε τσιγκελάκια, αλλά και μερικές «πειραγμένες» συνταγές, πάντα με χαρακτηριστικά κρητικά χρώματα και μια δόση… απροσδόκητου. Περισσότερες λεπτομέρειες μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.