Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη

Γεύσεις με άρωμα Κρήτης -παραδοσιακές και λίγο πιο μοντέρνες- από τη Μυρσίνη Λαμπράκη σε ένα καινούργιο εστιατόριο στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη

Γεύσεις με άρωμα Κρήτης -παραδοσιακές και λίγο πιο μοντέρνες- από τη Μυρσίνη Λαμπράκη σε ένα καινούργιο εστιατόριο στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη - εικόνα 1
φωτό: Βαγγέλης Ρασσιάς

Ένα πληθωρικό κρητικό μενού προτείνει η Μυρσίνη Λαμπράκη και η ομάδα της στο καινούργιο, λιτά διακοσμημένο εστιατόριο της Νέας Σμύρνης. Στον «Μαρουβά», που άνοιξε πριν από λίγο καιρό πάνω στην Ελευθερίου Βενιζέλου, φτιάχνουν πλούσιες σαλάτες (ήδη έχουν αποκτήσει τους πιστούς τους), ενώ προσφέρουν τυρί της τρύπας από τις Μαδάρες, ξύγαλο Σητείας και φρεσκοπηγμένη μυζήθρα του μιτάτου που έρχονται κατευθείαν από μικρά τυροκομεία του νησιού.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη - εικόνα 2
H Μυρσίνη Λαμπράκη έχει αναλάβει την κουζίνα

Από κει και πέρα παίζουν χανιώτικη κρεατότουρτα, πιλάφι με πετεινό και ζυγούρι που φτάνει στο τραπέζι σε κατσαρόλι, οφτό αρνί σε τσιγκελάκια, αλλά και μερικές «πειραγμένες» συνταγές, πάντα με χαρακτηριστικά κρητικά χρώματα και μια δόση… απροσδόκητου. Περισσότερες λεπτομέρειες μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
13/11/2025

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τίμιες ταβέρνες στου Ψυρρή

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.

"Casa Nicola": Για dolce vita στο Μαρούσι

Φέρνει τη γεύση και την αισθητική της Ιταλίας στο Μαρούσι μέσα από το μενού του σεφ Πρόδρομου Κωσταρά.

'Ydoron': Για μπριζόλες τόνου και θαλασσινές κοπές στην Ερμού

Το εστιατόριο 'Ydoron' φέρνει ένα πολύ ιδιαίτερο κόνσεπτ με focus τις κοπές ψαριού και την ξηρά ωρίμανση στην καρδιά της Αθήνας.