Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη

Γεύσεις με άρωμα Κρήτης -παραδοσιακές και λίγο πιο μοντέρνες- από τη Μυρσίνη Λαμπράκη σε ένα καινούργιο εστιατόριο στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη

Γεύσεις με άρωμα Κρήτης -παραδοσιακές και λίγο πιο μοντέρνες- από τη Μυρσίνη Λαμπράκη σε ένα καινούργιο εστιατόριο στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη - εικόνα 1
φωτό: Βαγγέλης Ρασσιάς

Ένα πληθωρικό κρητικό μενού προτείνει η Μυρσίνη Λαμπράκη και η ομάδα της στο καινούργιο, λιτά διακοσμημένο εστιατόριο της Νέας Σμύρνης. Στον «Μαρουβά», που άνοιξε πριν από λίγο καιρό πάνω στην Ελευθερίου Βενιζέλου, φτιάχνουν πλούσιες σαλάτες (ήδη έχουν αποκτήσει τους πιστούς τους), ενώ προσφέρουν τυρί της τρύπας από τις Μαδάρες, ξύγαλο Σητείας και φρεσκοπηγμένη μυζήθρα του μιτάτου που έρχονται κατευθείαν από μικρά τυροκομεία του νησιού.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη - εικόνα 2
H Μυρσίνη Λαμπράκη έχει αναλάβει την κουζίνα

Από κει και πέρα παίζουν χανιώτικη κρεατότουρτα, πιλάφι με πετεινό και ζυγούρι που φτάνει στο τραπέζι σε κατσαρόλι, οφτό αρνί σε τσιγκελάκια, αλλά και μερικές «πειραγμένες» συνταγές, πάντα με χαρακτηριστικά κρητικά χρώματα και μια δόση… απροσδόκητου. Περισσότερες λεπτομέρειες μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.