Τετάρτη με το κτήμα Λυραράκη

Στο «Mono Restaurant», πίσω από τη Μητρόπολη, στις 23/3 σας δίνει ραντεβού ένα από τα πιο αξιόλογα οινοποιεία της Κρήτης.

Τετάρτη με το κτήμα Λυραράκη

Στο «Mono Restaurant», πίσω από τη Μητρόπολη, στις 23/3, στις 9 μ.μ. σας δίνει ραντεβού ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους του κρητικού αμπελώνα. Πέντε κρασιά του οινοποιείου Λυραράκη, που έχει την έδρα του στο χωριό Αλάγνι του νομού Ηρακλείου, συναντούν στο ειδικό για την βραδιά μενού (€ 40 το άτομο) τα σύγχρονα μεσογειακών αποχρώσεων, με ελληνικές/κρητικές νότες πιάτα του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Βασίλη Βασιλείου. Τα «παντρέματα» φαγητού και κρασιού έχουν ως εξής:

Τερίνα χταποδιού με παντζάρι και chutney σέλερυ
Ειδύλλιο, Κτήμα Λυραράκη, Π.Γ.Ε. Κρήτη (Syrah, Κοτσιφάλι)

Πορφύρες στον ζωμό τους με ταπιόκα, κολοκύθι και λεμονόχορτο, αφρό βοτάνων και πιπέρι Ιάβας
Θραψαθήρι, Κτήμα Λυραράκη, Π.Γ.Ε. Κρήτη

Σκιουφικτά με φραγκόκοτα, περγαμόντο και κόλιανδρο
Ασύρτικο, Κτήμα Λυραράκη , Π.Γ.Ε. Κρήτη

Αρνί φιλέτο λαιμού γεμιστό με χουρμάδες και παλαιωμένο ανθότυρο Κρήτης, τραχανά με κεδρόμηλα και τσιπς μπόλιας
Cabernet Sauvignon- Merlot, Κτήμα Λυραράκη, Π.Γ.Ε. Κρήτη

Τουίλ φουντουκιού με μους γιαούρτι, μέλι ανθέων και κονφί λεμονιού
Zazazu, Κτήμα Λυραράκη (Βιλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/11/2025

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.