Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες

Στο εστιατόριο της Ζησιμοπούλου αχνιστές σούπες και μαγειρευτά με πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα γράφουν κεφάλαιο-κεφάλαιο μια νόστιμη χειμωνιάτικη ιστορία.

Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες

Στο εστιατόριο της Ζησιμοπούλου αχνιστές σούπες και μαγειρευτά με πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα γράφουν κεφάλαιο-κεφάλαιο μια νόστιμη χειμωνιάτικη ιστορία.

Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες - εικόνα 1
Ο Γιώργος Κουβέλης ζωγράφισε στον τοίχο άγρια μανιτάρια, πέρδικες, ορτύκια...

Στον άλλοτε μαύρο τοίχο στα δεξιά της εισόδου στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο έχουν ζωγραφίσει μανιτάρια, πέρδικες, ορτύκια, κουνέλια και αγριογούρουνα. Δεν είναι όμως μόνο το νυχτερινό δάσος του τοίχου που σε βάζει στο κλίμα. Ανάλογα με την ημέρα ο Σήφης Καραδάκης και η Βάνα Βρεττού θα σας ζεστάνουν με διάφορες ωραίες σούπες (π.χ. από κόκκινη κολοκύθα με κάρδαμο, κύμινο και τραγανό προσούτο Ευρυτανίας ή βελουτέ από πράσο και πατάτα με καρπάτσο μαύρης τρούφας Χολομώντα) και θα σας πάνε μια γευστική βόλτα με πιάτα γεμάτα χειμωνιάτικα αρώματα.

Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες - εικόνα 2
Το χειμωνιάτικο ριζότο αλά πολίτικος λαχανοντολμάς

Ο βιολογικός μαύρος χοίρος Ολύμπου με σελινόριζα αλά πολίτα και το «αριστοκρατικό» μοσχάρι στιφάδο με πέρλες από κρεμμυδάκι, δαμάσκηνα και κάστανα είναι ήδη χιτ, αξίζει όμως να διαλέξετε και το ιδιαίτερο ριζότο, βασισμένο στη συνταγή του πολίτικου λαχανοντολμά, με λάχανο, σελινόριζα, κολοκύθα, κύμινο, κουκουνάρι και μπέικον από αγριογούρουνο, ενώ κι εκείνο το ρουστίκ «τρία ΤΡΑ» (που πάει να πει τραχανάς, τραμίνερ, τραγί νεαρό) ένα… μετσοβίτικο γαμοπίλαφο, φτιαγμένο με τραχανά, εμένα τουλάχιστον που είμαι φαν αυτών των συνταγών, μου ακούγεται ωραιότατο. Μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.