Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha»

O δημιουργικός Γάλλος σεφ ξαναέρχεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου στις 10, 11 και 12/11, έχοντας ενδιάμεσα αποκτήσει και το πρώτο του αστέρι Michelin.

Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha»

O δημιουργικός Γάλλος σεφ ξαναέρχεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου στις 10, 11 και 12/11, έχοντας ενδιάμεσα αποκτήσει και το πρώτο του αστέρι Michelin.

Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha» - εικόνα 1

Μια πρώτη επαφή με τον Pascal Sanchez είχαμε πριν από ένα χρόνο, όταν ήρθε, καλεσμένος του φίλου του Olivier Campanha, στο «F+W». Μαγείρεψαν από κοινού και όσοι βρίσκονταν στη σάλα του εστιατορίου του Κολωνακίου είχαν την ευκαιρία να... κρυφοκοιτάξουν μέσω κάμερας τα τεκταινόμενα στην κουζίνα.

Mέντοράς του υπήρξε ο σπουδαίος Pierre Gagnaire. Δεκαέξι χρόνια ήταν κοντά του: στο «Pierre Gagnaire» στο Παρίσι, executive head chef στο «Scetch» στο Λονδίνο, chef de cuisine στο «Twist» στο Λας Βέγκας... Το 2012 άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο Mονπελιέ, δίνοντάς του το όνομα της κόρης του, «Mia». Πέρυσι απέκτησε το πρώτο του Bib Gourmand, το οποίο το 2015 έμελλε να γίνει Michelin.

Το ντιζαϊνάτο γαλλικό μπιστρό του προτείνει κομψά πιάτα με αναφορές σε προϊόντα της περιοχής και διακριτικές εξωτικές νότες. Αυτά ακριβώς τα πιάτα, που του χάρισαν το αστέρι, θα παρουσιάσει στις 10, 11 και 12/11 μέσα από ένα μενού επτά σταδίων, που συνοδεύονται από έξι ποτήρια κρασί (€ 85 το άτομο).

Menu degustation

Παέγια από κόκκινες γαρίδες από Πευκί Ευβοίας με Πάπρικα / Κονσομέ / Αγιολί / Ρύζι Σουφλέ
Veuve du Vernay Brut (Γαλλία)

Λαβράκι καρπάτσιο /Σαντιγί - μαγιονέζα τόνου / Λάχανο με bonito & yuzu / Κρύο Κονσομέ dashi / Μάνγκο & λαχανικά εποχής
Riesling 2011 cuvee Particuliere G. Lornetz (Αλσατία, Γαλλία)

Ψητά Ορτύκια με άρωμα κανέλας / Ψίχουλα φουντουκιού/ Κρέμα parsnip με βανίλια / Ανανάς & κόλιανδρος / Σος βουτύρου - Ανανάς - Piment d' Espelette
Ήδυσμα Δρυός Chardonnay 2014, Tέχνη Οίνου (Δράμα, Ελλάδα)

Ριζότο Aquarello / Μαριναρισμένες φέτες κόκκινου τόνου σαν ceviche / Μασκαρπόνε και παρμεζάνα/ Χυμός λεμονιού
Escapades rose 2015 (Νότιος Αφρική)

Φιλέτο μοσχαριού Limousin / Πατάτες Darphin - εστραγκόν - φουαγκρά / Μανιτάρια & φρούτα εποχής / Σος με κρασί Σάμου
Ήδυσμα Δρυός Syrah 2011, Τέχνη Οίνου (Δράμα, Ελλάδα)

Πανακότα με Καφέ / Καρύδια φρέσκα / Μήλα μαρμελάδα - αποξηραμένα - σορμπέ με Calvados

Παρφέ παγωμένο με βανίλια / Λεμόνι - ζελέ - κρέμα με Limoncello - μαρέγκα / Πάστα αμυγδάλου
Janneau V.S.O.P. Armagnac

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/12/2025

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

11+1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Πoύ θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, μπαρ και δίπλα στο κύμα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.