Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha»

O δημιουργικός Γάλλος σεφ ξαναέρχεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου στις 10, 11 και 12/11, έχοντας ενδιάμεσα αποκτήσει και το πρώτο του αστέρι Michelin.

Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha»

O δημιουργικός Γάλλος σεφ ξαναέρχεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου στις 10, 11 και 12/11, έχοντας ενδιάμεσα αποκτήσει και το πρώτο του αστέρι Michelin.

Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha» - εικόνα 1

Μια πρώτη επαφή με τον Pascal Sanchez είχαμε πριν από ένα χρόνο, όταν ήρθε, καλεσμένος του φίλου του Olivier Campanha, στο «F+W». Μαγείρεψαν από κοινού και όσοι βρίσκονταν στη σάλα του εστιατορίου του Κολωνακίου είχαν την ευκαιρία να... κρυφοκοιτάξουν μέσω κάμερας τα τεκταινόμενα στην κουζίνα.

Mέντοράς του υπήρξε ο σπουδαίος Pierre Gagnaire. Δεκαέξι χρόνια ήταν κοντά του: στο «Pierre Gagnaire» στο Παρίσι, executive head chef στο «Scetch» στο Λονδίνο, chef de cuisine στο «Twist» στο Λας Βέγκας... Το 2012 άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο Mονπελιέ, δίνοντάς του το όνομα της κόρης του, «Mia». Πέρυσι απέκτησε το πρώτο του Bib Gourmand, το οποίο το 2015 έμελλε να γίνει Michelin.

Το ντιζαϊνάτο γαλλικό μπιστρό του προτείνει κομψά πιάτα με αναφορές σε προϊόντα της περιοχής και διακριτικές εξωτικές νότες. Αυτά ακριβώς τα πιάτα, που του χάρισαν το αστέρι, θα παρουσιάσει στις 10, 11 και 12/11 μέσα από ένα μενού επτά σταδίων, που συνοδεύονται από έξι ποτήρια κρασί (€ 85 το άτομο).

Menu degustation

Παέγια από κόκκινες γαρίδες από Πευκί Ευβοίας με Πάπρικα / Κονσομέ / Αγιολί / Ρύζι Σουφλέ
Veuve du Vernay Brut (Γαλλία)

Λαβράκι καρπάτσιο /Σαντιγί - μαγιονέζα τόνου / Λάχανο με bonito & yuzu / Κρύο Κονσομέ dashi / Μάνγκο & λαχανικά εποχής
Riesling 2011 cuvee Particuliere G. Lornetz (Αλσατία, Γαλλία)

Ψητά Ορτύκια με άρωμα κανέλας / Ψίχουλα φουντουκιού/ Κρέμα parsnip με βανίλια / Ανανάς & κόλιανδρος / Σος βουτύρου - Ανανάς - Piment d' Espelette
Ήδυσμα Δρυός Chardonnay 2014, Tέχνη Οίνου (Δράμα, Ελλάδα)

Ριζότο Aquarello / Μαριναρισμένες φέτες κόκκινου τόνου σαν ceviche / Μασκαρπόνε και παρμεζάνα/ Χυμός λεμονιού
Escapades rose 2015 (Νότιος Αφρική)

Φιλέτο μοσχαριού Limousin / Πατάτες Darphin - εστραγκόν - φουαγκρά / Μανιτάρια & φρούτα εποχής / Σος με κρασί Σάμου
Ήδυσμα Δρυός Syrah 2011, Τέχνη Οίνου (Δράμα, Ελλάδα)

Πανακότα με Καφέ / Καρύδια φρέσκα / Μήλα μαρμελάδα - αποξηραμένα - σορμπέ με Calvados

Παρφέ παγωμένο με βανίλια / Λεμόνι - ζελέ - κρέμα με Limoncello - μαρέγκα / Πάστα αμυγδάλου
Janneau V.S.O.P. Armagnac

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι περιμένουμε από τα εστιατόρια και το σύμπαν της γεύσης το 2026

Τάσεις, γεγονότα, υλικά, συνήθειες και όλα όσα θα κάνουν (μάλλον) την εμφάνισή τους στο ευ τρώγειν γίγνεσθαι, τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/01/2026

Το Makris Athens ξεκινά μια σειρά από άχαστα 4-hands dinners για το 2026

Αρχή στις 27/01, με τον διάστερο σεφ Dominik Hartmann από το εστιατόριο Magdalena, στο Σβυτς της Ελβετίας.

New Year, New Sounds στο 'Sister'

Το θαυμάσιο bar-restaurant του Ψυχικού ξεκινά μουσικά το νέο έτος.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίσαμε το 2025

Καφενεία και αναψυκτήρια, ταβέρνες και μητροπολιτικά στέκια, κουζίνες μακρινές και κοντινές - όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.

Τα πρωινά της Πρωτοχρονιάς: Υποδεχόμαστε το 2026 με νοστιμιά από νωρίς

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποδεχτεί κανείς τη νέα χρονιά, αλλά λίγοι είναι τόσο ουσιαστικοί –και τόσο απολαυστικοί– όσο ένα πρωτοχρονιάτικο πρωινό ή ένα γενναιόδωρο brunch, που συνδυάζει άψογο σέρβις, μαγευτικές βίστες και – το κυριότερο – αξέχαστες γεύσεις. Ιδού μερικές στάσεις που αξίζουν μια θέση στο πρωτοχρονιάτικο GPS μας.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Λιγκουίνι με μάγουλα ροφού στου Παπαιωάννου

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Το πιο γκραν ρεστοράν της Αθήνας και η γεύση που μας άφησε

Το αριστοκρατικό εστιατόριο Tudor Hall, του ξενοδοχείου King George, κινείται σε νέα γαστρονομικά ύψη, με τους Αστέριο Κουστούδη και Νίκο Λειβαδιά να ανεβάζουν αισθητά τον πήχη.