Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha»

O δημιουργικός Γάλλος σεφ ξαναέρχεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου στις 10, 11 και 12/11, έχοντας ενδιάμεσα αποκτήσει και το πρώτο του αστέρι Michelin.

Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha»

O δημιουργικός Γάλλος σεφ ξαναέρχεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου στις 10, 11 και 12/11, έχοντας ενδιάμεσα αποκτήσει και το πρώτο του αστέρι Michelin.

Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha» - εικόνα 1

Μια πρώτη επαφή με τον Pascal Sanchez είχαμε πριν από ένα χρόνο, όταν ήρθε, καλεσμένος του φίλου του Olivier Campanha, στο «F+W». Μαγείρεψαν από κοινού και όσοι βρίσκονταν στη σάλα του εστιατορίου του Κολωνακίου είχαν την ευκαιρία να... κρυφοκοιτάξουν μέσω κάμερας τα τεκταινόμενα στην κουζίνα.

Mέντοράς του υπήρξε ο σπουδαίος Pierre Gagnaire. Δεκαέξι χρόνια ήταν κοντά του: στο «Pierre Gagnaire» στο Παρίσι, executive head chef στο «Scetch» στο Λονδίνο, chef de cuisine στο «Twist» στο Λας Βέγκας... Το 2012 άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο Mονπελιέ, δίνοντάς του το όνομα της κόρης του, «Mia». Πέρυσι απέκτησε το πρώτο του Bib Gourmand, το οποίο το 2015 έμελλε να γίνει Michelin.

Το ντιζαϊνάτο γαλλικό μπιστρό του προτείνει κομψά πιάτα με αναφορές σε προϊόντα της περιοχής και διακριτικές εξωτικές νότες. Αυτά ακριβώς τα πιάτα, που του χάρισαν το αστέρι, θα παρουσιάσει στις 10, 11 και 12/11 μέσα από ένα μενού επτά σταδίων, που συνοδεύονται από έξι ποτήρια κρασί (€ 85 το άτομο).

Menu degustation

Παέγια από κόκκινες γαρίδες από Πευκί Ευβοίας με Πάπρικα / Κονσομέ / Αγιολί / Ρύζι Σουφλέ
Veuve du Vernay Brut (Γαλλία)

Λαβράκι καρπάτσιο /Σαντιγί - μαγιονέζα τόνου / Λάχανο με bonito & yuzu / Κρύο Κονσομέ dashi / Μάνγκο & λαχανικά εποχής
Riesling 2011 cuvee Particuliere G. Lornetz (Αλσατία, Γαλλία)

Ψητά Ορτύκια με άρωμα κανέλας / Ψίχουλα φουντουκιού/ Κρέμα parsnip με βανίλια / Ανανάς & κόλιανδρος / Σος βουτύρου - Ανανάς - Piment d' Espelette
Ήδυσμα Δρυός Chardonnay 2014, Tέχνη Οίνου (Δράμα, Ελλάδα)

Ριζότο Aquarello / Μαριναρισμένες φέτες κόκκινου τόνου σαν ceviche / Μασκαρπόνε και παρμεζάνα/ Χυμός λεμονιού
Escapades rose 2015 (Νότιος Αφρική)

Φιλέτο μοσχαριού Limousin / Πατάτες Darphin - εστραγκόν - φουαγκρά / Μανιτάρια & φρούτα εποχής / Σος με κρασί Σάμου
Ήδυσμα Δρυός Syrah 2011, Τέχνη Οίνου (Δράμα, Ελλάδα)

Πανακότα με Καφέ / Καρύδια φρέσκα / Μήλα μαρμελάδα - αποξηραμένα - σορμπέ με Calvados

Παρφέ παγωμένο με βανίλια / Λεμόνι - ζελέ - κρέμα με Limoncello - μαρέγκα / Πάστα αμυγδάλου
Janneau V.S.O.P. Armagnac

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.