Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha»

O δημιουργικός Γάλλος σεφ ξαναέρχεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου στις 10, 11 και 12/11, έχοντας ενδιάμεσα αποκτήσει και το πρώτο του αστέρι Michelin.

Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha»

O δημιουργικός Γάλλος σεφ ξαναέρχεται στο εστιατόριο του Κολωνακίου στις 10, 11 και 12/11, έχοντας ενδιάμεσα αποκτήσει και το πρώτο του αστέρι Michelin.

Ο Pascal Sanchez για τρεις μέρες στο «F+W by Olivier Campanha» - εικόνα 1

Μια πρώτη επαφή με τον Pascal Sanchez είχαμε πριν από ένα χρόνο, όταν ήρθε, καλεσμένος του φίλου του Olivier Campanha, στο «F+W». Μαγείρεψαν από κοινού και όσοι βρίσκονταν στη σάλα του εστιατορίου του Κολωνακίου είχαν την ευκαιρία να... κρυφοκοιτάξουν μέσω κάμερας τα τεκταινόμενα στην κουζίνα.

Mέντοράς του υπήρξε ο σπουδαίος Pierre Gagnaire. Δεκαέξι χρόνια ήταν κοντά του: στο «Pierre Gagnaire» στο Παρίσι, executive head chef στο «Scetch» στο Λονδίνο, chef de cuisine στο «Twist» στο Λας Βέγκας... Το 2012 άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο Mονπελιέ, δίνοντάς του το όνομα της κόρης του, «Mia». Πέρυσι απέκτησε το πρώτο του Bib Gourmand, το οποίο το 2015 έμελλε να γίνει Michelin.

Το ντιζαϊνάτο γαλλικό μπιστρό του προτείνει κομψά πιάτα με αναφορές σε προϊόντα της περιοχής και διακριτικές εξωτικές νότες. Αυτά ακριβώς τα πιάτα, που του χάρισαν το αστέρι, θα παρουσιάσει στις 10, 11 και 12/11 μέσα από ένα μενού επτά σταδίων, που συνοδεύονται από έξι ποτήρια κρασί (€ 85 το άτομο).

Menu degustation

Παέγια από κόκκινες γαρίδες από Πευκί Ευβοίας με Πάπρικα / Κονσομέ / Αγιολί / Ρύζι Σουφλέ
Veuve du Vernay Brut (Γαλλία)

Λαβράκι καρπάτσιο /Σαντιγί - μαγιονέζα τόνου / Λάχανο με bonito & yuzu / Κρύο Κονσομέ dashi / Μάνγκο & λαχανικά εποχής
Riesling 2011 cuvee Particuliere G. Lornetz (Αλσατία, Γαλλία)

Ψητά Ορτύκια με άρωμα κανέλας / Ψίχουλα φουντουκιού/ Κρέμα parsnip με βανίλια / Ανανάς & κόλιανδρος / Σος βουτύρου - Ανανάς - Piment d' Espelette
Ήδυσμα Δρυός Chardonnay 2014, Tέχνη Οίνου (Δράμα, Ελλάδα)

Ριζότο Aquarello / Μαριναρισμένες φέτες κόκκινου τόνου σαν ceviche / Μασκαρπόνε και παρμεζάνα/ Χυμός λεμονιού
Escapades rose 2015 (Νότιος Αφρική)

Φιλέτο μοσχαριού Limousin / Πατάτες Darphin - εστραγκόν - φουαγκρά / Μανιτάρια & φρούτα εποχής / Σος με κρασί Σάμου
Ήδυσμα Δρυός Syrah 2011, Τέχνη Οίνου (Δράμα, Ελλάδα)

Πανακότα με Καφέ / Καρύδια φρέσκα / Μήλα μαρμελάδα - αποξηραμένα - σορμπέ με Calvados

Παρφέ παγωμένο με βανίλια / Λεμόνι - ζελέ - κρέμα με Limoncello - μαρέγκα / Πάστα αμυγδάλου
Janneau V.S.O.P. Armagnac

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/10/2025

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.

Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.