Dia de los muertos στην Αθήνα

Η μεξικάνικη Ημέρα των νεκρών έρχεται με μουσικές, ασπρόμαυρο μακιγιάζ, ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα, pan de muertos και τεκίλες.

Dia de los muertos στην Αθήνα

Η μεξικάνικη Ημέρα των νεκρών έρχεται με μουσικές, ασπρόμαυρο μακιγιάζ, ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα, pan de muertos και τεκίλες.

Dia de los muertos στην Αθήνα - εικόνα 1

Εκτός από φαγητό, ποτό και μουσικές έχει και μια ιδιαίτερη πνευματικότητα η μεξικάνικη Ημέρα των νεκρών. Δεν ξέρω, εγώ το βλέπω σαν μια πολύ υγιή συνειδητοποίηση/αποδοχή. Εγγεγραμμένη στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, είναι μια γιορτή που θυμάται και τιμά τα αγαπημένα πρόσωπα που χάθηκαν, αναγνωρίζοντας το θάνατο σαν ένα μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας. Εορτασμοί της Dia de los muertos γίνονται σε όλη τη Λατινική Αμερική. Ε, φτάνουν μέχρι εδώ.

Dia de los muertos στην Αθήνα - εικόνα 2
O Mεξικάνος

Στο «Μεξικάνο» η γιορτή κρατάει από την Παρασκευή 30/10 μέχρι την Δευτέρα 2/11. Τις μέρες αυτές, από τις 7 μ.μ. το εστιατόριο του Victor Mayo σας περιμένει και στις δύο έδρες του, στο Γουδή και στο Γκάζι, με ζωντανή μουσική, pan de muertos (παραδοσιακό γλυκό ψωμί) και ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα. Κι αν είστε τολμηροί, μπορείτε να βάψετε το πρόσωπό σας και να μπείτε στο κλίμα.

Τα «Αmigos» (στη Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη), λίγο πριν γιορτάσουν τα εικοστά τους γενέθλια, γιορτάζουν για ένα διήμερο, στις 4 και 5/11, την Ημέρα των Νεκρών, με μεξικάνικες γεύσεις, δροσιστικά κοκτέιλ, γιορταστικό μακιγιάζ και χαρούμενες μουσικές.

Κι αν προτιμάτε κάτι πιο μπαρίστικο, η χαρούμενη Dia de los muertes το Σάββατο επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά και στο «Dos Agaves» στην Αβραμιώτου με τεκίλες, κοκτέιλ με τεκίλες, μουσικές από τον Δημήτρη Παπαχρηστόπουλο και χορούς. Α, και δωρεάν make up.

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Μεξικάνος

Ευδήλου 15, Ζωγράφου
  • Ethnic κουζίνες

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.