Dia de los muertos στην Αθήνα

Η μεξικάνικη Ημέρα των νεκρών έρχεται με μουσικές, ασπρόμαυρο μακιγιάζ, ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα, pan de muertos και τεκίλες.

Dia de los muertos στην Αθήνα

Η μεξικάνικη Ημέρα των νεκρών έρχεται με μουσικές, ασπρόμαυρο μακιγιάζ, ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα, pan de muertos και τεκίλες.

Dia de los muertos στην Αθήνα - εικόνα 1

Εκτός από φαγητό, ποτό και μουσικές έχει και μια ιδιαίτερη πνευματικότητα η μεξικάνικη Ημέρα των νεκρών. Δεν ξέρω, εγώ το βλέπω σαν μια πολύ υγιή συνειδητοποίηση/αποδοχή. Εγγεγραμμένη στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, είναι μια γιορτή που θυμάται και τιμά τα αγαπημένα πρόσωπα που χάθηκαν, αναγνωρίζοντας το θάνατο σαν ένα μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας. Εορτασμοί της Dia de los muertos γίνονται σε όλη τη Λατινική Αμερική. Ε, φτάνουν μέχρι εδώ.

Dia de los muertos στην Αθήνα - εικόνα 2
O Mεξικάνος

Στο «Μεξικάνο» η γιορτή κρατάει από την Παρασκευή 30/10 μέχρι την Δευτέρα 2/11. Τις μέρες αυτές, από τις 7 μ.μ. το εστιατόριο του Victor Mayo σας περιμένει και στις δύο έδρες του, στο Γουδή και στο Γκάζι, με ζωντανή μουσική, pan de muertos (παραδοσιακό γλυκό ψωμί) και ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα. Κι αν είστε τολμηροί, μπορείτε να βάψετε το πρόσωπό σας και να μπείτε στο κλίμα.

Τα «Αmigos» (στη Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη), λίγο πριν γιορτάσουν τα εικοστά τους γενέθλια, γιορτάζουν για ένα διήμερο, στις 4 και 5/11, την Ημέρα των Νεκρών, με μεξικάνικες γεύσεις, δροσιστικά κοκτέιλ, γιορταστικό μακιγιάζ και χαρούμενες μουσικές.

Κι αν προτιμάτε κάτι πιο μπαρίστικο, η χαρούμενη Dia de los muertes το Σάββατο επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά και στο «Dos Agaves» στην Αβραμιώτου με τεκίλες, κοκτέιλ με τεκίλες, μουσικές από τον Δημήτρη Παπαχρηστόπουλο και χορούς. Α, και δωρεάν make up.

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Μεξικάνος

Ευδήλου 15, Ζωγράφου
  • Ethnic κουζίνες

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

01/12/2022

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.