Κρητική Πανόρμου με «Έρωντα και Σταμναγκάθι»

Με δυο βοτάνια για όνομα, μια ρεθυμνιώτισσα μαγείρισσα να φτιάχνει κουκόφαβα, τριών λογιών χοχλιούς, αρνί με τις αγκινάρες, κόκορα με σκιουφιχτά και αρνάκι τσιγαριαστό και ρακές και μαρουβάδες στα ποτήρια του.

Κρητική Πανόρμου με «Έρωντα και Σταμναγκάθι»

Με δυο βοτάνια για όνομα, μια ρεθυμνιώτισσα μαγείρισσα να φτιάχνει κουκόφαβα, τριών λογιών χοχλιούς, αρνί με τις αγκινάρες, κόκορα με σκιουφιχτά και αρνάκι τσιγαριαστό και ρακές και μαρουβάδες στα ποτήρια του, το «Έρωντας και Σταμναγκάθι» (ο μεν έρωντας είναι το δίκταμο, το δε σταμναγκάθι πλέον δεν χρειάζεται συστάσεις), που άνοιξε πριν λίγο καιρό σε ένα νεοκλασικό στην Πανόρμου, παίζει σε ταμπλό αμιγώς κρητικό. Ο ψηλοτάβανος χώρος είναι καλαίσθητα νέο-παραδοσιακός, βαμμένος σε τόνους της ελιάς και του ζαχαρί, με χαρακτηριστικές φωτογραφίες τυπωμένες σε καμβά (τα μινωικά ανάκτορα, το φαράγγι της Σαμαριάς, οι μικροί καταρράκτες της Αργυρούπολης Ρεθύμνου, κ.α.) στους τοίχους, και η μουσική ακουστική κρητική, σε ήπιους τόνους. Mόλις το δοκιμάσουμε θα σας πούμε κι άλλα.
Πανόρμου & Δουκ. Πλακεντίας 73, Αμπελόκηποι, 2106984846.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.