Στο "Beereus Gastropub" η Ιρλανδία μιλάει τη γλώσσα του Πειραιά

Η ζεστή ατμόσφαιρα μίας αυθεντικής παμπ συναντά τη φρεσκάδα της ελληνικής κουζίνας.

Beereus Gastropub

Ο Πειραιάς είναι μία πόλη που ξέρει να ανανεώνεται χωρίς να χάνει την ιστορική της ταυτότητα. Στο λιμάνι και στις γειτονιές του έχουν ξεπηδήσει κατά καιρούς πολλά εγχειρήματα που, όχι μόνο δίνουν ζωντάνια στην περιοχή, αλλά και συνδυάζουν το παρελθόν με τη σύγχρονη αστική κουλτούρα. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς για όσους αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, με θαλασσινό αέρα, καλή μουσική και νέες γεύσεις. Στην καρδιά του Πειραιά και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Beerus Gastropub έρχεται να προστεθεί ως ένας χώρος που αποτυπώνει το πολυδιάστατο πρόσωπο της πόλης.

beereus

Σκούρες ξύλινες επιφάνειες, χαμηλός φωτισμός, άνετες θέσεις, μία βιβλιοθήκη γεμάτη παλιά βιβλία και μία εντυπωσιακή μπάρα που είναι αδύνατο να μην σου τραβήξει το βλέμμα: κι αν η αισθητική παραπέμπει σε πραγματική ιρλανδική παμπ, η ψυχή του χώρου ανήκει εξ' ολοκλήρου στον Πειραιά. Έτσι, ο Ηλίας Ρόκας και ο chef-patron Θανάσης Αθανασόπουλος συνδυάζουν στο μενού comfort πιάτα με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αλλά κι έναν εκτενή κατάλογο από μπύρες (ανάμεσά τους, πέντε βαρέλια), κρασιά και ουίσκι. Από τις μπύρες ξεχωρίζει, φυσικά, η Guiness, που δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις την ιρλανδική παράδοση του "splitting the G", να πιεις, δηλαδή, την πρώτη σου γουλιά έτσι, ώστε η στάθμη να σταματήσει ακριβώς στη μέση του γράμματος G στο λογότυπο.

Beereus Gastropub

Στο κομμάτι του φαγητού, τα στερεότυπα μίας κλασικής παμπ εξαφανίζονται, με ξεχωριστή θέση στο μενού να κρατά η ποικιλία λουκάνικων που φέρνει αρώματα απ' όλη τη χώρα, συνοδευόμενη από χειροποίητα πιτάκια, φρέσκια ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια, για ένα γευστικό μεζέ. Για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο χεράκι (ιδανικό για δύο άτομα) εντυπωσιάζει με την πλούσια γεύση του, ενώ, για τους λάτρεις του μπέργκερ, το Beereus Goat Burger με μους κατσικίσιου τυριού, μανιτάρια και μαγιονέζα τρούφας αποτελεί μία εμπειρία από μόνο του.

Beereus Gastropub

beereus

Η Beereus Gastropub είναι ένα σημείο συνάντησης που τιμά την ιστορία του Πειραιά, φέρνει κοντά ανθρώπους και δημιουργεί ατμόσφαιρα γνήσιας φιλοξενίας. Ένα από τα στολίδια της πόλης που αξίζει να ανακαλύψει κανείς.

Ακτή Μιαούλη 79, 2104185260, IG: @beereus_gastropup

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
17/11/2025

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φαγητό με παριανή ψυχή στο "Kedros Athens"

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά της Λυκόβρυσης το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.