Oggi: Ένα παγωτό σαν ιταλικό φιλί στο Σύνταγμα

oggi

Μια ζωντανή απόδειξη ότι το αυθεντικό ιταλικό gelato έχει πλέον πατρίδα και μάλιστα στο πλέον κεντρικό σημείο της Αθήνας. Μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος. Στο Oggi, τίποτα δεν έρχεται έτοιμο, τίποτα δεν συντηρείται, τίποτα δεν παραποιείται. Εδώ, κάθε γεύση γεννιέται ξανά από την αρχή, μέσα στην ίδια τη μέρα , γιατί το gelato τους δεν έχει δικαίωμα να είναι τίποτα λιγότερο από φρέσκο.

oggi

Κι όταν λέμε gelato, εννοούμε ακριβώς αυτό που θα γευτείς στη Ρώμη, στη Φλωρεντία, στη Μπολόνια, μια εμπειρία που δεν έχει καμία σχέση με το "παγωτό" όπως το ήξερες. Η υφή του είναι τόσο βελούδινη που σχεδόν λιώνει πριν φτάσει στη γλώσσα, η γεύση ανάλαφρη αλλά γεμάτη βάθος, τα υλικά φρέσκα και ατόφια, χωρίς τεχνάσματα. Ακόμα κι αν δεν έχεις προλάβει να δοκιμάσεις, κάτι σε προϊδεάζει ότι εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς: δεν θα δεις παγωτό εκτεθειμένο, ούτε θα είναι τοποθετήμένο σε "βουνά" στη βιτρίνα. Αντίθετα, το gelato φυλάσσεται προσεκτικά σε κλειστές θήκες, σαν κάτι πολύτιμο που πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτο. Γιατί ακριβώς αυτό είναι.

oggi

Από την πρώτη κουταλιά, νιώθεις την αλήθεια και την απόλυτη φρεσκάδα των υλικών: φιστίκια από το Bronte της Σικελίας γίνονται μια παχιά, ευωδιαστή πάστα που μεταμορφώνεται σε παγωτό-σονέτο. Στο Pulcinella, η φρέσκια ρικότα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κομμάτια σοκολάτας μπλέκονται σε μια μπουκιά που θυμίζει χειροποίητο κανόλι. Το τιραμισού τους; Χειροποίητα σαβαγιάρ, φρέσκο μασκαρπόνε, σιρόπι καφέ – σαν να το πήρες μόλις από τρατορία της Μπολόνια.

Το vegan σοκολατένιο Puro Fondente σοκάρει γλυκά με τη δύναμη της σοκολάτας χωρίς ίχνος γάλακτος. Και τα σορμπέ τους; Σαν να δαγκώνεις το ίδιο το φρούτο, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο: νερό, ζάχαρη, φρούτο και εποχή.

oggi

Ένας μικρός ναός του gelato που μετατρέπεται σε έναν καθημερινό φόρο τιμής στην τεχνική, την εποχικότητα και την αφοσίωση με ιταλικό DNA και αθηναϊκή ψυχή. Κάθε φορά που θα κάνεις αυτή την μικρή στάση στο Σύνταγμα, θα σε κάνει να χαμογελάς, να κλείνεις τα μάτια και να πιστεύεις – έστω για μια στιγμή – ότι βρίσκεσαι σε ένα στενάκι της Ιταλίας, με ένα gelato που μιλά κατευθείαν στη γεύση και την καρδιά.

Βουλής 17, Σύνταγμα, 210 3246995, FB: Oggi - Officina Gelato Gusto Italiano, IG: oggigelato

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
27/10/2025

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.