Oggi: Ένα παγωτό σαν ιταλικό φιλί στο Σύνταγμα

oggi

Μια ζωντανή απόδειξη ότι το αυθεντικό ιταλικό gelato έχει πλέον πατρίδα και μάλιστα στο πλέον κεντρικό σημείο της Αθήνας. Μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος. Στο Oggi, τίποτα δεν έρχεται έτοιμο, τίποτα δεν συντηρείται, τίποτα δεν παραποιείται. Εδώ, κάθε γεύση γεννιέται ξανά από την αρχή, μέσα στην ίδια τη μέρα , γιατί το gelato τους δεν έχει δικαίωμα να είναι τίποτα λιγότερο από φρέσκο.

oggi

Κι όταν λέμε gelato, εννοούμε ακριβώς αυτό που θα γευτείς στη Ρώμη, στη Φλωρεντία, στη Μπολόνια, μια εμπειρία που δεν έχει καμία σχέση με το "παγωτό" όπως το ήξερες. Η υφή του είναι τόσο βελούδινη που σχεδόν λιώνει πριν φτάσει στη γλώσσα, η γεύση ανάλαφρη αλλά γεμάτη βάθος, τα υλικά φρέσκα και ατόφια, χωρίς τεχνάσματα. Ακόμα κι αν δεν έχεις προλάβει να δοκιμάσεις, κάτι σε προϊδεάζει ότι εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς: δεν θα δεις παγωτό εκτεθειμένο, ούτε θα είναι τοποθετήμένο σε "βουνά" στη βιτρίνα. Αντίθετα, το gelato φυλάσσεται προσεκτικά σε κλειστές θήκες, σαν κάτι πολύτιμο που πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτο. Γιατί ακριβώς αυτό είναι.

oggi

Από την πρώτη κουταλιά, νιώθεις την αλήθεια και την απόλυτη φρεσκάδα των υλικών: φιστίκια από το Bronte της Σικελίας γίνονται μια παχιά, ευωδιαστή πάστα που μεταμορφώνεται σε παγωτό-σονέτο. Στο Pulcinella, η φρέσκια ρικότα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κομμάτια σοκολάτας μπλέκονται σε μια μπουκιά που θυμίζει χειροποίητο κανόλι. Το τιραμισού τους; Χειροποίητα σαβαγιάρ, φρέσκο μασκαρπόνε, σιρόπι καφέ – σαν να το πήρες μόλις από τρατορία της Μπολόνια.

Το vegan σοκολατένιο Puro Fondente σοκάρει γλυκά με τη δύναμη της σοκολάτας χωρίς ίχνος γάλακτος. Και τα σορμπέ τους; Σαν να δαγκώνεις το ίδιο το φρούτο, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο: νερό, ζάχαρη, φρούτο και εποχή.

oggi

Ένας μικρός ναός του gelato που μετατρέπεται σε έναν καθημερινό φόρο τιμής στην τεχνική, την εποχικότητα και την αφοσίωση με ιταλικό DNA και αθηναϊκή ψυχή. Κάθε φορά που θα κάνεις αυτή την μικρή στάση στο Σύνταγμα, θα σε κάνει να χαμογελάς, να κλείνεις τα μάτια και να πιστεύεις – έστω για μια στιγμή – ότι βρίσκεσαι σε ένα στενάκι της Ιταλίας, με ένα gelato που μιλά κατευθείαν στη γεύση και την καρδιά.

Βουλής 17, Σύνταγμα, 210 3246995, FB: Oggi - Officina Gelato Gusto Italiano, IG: oggigelato

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.