Κουζίνα χωρίς όρια στο "Alios Ilios Restaurant" στη Σαντορίνη

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη.

Alios Ilios

Τοποθετημένο στα περίχωρα του γραφικού χωριού της Οίας, με θέα το απέραντο Αιγαίο πέλαγος και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ξεχωρίζει το πολυβραβευμένο "Alios Ilios Restaurant" του ξενοδοχείου "Santo Pure Oia Suites & Villas".

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη, υπό τους ζωντανούς ήχους πιάνου, βιολιού ή φλάουτου, στα ειδικά διαμορφωμένα sunset events του ξενοδοχείου.

Alios Ilios Restaurant

Ο Executive Chef, Ανδρέας Βγενόπουλος, ανέλαβε φέτος τα ηνία του "Alios Ilios", καταφέρνοντας να συνδυάσει τη δική του φιλοσοφία με την ήδη επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου, συνθέτοντας μια γευστική συνταγή. Συμπληρώνοντας περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας, ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους πιο αναγνωρισμένους σεφ, όπως οι Ettore Botrini, Magnus Nilson, Γιάννης Μπαξεβάνης και Χριστόφορος Πέσκιας. Παράλληλα, εργάστηκε ως Executive Chef σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία 5* στην Ελλάδα, τη Σουηδία, την Αυστρία και τη Γαλλία, αποκτώντας βαθιά γνώση της δημιουργικής κουζίνας, καθώς και της μεσογειακής και διεθνούς κουλτούρας στη γαστρονομία.

Alios Ilios Restaurant

Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στην ιδέα της "κουζίνας χωρίς όρια", συνδυάζοντας γαστρονομικές παραδόσεις, συστατικά από τοπικούς προμηθευτές, βιολογική γεωργία και βιώσιμες πρακτικές. "Το φαγητό είναι μια παγκόσμια εμπειρία, ο κοινός μας τόπος. Η συγχώνευση διαφορετικών γαστρονομικών παραδόσεων, η αναζήτηση φρέσκων και τοπικών υλικών, η ιδιοκαλλιέργεια του ξενοδοχείου με τους οργανικούς κήπους, η βιωσιμότητα των συστατικών" - όλα τα παραπάνω συνθέτουν το μωσαϊκό της γαστρονομίας για το "Alios Ilios".

Alios Ilios Restaurant

Δυο από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο μενού του εστιατορίου είναι το εξαιρετικό ραβιόλι γεμισμένο από μους λευκής μελιτζάνας με ανθότυρο, καπνιστό χέλι Ευρυτανίας, βιολογικά ντοματίνια Σαντορίνης με βασιλικό από τον μπαξέ του Santo Pure και ελληνική καλοκαιρινή τρούφα Δράμας. Μια ακόμη γευστική πρόταση, είναι το καπνιστό καλαμάρι σε δεντρολίβανο από τους κήπους του ξενοδοχείου, περγαμόντο, ταμπούλε με ελληνική μαύρη σταφίδα, σάλτσα πράσινου μήλου και τζέλ σαγκουίνι.

Alios Ilios Restaurant

Το εστιατόριο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέγγιση farm to table, καλλιεργώντας με πιστοποιημένες βιώσιμες πρακτικές βιολογικά βότανα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά, που τελικά απογειώνουν το αποτέλεσμα και διεγείρουν τις αισθήσεις. Την ίδια στιγμή, η προτίμηση σε τοπικά προϊόντα, κυρίως από την Κρήτη και την Σαντορίνη αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποτελεί δέσμευση του εστιατορίου για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Από την ουσιαστική αυτή σχέση, διασφαλίζεται η επαφή όσων θα γευτούν τα πιάτα με τις παραδόσεις του τόπου μας, γεμάτα με έντονα μεσογειακά αρώματα και γεύσεις.

Ο Executive Chef, Ανδρέας Βγενόπουλος, προσκαλεί καθημερινά τους επισκέπτες από τις 7 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ. στο εστιατόριο "Alios Ilios", το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "ο ήλιος που ανατέλλει και δύει στη θάλασσα", και υπόσχεται ένα δημιουργικό ταξίδι ισορροπίας μεταξύ καινοτομίας και αυθεντικότητας, μέσα από τοπικά και εποχιακά υλικά που απογειώνουν τον πλούτο των γεύσεων, με θέα το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

"Alios Ilios", Ξεν. "Santo Pure Oia Suites & Villas", 2897 502151, app.triparound.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αθήνα του Ανατέλλοντος Ηλίου: Η νέα ιαπωνική γεύση της πόλης

4 νέες προσθήκες στον αθηναϊκό χάρτη ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την εξ' Ιαπωνίας νοστιμιά σε πιάτα και ποτήρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/12/2025

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.