Κουζίνα χωρίς όρια στο "Alios Ilios Restaurant" στη Σαντορίνη

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη.

Alios Ilios

Τοποθετημένο στα περίχωρα του γραφικού χωριού της Οίας, με θέα το απέραντο Αιγαίο πέλαγος και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ξεχωρίζει το πολυβραβευμένο "Alios Ilios Restaurant" του ξενοδοχείου "Santo Pure Oia Suites & Villas".

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη, υπό τους ζωντανούς ήχους πιάνου, βιολιού ή φλάουτου, στα ειδικά διαμορφωμένα sunset events του ξενοδοχείου.

Alios Ilios Restaurant

Ο Executive Chef, Ανδρέας Βγενόπουλος, ανέλαβε φέτος τα ηνία του "Alios Ilios", καταφέρνοντας να συνδυάσει τη δική του φιλοσοφία με την ήδη επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου, συνθέτοντας μια γευστική συνταγή. Συμπληρώνοντας περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας, ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους πιο αναγνωρισμένους σεφ, όπως οι Ettore Botrini, Magnus Nilson, Γιάννης Μπαξεβάνης και Χριστόφορος Πέσκιας. Παράλληλα, εργάστηκε ως Executive Chef σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία 5* στην Ελλάδα, τη Σουηδία, την Αυστρία και τη Γαλλία, αποκτώντας βαθιά γνώση της δημιουργικής κουζίνας, καθώς και της μεσογειακής και διεθνούς κουλτούρας στη γαστρονομία.

Alios Ilios Restaurant

Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στην ιδέα της "κουζίνας χωρίς όρια", συνδυάζοντας γαστρονομικές παραδόσεις, συστατικά από τοπικούς προμηθευτές, βιολογική γεωργία και βιώσιμες πρακτικές. "Το φαγητό είναι μια παγκόσμια εμπειρία, ο κοινός μας τόπος. Η συγχώνευση διαφορετικών γαστρονομικών παραδόσεων, η αναζήτηση φρέσκων και τοπικών υλικών, η ιδιοκαλλιέργεια του ξενοδοχείου με τους οργανικούς κήπους, η βιωσιμότητα των συστατικών" - όλα τα παραπάνω συνθέτουν το μωσαϊκό της γαστρονομίας για το "Alios Ilios".

Alios Ilios Restaurant

Δυο από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο μενού του εστιατορίου είναι το εξαιρετικό ραβιόλι γεμισμένο από μους λευκής μελιτζάνας με ανθότυρο, καπνιστό χέλι Ευρυτανίας, βιολογικά ντοματίνια Σαντορίνης με βασιλικό από τον μπαξέ του Santo Pure και ελληνική καλοκαιρινή τρούφα Δράμας. Μια ακόμη γευστική πρόταση, είναι το καπνιστό καλαμάρι σε δεντρολίβανο από τους κήπους του ξενοδοχείου, περγαμόντο, ταμπούλε με ελληνική μαύρη σταφίδα, σάλτσα πράσινου μήλου και τζέλ σαγκουίνι.

Alios Ilios Restaurant

Το εστιατόριο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέγγιση farm to table, καλλιεργώντας με πιστοποιημένες βιώσιμες πρακτικές βιολογικά βότανα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά, που τελικά απογειώνουν το αποτέλεσμα και διεγείρουν τις αισθήσεις. Την ίδια στιγμή, η προτίμηση σε τοπικά προϊόντα, κυρίως από την Κρήτη και την Σαντορίνη αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποτελεί δέσμευση του εστιατορίου για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Από την ουσιαστική αυτή σχέση, διασφαλίζεται η επαφή όσων θα γευτούν τα πιάτα με τις παραδόσεις του τόπου μας, γεμάτα με έντονα μεσογειακά αρώματα και γεύσεις.

Ο Executive Chef, Ανδρέας Βγενόπουλος, προσκαλεί καθημερινά τους επισκέπτες από τις 7 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ. στο εστιατόριο "Alios Ilios", το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "ο ήλιος που ανατέλλει και δύει στη θάλασσα", και υπόσχεται ένα δημιουργικό ταξίδι ισορροπίας μεταξύ καινοτομίας και αυθεντικότητας, μέσα από τοπικά και εποχιακά υλικά που απογειώνουν τον πλούτο των γεύσεων, με θέα το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

"Alios Ilios", Ξεν. "Santo Pure Oia Suites & Villas", 2897 502151, app.triparound.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.