"Ανδρέας"

Όταν το κρέας γίνεται τέχνη

ανδρεας

Στη Σκοπιά, ένα μικρό ορεινό χωριό της Μακεδονίας, ο σεφ-πατρόν Ανδρέας Σταυρίδης έχει καταφέρει κάτι σπάνιο: να μετατρέψει έναν φαινομενικά ταπεινό προορισμό σε γαστρονομικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κρέατος.

ανδρεας

Με το εστιατόριό του, που ισορροπεί ευρηματικά ανάμεσα στην αίσθηση παραδοσιακής ταβέρνας και στο ύφος σύγχρονου ρεστοράν, ο Ανδρέας προσεγγίζει το κρέας με επιστημονική ακρίβεια και δημιουργική φαντασία.

ανδρεας

Χρησιμοποιεί άριστες πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς, αναδεικνύοντας κάθε κοπή μέσα από διαφορετικές τεχνικές ωρίμανσης και μαγειρέματος. Το αποτέλεσμα; Πιάτα όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ και το καρπάτσιο, η αρνίσια σκέπη ή τα short ribs με σπιτικό πουρέ, που ξεπερνούν τις προσδοκίες και αποδεικνύουν ότι η κρεατοφαγία εδώ είναι πραγματικά μοναδική στο είδος της.

ανδρεας

Chef’s tip
Η δομημένη λίστα κρασιών με επιλογές από τις οινοπαραγωγικές περιοχές της "γειτονιάς” θα ολοκληρώσει την εμπειρία σας.

Σκοπιά, 2324023520

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Simul κάνει πάρτι για τα 10 του χρόνια, με burgers και βραβευμένα cocktails

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει με ένα ανοιχτό πάρτι για όλους,

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/12/2025

"Ο Θωμάς"

Αρχοντική νοστιμιά στα βουνά

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.