"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

βεργιωτικο

Μέσα στη σπηλιά των παλιών τειχών της Βέροιας, το "Βεργιώτικο" προσφέρει μια μυσταγωγική καρνιβορική εμπειρία που έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του καλού κρέατος.

βεργιωτικο

Με σειρά διακρίσεων στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, το εστιατόριο αναδεικνύει τη δριμύτατη κρεατοπαραγωγική δυναμική της Βόρειας Ελλάδας, δουλεύοντας με σπάνιες ελληνικές ράτσες βοοειδών που μεταμορφώνονται σε εξαιρετικές κοπές και πιάτα με βαθιά νοστιμιά.

βεργιωτικο

Ο σεφ-πατρόν Νίκος Μαλλιάρας, συνεχιστής μιας παλιάς οικογενειακής κτηνοτροφικής παράδοσης, συνδυάζει τη γνώση της πρώτης ύλης με εμπειρίες και τεχνικές από σημαντικά ταξίδια στο εξωτερικό. Η κουζίνα του δεν είναι μόνο κοπές και φλόγα, αλλά και αργά μαγειρέματα και μαυλιστικά μελώματα που αποκαλύπτουν την ουσία της βορειοελλαδίτικης γεύσης.

βεργιωτικο

Εδώ, κάθε πιάτο ισορροπεί ανάμεσα στη δύναμη και τη φινέτσα: ωριμάνσεις ακριβείας, ψησίματα στην εντέλεια και αρώματα που τιμούν το ελληνικό κρέας στο πιο εκλεπτυσμένο του πρόσωπο. Η στηθοπλευρά ελληνικής μοσχίδας με μαύρο σκόρδο, θυμάρι και ξινό τραχανά ή το γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά, μους φέτας και λάδι βασιλικού επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές, ενώ έξτρα πόντους δίνει στην εμπειρία η εξαιρετική λίστα κρασιών, με επιλογές από τον διεθνή και τοπικό αμπελώνα.

Τip
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε στο φινάλε το τοπικό ρεβανί σε μία από τις καλύτερες εκδοχές του.

Θωμαΐδου 2, Βέροια, 2331074133, vergiotiko.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/12/2025

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.