Μέσα στη σπηλιά των παλιών τειχών της Βέροιας, το "Βεργιώτικο" προσφέρει μια μυσταγωγική καρνιβορική εμπειρία που έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του καλού κρέατος.

Με σειρά διακρίσεων στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, το εστιατόριο αναδεικνύει τη δριμύτατη κρεατοπαραγωγική δυναμική της Βόρειας Ελλάδας, δουλεύοντας με σπάνιες ελληνικές ράτσες βοοειδών που μεταμορφώνονται σε εξαιρετικές κοπές και πιάτα με βαθιά νοστιμιά.

Ο σεφ-πατρόν Νίκος Μαλλιάρας, συνεχιστής μιας παλιάς οικογενειακής κτηνοτροφικής παράδοσης, συνδυάζει τη γνώση της πρώτης ύλης με εμπειρίες και τεχνικές από σημαντικά ταξίδια στο εξωτερικό. Η κουζίνα του δεν είναι μόνο κοπές και φλόγα, αλλά και αργά μαγειρέματα και μαυλιστικά μελώματα που αποκαλύπτουν την ουσία της βορειοελλαδίτικης γεύσης.

Εδώ, κάθε πιάτο ισορροπεί ανάμεσα στη δύναμη και τη φινέτσα: ωριμάνσεις ακριβείας, ψησίματα στην εντέλεια και αρώματα που τιμούν το ελληνικό κρέας στο πιο εκλεπτυσμένο του πρόσωπο. Η στηθοπλευρά ελληνικής μοσχίδας με μαύρο σκόρδο, θυμάρι και ξινό τραχανά ή το γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά, μους φέτας και λάδι βασιλικού επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές, ενώ έξτρα πόντους δίνει στην εμπειρία η εξαιρετική λίστα κρασιών, με επιλογές από τον διεθνή και τοπικό αμπελώνα.
Τip
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε στο φινάλε το τοπικό ρεβανί σε μία από τις καλύτερες εκδοχές του.
Θωμαΐδου 2, Βέροια, 2331074133, vergiotiko.gr