'Φλάρος': Ένας ελεβέ καφενές έρχεται στο Παγκράτι

Ο σεφ Στράτος Βλασσόπουλος ετοιμάζει ένα διαφορετικό καφενείο στην οδό Δαμάρεως.

Ο σεφ Στράτος Βλασσόπουλος ανοίγει το Καφενείο Φλάρος

Ένα καφενείο που φιλοδοξεί να είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα καταφθάνει προσεχώς στο Παγκράτι και την οδό Δαμάρεως από τον αξιόλογο σεφ Στράτο Βλασσόπουλο (μέχρι πρόσφατα στη 'Λούνα' του Νέου Κόσμου και παλιότερα στο 'Lost Athens', επίσης στο Παγκράτι αλλά και στο εξαιρετικό 'Ω3' στη Σίφνο). Ο 'Φλάρος' 'βαπτίζεται' από την κεραμική καμινάδα που δεσπόζει στη σκεπή κάθε σιφνέικου σπιτιού και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στα μέσα Δεκεμβρίου.

"Ήθελα να συνδέσω τη Σίφνο με την Αθήνα, σε αυτή τη νέα προσπάθειά μου, που θα έχει 100% την υπογραφή μου και όλα όσα είχα στο μυαλό μου" αναφέρει ο Στράτος Βλασσόπουλος σχετικά με το επερχόμενο σποτ του Παγκρατίου. 

"Θα είναι στην ουσία ένα σύγχρονο καφενείο, στο οποίο η κουζίνα θα λειτουργεί καθαρά από την καύση ξύλου. Έτσι θα γίνεται η παραγωγή του φαγητού, με κύριο εργαλείο μια ξυλόσομπα και μια ανοιχτή φωτιά, δίχως ηλεκτρισμό" μου λέει ο ίδιος για τον 'Φλάρο', που θα πάρει τη θέση ενός παλιού καφενείου στον αριθμό 25 της οδού Δαμάρεως και θα μπορεί να φιλοξενεί κάθε φορά 35-40 άτομα στο εσωτερικό του. Το τελευταίο θα έχει μωσαϊκό στο πάτωμα, ανοιχτή κουζίνα και μπαρ με 4 θέσεις και θα σερβίρει σε μαρμάρινα τραπέζια. Οld school καρέκλα καφενείου και αύρα στεκιού θα συμπληρώνουν την εικόνα.

Ο σεφ Στράτος Βλασσόπουλος

Τι θα τρως εδώ; Πιάτα όπως μοσχάρι με χυλοπίτες από τον ξυλόφουρνο καθώς και ωμά με λάδι από κάρβουνο - γενικά, ό,τι βρίσκει ο Στράτος στην τοπική αγορά κάθε φορά, σε μια γευστική διαδικασία που θα περιλαμβάνει εποχικότητα και μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Θα πίνεις εμφιαλωμένα ελληνικά κρασιά από έναν μικρό κατάλογο που θα αλλάζει συχνά, επίσης εμφιαλωμένα ούζο και τσίπουρο. 

Ο Φλάρος θα ανοίγει κατά τις 15.30 και θα κλείνει νωρίς, μένοντας ανοιχτός 5 ημέρες/ εβδομάδα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/11/2025

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μαμαλούκα: Γιορτάζει εφτά χρόνια με pop up menu και ένα διήμερο γεύσεων που αξίζει να δοκιμάσεις

Το δημοφιλές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε μία γιορτή γεύσεων με επίκεντρο την Ελλάδα. Ιδού όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε.

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.