 
Οι "Βερσαλλίες" είναι λόγος να ταξιδέψεις μέχρι την Καλαμάτα. Εκεί, ένα ταπεινό προσφυγικό δίπατο με γούστο ανακαινισμένο, στεγάζει το βασίλειο του Γιάννη Κούμανη, μάγειρα και κυνηγού της πρώτης ύλης στην πιο αυθεντική μορφή της. Ο Κούμανης είναι η σπάνια στην εποχή μας περίπτωση ανθρώπου και μάγειρα, που αναζητά καθημερινά με εμμονή την εποχική πρώτη ύλη από την περιοχή ή και μακρύτερα, ενώ έχει και τον τρόπο να την αναδεικνύει με ακρίβεια, ζωντάνια, απρόσμενους συνδυασμούς αλλά και σεβασμό στην παράδοση.



Λαχανικά από βιολογικές φάρμες της περιοχής, χόρτα, βότανα και εποχικά υλικά δικής του τροφοσυλλογής, ελεύθερα κοκόρια, ζώα από επιλεγμένους παραγωγούς και ψάρια από την πρωινή ψαριά, συναντιούνται σε πιάτα όπου η παράδοση μεταφράζεται με δημιουργικό αυθορμητισμό και η γεύση της μεσσηνιακής γης και θάλασσας βρίσκει την απόλυτη έκφραση της. Το σπάνιο, το άγριο, το ταπεινό, το δυσεύρετο, συναρπάζουν και εμπνέουν αυτή την κουζίνα.
> Κάνε την κράτησή σου για το Symposio at Ark εδώ.
Στο μενού του εστιατορίου που αλλάζει καθημερινά, συνυπάρχουν μαγειρευτά με γεύση όπως παλιά, ταψιά στον ξυλόφουρνο, ψάρια της ημέρας και κρεατικά στην κάρβουνα, τα δικά του καπνιστά και παστά, όλα με τα αρώματα των άγριων βοτάνων και μυρωδικών και, φυσικά, με το πιο εκλεκτό τοπικό ελαιόλαδο.


Είναι μια κουζίνα του τόπου, της εποχής και της ημέρας, μαγειρεμένη "από καρδιάς”, με σεβασμό στη βαθιά νοστιμιά των υλικών της.


Το μενού που θα απολαύσουμε τη βραδιά της 7ης Νοεμβρίου στο Ark της Γλυφάδας (στην τιμή των 50€) αντιπροσωπεύει έξοχα τη φιλοσοφία του Κούμανη, με χαρακτηριστικά πιάτα όπως τα Μαυρομάτικα Μεσσηνίας με σπανάκι, μυρόχορτα, καπνιστή πέστροφα Ταϋγέτου και την τραγανή της πέτσα ή τον Μαύρο χοίρο με σέλινο, άγρια χόρτα και πέτσα γουρνοπούλας. Συγχρόνως, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του και να τον ακούσουμε να μας μιλά για τις τοπικές γεύσεις και τα υλικά της αγαπημένης του μεσσηνιακής γης.
> Κάνε την κράτησή σου για το Symposio at Ark εδώ.
Το μενού
- Μαυρομάτικα Μεσσηνίας - σπανάκι / μυρόχορτα / καπνιστή πέστροφα Ταϋγέτου και η τραγανή της πέτσα
- Κοτσομούρα tempura - σαβόρο / πετιμέζι / λεμόνι / δεντρολίβανο / καπνιστό συκώτι πέστροφας Ταϋγέτου
- Στιφάδο κολοκύθας - πορτοκάλι / άρτυμα καλαματιανού λουκάνικου / κολοκυθοανθοί
- Μαύρος χοίρος - σέλινο / άγρια χόρτα / πέτσα γουρνοπούλας
- Τάρτα κουταλίδας - custard από μανούρι / μαρμελάδα κολοκύθας / κολοκυθοανθοί / φυστίκι Αιγίνης
Info
Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες και να κάνεις την κράτησή σου για το Symposio at Ark εδώ.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.
 

 
 
 
 
 
 
