Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο “Βερσαλλίες” και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης

Οι Βερσαλλίες από την Καλαμάτα στο Symposio at Ark

Οι "Βερσαλλίες" είναι λόγος να ταξιδέψεις μέχρι την Καλαμάτα. Εκεί, ένα ταπεινό προσφυγικό δίπατο με γούστο ανακαινισμένο, στεγάζει το βασίλειο του Γιάννη Κούμανη, μάγειρα και κυνηγού της πρώτης ύλης στην πιο αυθεντική μορφή της. Ο Κούμανης είναι η σπάνια στην εποχή μας περίπτωση ανθρώπου και μάγειρα, που αναζητά καθημερινά με εμμονή την εποχική πρώτη ύλη από την περιοχή ή και μακρύτερα, ενώ έχει και τον τρόπο να την αναδεικνύει με ακρίβεια, ζωντάνια, απρόσμενους συνδυασμούς αλλά και σεβασμό στην παράδοση.

Οι Βερσαλλίες από την Καλαμάτα στο Symposio at Ark 1

Οι Βερσαλλίες από την Καλαμάτα στο Symposio at Ark 2

Οι Βερσαλλίες από την Καλαμάτα στο Symposio at Ark 9

Λαχανικά από βιολογικές φάρμες της περιοχής, χόρτα, βότανα και εποχικά υλικά δικής του τροφοσυλλογής, ελεύθερα κοκόρια, ζώα από επιλεγμένους παραγωγούς και ψάρια από την πρωινή ψαριά, συναντιούνται σε πιάτα όπου η παράδοση μεταφράζεται με δημιουργικό αυθορμητισμό και  η γεύση της μεσσηνιακής γης και θάλασσας βρίσκει την απόλυτη έκφραση της. Το σπάνιο, το άγριο, το ταπεινό, το δυσεύρετο, συναρπάζουν και εμπνέουν αυτή την κουζίνα.

> Κάνε την κράτησή σου για το Symposio at Ark εδώ.

Στο μενού του εστιατορίου που αλλάζει καθημερινά, συνυπάρχουν μαγειρευτά με γεύση όπως παλιά, ταψιά στον ξυλόφουρνο, ψάρια της ημέρας και κρεατικά στην κάρβουνα, τα δικά του καπνιστά και παστά, όλα με τα αρώματα των άγριων βοτάνων και μυρωδικών και, φυσικά, με το πιο εκλεκτό τοπικό ελαιόλαδο.

Οι Βερσαλλίες από την Καλαμάτα στο Symposio at Ark 8

Οι Βερσαλλίες από την Καλαμάτα στο Symposio at Ark 3

Είναι μια κουζίνα του τόπου, της εποχής και της ημέρας, μαγειρεμένη "από καρδιάς”, με σεβασμό στη βαθιά νοστιμιά των υλικών της.

ark

To Τραπέζι του Σεφ στο Ark

Το μενού που θα απολαύσουμε τη βραδιά της 7ης Νοεμβρίου στο Ark της Γλυφάδας (στην τιμή των 50€) αντιπροσωπεύει έξοχα τη φιλοσοφία του Κούμανη, με χαρακτηριστικά πιάτα όπως τα Μαυρομάτικα Μεσσηνίας με σπανάκι, μυρόχορτα, καπνιστή πέστροφα Ταϋγέτου και την τραγανή της πέτσα ή τον Μαύρο χοίρο με σέλινο, άγρια χόρτα και πέτσα γουρνοπούλας. Συγχρόνως, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του και να τον ακούσουμε να μας μιλά για τις τοπικές γεύσεις και τα υλικά της αγαπημένης του μεσσηνιακής γης.

> Κάνε την κράτησή σου για το Symposio at Ark εδώ.

Το μενού

  • Μαυρομάτικα Μεσσηνίας - σπανάκι / μυρόχορτα / καπνιστή πέστροφα Ταϋγέτου και η τραγανή της πέτσα
  • Κοτσομούρα tempura - σαβόρο / πετιμέζι / λεμόνι / δεντρολίβανο / καπνιστό συκώτι πέστροφας Ταϋγέτου
  • Στιφάδο κολοκύθας - πορτοκάλι / άρτυμα καλαματιανού λουκάνικου / κολοκυθοανθοί
  • Μαύρος χοίρος - σέλινο / άγρια χόρτα / πέτσα γουρνοπούλας
  • Τάρτα κουταλίδας - custard από μανούρι / μαρμελάδα κολοκύθας / κολοκυθοανθοί / φυστίκι Αιγίνης


Info

Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες και να κάνεις την κράτησή σου για το Symposio at Ark εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
31/10/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.