Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.

Το Omakase μενού στο εστιατόριο Nyx

Καθισμένος σε ένα από τα ψηλά τραπέζια στην κορυφή του ξενοδοχείου "Academias" αισθάνομαι τη θέα στο φωτισμένο μεγαλείο του Παρθενώνα να δρα μέσα μου αγχολυτικά, απορροφώντας την πίεση της ημέρας. Ο καιρός κρατά ακόμα καλά και με τη βοήθεια των απαραίτητων σομπών, τα πιο προνομιακά τραπέζια του "Nyx" εξακολουθούν να στρώνονται ακριβώς στη μύτη της βεράντας και γεμίζουν ως επί το πλείστον από ζευγάρια που τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους και ρομαντζάρουν ευτυχισμένα κάτω από τον ανοιχτό ουρανό.

Το ιαπωνικό εστιατόριο Nyx στο ξενοδοχείο Academias 5

Προχωρώντας προς τα μέσα, η ατμόσφαιρα εξωτικής noir πολυτέλειας τυλίγει το χώρο με επίκεντρο τη μεγάλη μπάρα όπου οι spiritual μουσικές ακούγονται πιο δυνατά, αποκτούν ρυθμό όσο περνά η ώρα και προσφέρουν εντέλει έναν ευχάριστο παλμό σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς δίχως να κουράζουν. Κόσμος πολύς, όχι μόνο ξένοι αλλά και αρκετοί Αθηναίοι, παρά τη γνωστή μας επιφυλακτικότητα όταν πρόκειται να διαβούμε το κατώφλι ενός εστιατορίου σε ξενοδοχείο.

Το ιαπωνικό εστιατόριο Nyx στο ξενοδοχείο Academias 7

Το ιαπωνικό εστιατόριο Nyx στο ξενοδοχείο Academias 6

Η κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη έχει την πυξίδα της στραμμένη σταθερά στην Ιαπωνία, χωρίς να αρνείται ορισμένα λοξοκοιτάγματα προς τη Nikkei κουλτούρα που δίνουν στον πλούσιο κατάλογο μια ευχάριστη πολυχρωμία.

Το ιαπωνικό εστιατόριο Nyx στο ξενοδοχείο Academias 1

Γνώριζα από πριν για τη θητεία του σε ονομαστά εστιατόρια του είδους, εκ του σύνεγγυς ωστόσο διαπιστώνω την ικανότητα του να παρουσιάζει πιάτα όχι μόνο τεχνικά άρτια που σέβονται τη λιτή ιαπωνική φιλοσοφία, αλλά και πρωτότυπα που εξάπτουν το ενδιαφέρον.

Το ιαπωνικό εστιατόριο Nyx στο ξενοδοχείο Academias 9

Το ιαπωνικό εστιατόριο Nyx στο ξενοδοχείο Academias 8

Το σεβίτσε τσιπούρας είναι ευχάριστο, δροσερό και καλοφτιαγμένο, με δυνατό του σημείο την πολύ ωραία σάλτσα που παντρεύει το ξινό με το γλυκό. Το usuzukuri με κοιλιά τόνου, χαβιάρι και τρούφα ακολουθεί ασυνήθιστη οδό καθώς στη σύνθεση εισβάλλει τρυφερό σπανάκι που απαλύνει το σύνολο και μαζί με μανιτάρια shimeji δημιουργεί ένα ωραίο σύμπλεγμα υφών. 

Διάβασε αναλυτικά την κριτική του 'α' για το Nyx εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Nyx Japanese Fusion Gastrobar

(ξεν. «Academias») Ακαδημίας 38 & Ομήρου, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.