Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Ο σεφ Δημήτρης Νίκολης

Sea You Mezeri λέγεται το πιο φρέσκο από τα projects που θα προστεθούν στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, εμπλουτίζοντας τις κολωνακιώτικες αφίξεις για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε. 

Ο σεφ Δημήτρης Νίκολης (μέχρι πρότινος επικεφαλής της ομάδας του Barbaroossa - φωτό επάνω) θα είναι εκείνος που θα αναλάβει τη γευστική διεργασία στο προαναφερθέν εστιατόριο, που θα καταλάβει τον χώρο του πρώην Bacanal. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από το όνομά του, η κατεύθυνση θα δείχνει θάλασσα, με ένα ψαροφαγικών τόνων μενού και έμφαση στην εποχικότητα και τις ψαριές της ημέρας. 

Διαβάστε Επίσης

Γενικότερα το στυλ του Sea You Mezeri θα είναι παρεΐστικο -εξ ου και το 'mezeri', σύνθεση από το μεζέ και το ουζερί- και με fun. Το Σαββατοκύριακο, όταν το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό και τα μεσημέρια -τις υπόλοιπες ημέρες θα ανοίγει αρχικά μόνο βράδυ- θα εφαρμοστεί το concept "let's get dirty": Ο επισκέπτης θα λαμβάνει 'σαλιάρα' και θα παρακινείται από τον σεφ και το προσωπικό να μοιραστεί μεζέδες (γαρίδες, καραβίδες, αστακούς, οστρακοειδή κλπ), τρώγοντας με τα χέρια.

Το Sea You Mezeri, ωστόσο, αποτελεί μόνο ένα μέρος της νέας τριλογίας για "ολιστική διασκέδαση" που θα παρουσιαστεί στο εμπορικό Λαιμού (και υπό το ίδιο ιδιοκτησιακό σχήμα): Δίπλα του βρήκε ήδη νέα στέγη το ιστορικό 42 Bar καθώς και ο live art πολυχώρος Doors (με θεατρικές παραστάσεις, lives, εκθέσεις κλπ).

Το Sea You Mezeri αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 22 Οκτωβρίου. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
14/10/2025

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.