
Έχοντας πια αγκαλιάσει τη γευστική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει ένα στέκι από το μεσημέρι, το "Μαμαλούκα" με τη μεγάλη ψηλοτάβανη σάλα αποτελεί ένα από τα πιο ζωηρά σημεία συνάντησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μπλέκοντας party mood με ελληνικό soul food βασισμένο σε διαλεχτές πρώτες ύλες. Λίγα μέτρα από τον Θερμαϊκό, στήνει ένα γιορτινό τραπέζι με γεύσεις που διατρέχουν όλη την Ελλάδα.


Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από τις αγορές της Πόλης μέχρι το Αιγαίο, ο σεφ Νίκος Τζούμας φέρνει στο πιάτο εποχικότητα, παράδοση και φαντασία. Τυριά μικρών παραγωγών, φρέσκα ψάρια και βοτανικά αρώματα δημιουργούν ένα μενού που μοιάζει με γαστρονομική αφήγηση – μια Ελλάδα που δεν ξεχνά, αλλά συνεχώς ανανεώνεται.


Ξεχωρίζει η γαριδομακαρονάδα-προσκύνημα, ενώ τα υψηλής ποιότητας κρέατα που βγαίνουν από το φούρνο josper ευνοεί την περιπετειώδη διάθεση του σεφ να αναδιατυπώσει το βορειοελλαδίτικο ιδίωμα μέσα από ιδιαίτερα πιάτα. Η ατμόσφαιρα ζεστή και χαλαρή, ώσπου έρχεται η Παρασκευή: τότε τα φώτα χαμηλώνουν, οι μουσικές ανεβαίνουν και ξεκινά ένα αυθεντικό πάρτι, που μόνο στη Θεσσαλονίκη ξέρουν να στήνουν.


TIP: Από τη λίστα των βαπτισμένων απ’ τα ελληνικά νησιά signature cocktails, το Μυτιλήνη με βότκα, μανταρίνι, μοσχολέμονο, λικέρ πορτοκαλιού, Gentleman soda και γρεναδίνη κοπλιμεντάρει άψογα τη γαριδομακαρονάδα.

Info
Ίωνος Δραγoύμη 3, Θεσσαλονίκη, 2310555223, τ.κ. 54625, mamalouka.com, Μαμαλούκα, @mamalouka.gr