
Στο ζεστό, προσωπικό του εστιατόριο στη στοά Πεσμαζόγλου, ο Σταμάτης Τσίλιας συνεχίζει την περιπλάνησή του στα γοητευτικά νερά της Nikkei κουζίνας λανσάροντας παράλληλα μια καινούργια ιδέα. Τα μεσημέρια της Κυριακής λοιπόν, το μενού αλλάζει και φέρνει στο τραπέζι γεύσεις εμπνευσμένες από τις casual ιαπωνικές ταβέρνες izakayas που ταιριάζουν στους χαλαρούς ρυθμούς της τελευταίας μέρας της εβδομάδας.
Ο ταλαντούχος σεφ προτείνει ειδικά για την περίσταση μικρά πιάτα Nikkei με ελληνικές πινελιές που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού και αλλάζουν κάθε βδομάδα, περιλαμβάνοντας έξυπνες προτάσεις όπως η φάβα με κάρυ, πιπέρι Σετσουάν και τσορίθο, τα pintxos με φιλέτο ρέγκας και σάλτσα μοσχολέμονο, τα tacos με κοκκινιστό χοιρινό και κρέμα sriracha και τα κεφτεδάκια με pisco και σάλτσα από σπόρους μουστάρδας και σόγια.
Οι Izakaya Sundays ξεκινούν κάθε Κυριακή στη 1.30 μ.μ. με την τιμή κάθε πιάτου στα €6, ενώ δεν λείπουν και οι γλυκές επιλογές όπως η πορτοκαλόπιτα με σιρόπι από yuzu και παγωτό καϊμάκι.