Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής «ταβέρνας».

tsilias

Στο ζεστό, προσωπικό του εστιατόριο στη στοά Πεσμαζόγλου, ο Σταμάτης Τσίλιας συνεχίζει την περιπλάνησή του στα γοητευτικά νερά της Nikkei κουζίνας λανσάροντας παράλληλα μια καινούργια ιδέα. Τα μεσημέρια της Κυριακής λοιπόν, το μενού αλλάζει και φέρνει στο τραπέζι γεύσεις εμπνευσμένες από τις casual ιαπωνικές ταβέρνες izakayas που ταιριάζουν στους χαλαρούς ρυθμούς της τελευταίας μέρας της εβδομάδας.

Ο ταλαντούχος σεφ προτείνει ειδικά για την περίσταση μικρά πιάτα Nikkei με ελληνικές πινελιές που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού και αλλάζουν κάθε βδομάδα, περιλαμβάνοντας έξυπνες προτάσεις όπως η φάβα με κάρυ, πιπέρι Σετσουάν και τσορίθο, τα pintxos με φιλέτο ρέγκας και σάλτσα μοσχολέμονο, τα tacos με κοκκινιστό χοιρινό και κρέμα sriracha και τα κεφτεδάκια με pisco και σάλτσα από σπόρους μουστάρδας και σόγια.

Οι Izakaya Sundays ξεκινούν κάθε Κυριακή στη 1.30 μ.μ. με την τιμή κάθε πιάτου στα €6, ενώ δεν λείπουν και οι γλυκές επιλογές όπως η πορτοκαλόπιτα με σιρόπι από yuzu και παγωτό καϊμάκι

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Mayan by Aliento Experience

Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.