Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής «ταβέρνας».

tsilias

Στο ζεστό, προσωπικό του εστιατόριο στη στοά Πεσμαζόγλου, ο Σταμάτης Τσίλιας συνεχίζει την περιπλάνησή του στα γοητευτικά νερά της Nikkei κουζίνας λανσάροντας παράλληλα μια καινούργια ιδέα. Τα μεσημέρια της Κυριακής λοιπόν, το μενού αλλάζει και φέρνει στο τραπέζι γεύσεις εμπνευσμένες από τις casual ιαπωνικές ταβέρνες izakayas που ταιριάζουν στους χαλαρούς ρυθμούς της τελευταίας μέρας της εβδομάδας.

Ο ταλαντούχος σεφ προτείνει ειδικά για την περίσταση μικρά πιάτα Nikkei με ελληνικές πινελιές που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού και αλλάζουν κάθε βδομάδα, περιλαμβάνοντας έξυπνες προτάσεις όπως η φάβα με κάρυ, πιπέρι Σετσουάν και τσορίθο, τα pintxos με φιλέτο ρέγκας και σάλτσα μοσχολέμονο, τα tacos με κοκκινιστό χοιρινό και κρέμα sriracha και τα κεφτεδάκια με pisco και σάλτσα από σπόρους μουστάρδας και σόγια.

Οι Izakaya Sundays ξεκινούν κάθε Κυριακή στη 1.30 μ.μ. με την τιμή κάθε πιάτου στα €6, ενώ δεν λείπουν και οι γλυκές επιλογές όπως η πορτοκαλόπιτα με σιρόπι από yuzu και παγωτό καϊμάκι

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Mayan by Aliento Experience

Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
09/09/2025

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.

4 νέες στάσεις στο 'χωριό' της Κυψέλης

Μπαρ, καφενεία και εστιατόρια που άνοιξαν τις τελευταίες εβδομάδες και ανανεώνουν το ενδιαφέρον σε μια από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της Αθήνας.