Ουζερί του Κάκια: Γευστική απόδραση στη Σαλαμίνα

Δίπλα στο κύμα, το «Ουζερί του Κάκια» σερβίρει φρέσκο ψάρι και μεζέδες με μεράκι, σε ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της Σαλαμίνας.

ουζερί του κακια

Σε ένα ονειρικό σκηνικό δίπλα στο κύμα θα βρείτε ένα από τα καλύτερα ψαροστέκια της Σαλαμίνας, όπου θα απολαύσετε όχι μόνο θαλασσινούς μεζέδες αλλά και πολλά παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, μαγειρεμένα με μεράκι. Μιλάμε για το ιστορικό "Ουζερί του Κάκια", που παραμένει μέχρι σήμερα μία από τις κορυφαίες ψαροταβέρνες του νησιού, φροντίζοντας να ανανεώνει το μενού του και να μας σερβίρει μόνο τα καλύτερα –και φρεσκότερα– πιάτα. Με ιδιαίτερη αγάπη για το ψάρεμα, ο άνθρωπος πίσω από το ουζερί, ο Νίκος "Κάκιας" Δημητριάδης, έχει δημιουργήσει μπροστά από τη Σκάλα τη Μεγάλη έναν φιλόξενο χώρο όπου θα βρούμε μόνο φρέσκο ελληνικό ψάρι και παραδοσιακούς θαλασσινούς μεζέδες.

ουζερί του κακια

Η θάλασσα καθορίζει το μενού, επομένως ρωτήστε το προσωπικό τι έχει ψαρέψει στον κόλπο της Σαλαμίνας. Πάντως, όποια μέρα και να επισκεφτείτε τη μεζεδοταβέρνα, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά, ψάρια (μερικά από αυτά μπορείτε να δοκιμάσετε και σε ξηρά ωρίμανση) και θαλασσινά, αλλά και σεβίτσε, κριθαρότα και μακαρονάδες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα διάφορα παστά, όπως καρπάτσιο, λακέρδα, γαύρο και φρύσσα στο ξίδι, το ολόφρεσκο καλαμαράκι κουλουριώτικο, αλλά και τις πιο ιδιαίτερες επιλογές, όπως τις γαρίδες "γουακαμόλε", σοταρισμένες με αβοκάντο, πιπεριά τσίλι και λάιμ.

ουζερί κακια

Άκτή Καραϊσκάκη 38, Σαλαμίνα, 2104655821, kakias.grOuzeri O Kakias

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί ο Κάκιας

Ακτή Καραϊσκάκη 38, Σαλαμίνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.