Στη Βαρβάκειο παίζει κορυφαίο σουτζουκάκι (και σουβλάκι)

Προφανώς και ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε.

Σουβλάκια Βόλβη στη Βαρβάκειο

Το σουβλάκι το καλό (λέγε με και τυλιχτό) δε θέλει πολλά-πολλά, μόνο καλή πρώτη ύλη, φροντίδα και συνέπεια. Αυτή είναι η ουσία και κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκαν ο Άρης Δούκας, ιδιοκτήτης του "Noel", και ο Τάσος Περδίκης, πρώην κρεοπώλης και ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στην Καβάλα, ανοίγοντας το σουβλακοπωλείο "Η Βόλβη" στην Ευριπίδου.

ΒΟΛΒΗ
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η Βόλβη στην Βαρβάκειο και ο Τάσος Περδίκης 56
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Σουβλάκια-Σουτζουκάκια στα κάρβουνα" αναγράφει η old school επιγραφή τους, δε διαπραγματεύονται την ποιότητα στο κρέας που δουλεύουν και δε συγχωρούν αυτούς που βάζουν πατάτες στο σουβλάκι (παράλληλα με εκείνους που από έρωτα εκπέσανε).

Με μότο λοιπόν το #asperimenounoipatates, μια παράφραση του τίτλου της ταινίας του Σταύρου Τσιώλη "Ας περιμένουν οι γυναίκες", ποντάρουν στο σουβλάκι το τίμιο, το σωστό. Τίποτα δεν είναι έτοιμο, το κρέας είναι από τους χασάπηδες της αγοράς, ο κιμάς για τα μικρά ζουμερά χειροποίητα σουτζουκάκια τους φρέσκος, που τον ζυμώνουν οι ίδιοι, οι παρασκευές τους λίγες και εξόχως γευστικές.

ΒΟΛΒΗ
©Λεωνίδας Τούμπανος

ΒΟΛΒΗ
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η Βόλβη στην Βαρβάκειο και ο Τάσος Περδίκης 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Βόλβη στην Βαρβάκειο και ο Τάσος Περδίκης 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα υλικά; Σουβλάκι, μικρά μπιφτεκάκια-σουτζουκάκια, κρεμμύδι, μαϊντανός και χειροποίητη σάλτσα πάπρικας από πιπεριές Φλωρίνης, μουστάρδα και καυτερό μπούκοβο απ' την Κομοτηνή, που προσφέρουν σε πίτα ή μερίδα. Απλά, λιτά και απέριττα. 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλβη (H)

Ευριπίδου 24-26 και Φιλοποίμενος 1, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.