Στη Βαρβάκειο παίζει κορυφαίο σουτζουκάκι (και σουβλάκι)

Προφανώς και ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε.

Σουβλάκια Βόλβη στη Βαρβάκειο

Το σουβλάκι το καλό (λέγε με και τυλιχτό) δε θέλει πολλά-πολλά, μόνο καλή πρώτη ύλη, φροντίδα και συνέπεια. Αυτή είναι η ουσία και κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκαν ο Άρης Δούκας, ιδιοκτήτης του "Noel", και ο Τάσος Περδίκης, πρώην κρεοπώλης και ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στην Καβάλα, ανοίγοντας το σουβλακοπωλείο "Η Βόλβη" στην Ευριπίδου.

ΒΟΛΒΗ
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η Βόλβη στην Βαρβάκειο και ο Τάσος Περδίκης 56
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Σουβλάκια-Σουτζουκάκια στα κάρβουνα" αναγράφει η old school επιγραφή τους, δε διαπραγματεύονται την ποιότητα στο κρέας που δουλεύουν και δε συγχωρούν αυτούς που βάζουν πατάτες στο σουβλάκι (παράλληλα με εκείνους που από έρωτα εκπέσανε).

Με μότο λοιπόν το #asperimenounoipatates, μια παράφραση του τίτλου της ταινίας του Σταύρου Τσιώλη "Ας περιμένουν οι γυναίκες", ποντάρουν στο σουβλάκι το τίμιο, το σωστό. Τίποτα δεν είναι έτοιμο, το κρέας είναι από τους χασάπηδες της αγοράς, ο κιμάς για τα μικρά ζουμερά χειροποίητα σουτζουκάκια τους φρέσκος, που τον ζυμώνουν οι ίδιοι, οι παρασκευές τους λίγες και εξόχως γευστικές.

ΒΟΛΒΗ
©Λεωνίδας Τούμπανος

ΒΟΛΒΗ
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η Βόλβη στην Βαρβάκειο και ο Τάσος Περδίκης 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Βόλβη στην Βαρβάκειο και ο Τάσος Περδίκης 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα υλικά; Σουβλάκι, μικρά μπιφτεκάκια-σουτζουκάκια, κρεμμύδι, μαϊντανός και χειροποίητη σάλτσα πάπρικας από πιπεριές Φλωρίνης, μουστάρδα και καυτερό μπούκοβο απ' την Κομοτηνή, που προσφέρουν σε πίτα ή μερίδα. Απλά, λιτά και απέριττα. 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλβη (H)

Ευριπίδου 24-26 και Φιλοποίμενος 1, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.