Στη Βαρβάκειο παίζει κορυφαίο σουτζουκάκι (και σουβλάκι)

Προφανώς και ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε.

Σουβλάκια Βόλβη στη Βαρβάκειο

Το σουβλάκι το καλό (λέγε με και τυλιχτό) δε θέλει πολλά-πολλά, μόνο καλή πρώτη ύλη, φροντίδα και συνέπεια. Αυτή είναι η ουσία και κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκαν ο Άρης Δούκας, ιδιοκτήτης του "Noel", και ο Τάσος Περδίκης, πρώην κρεοπώλης και ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στην Καβάλα, ανοίγοντας το σουβλακοπωλείο "Η Βόλβη" στην Ευριπίδου.

ΒΟΛΒΗ
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η Βόλβη στην Βαρβάκειο και ο Τάσος Περδίκης 56
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Σουβλάκια-Σουτζουκάκια στα κάρβουνα" αναγράφει η old school επιγραφή τους, δε διαπραγματεύονται την ποιότητα στο κρέας που δουλεύουν και δε συγχωρούν αυτούς που βάζουν πατάτες στο σουβλάκι (παράλληλα με εκείνους που από έρωτα εκπέσανε).

Με μότο λοιπόν το #asperimenounoipatates, μια παράφραση του τίτλου της ταινίας του Σταύρου Τσιώλη "Ας περιμένουν οι γυναίκες", ποντάρουν στο σουβλάκι το τίμιο, το σωστό. Τίποτα δεν είναι έτοιμο, το κρέας είναι από τους χασάπηδες της αγοράς, ο κιμάς για τα μικρά ζουμερά χειροποίητα σουτζουκάκια τους φρέσκος, που τον ζυμώνουν οι ίδιοι, οι παρασκευές τους λίγες και εξόχως γευστικές.

ΒΟΛΒΗ
©Λεωνίδας Τούμπανος

ΒΟΛΒΗ
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η Βόλβη στην Βαρβάκειο και ο Τάσος Περδίκης 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Βόλβη στην Βαρβάκειο και ο Τάσος Περδίκης 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα υλικά; Σουβλάκι, μικρά μπιφτεκάκια-σουτζουκάκια, κρεμμύδι, μαϊντανός και χειροποίητη σάλτσα πάπρικας από πιπεριές Φλωρίνης, μουστάρδα και καυτερό μπούκοβο απ' την Κομοτηνή, που προσφέρουν σε πίτα ή μερίδα. Απλά, λιτά και απέριττα. 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλβη (H)

Ευριπίδου 24-26 και Φιλοποίμενος 1, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.