TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο © Λεωνίδας Τούμπανος

Το είχε καιρό στο μυαλό του ένα εστιατόριο ο σεφ Γιώργος Τσούλης. Και όταν ωρίμασαν οι συνθήκες το αποφάσισαν μαζί με τον φίλο και συνέταιρό του Alec Peters και το έκαναν πράξη. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το TwentyFive (25 αν προτιμάς) στο Μικρολίμανο, που έκανε πρεμιέρα μόλις μερικά 24ώρα πριν (πιο συγκεκριμένα, την 2η ημέρα του Μαΐου). 

Ο ταλαντούχος γευσιπλάστης -που πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα- και ο φόργουορντ του Ολυμπιακού επέλεξαν ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του Πειραιά για το εγχείρημά τους, πιάνοντας πόστο σε έναν όμορφα διαμορφωμένα χώρο, ακριβώς δίπλα από το πολυβραβευμένο Βαρούλκο.

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο 17
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το ρεστοράν 'βαπτίζεται' από τον αριθμό της φανέλας του μπασκετμπολίστα των Πειραιωτών και συστήνεται σαν ένα fine comfort steakhouse. Το εσωτερικό αποπνέει οικειότητα, με ζεστά χρώματα -βασικά υλικά το ξύλο, το δέρμα και το σε ανοιχτές αποχρώσεις μάρμαρο- και μία ανοιχτή κουζίνα που επιβλέπει τα πάντα από το βάθος. Το TwentyFive βγάζει και τραπεζάκια στο απέναντι εξωτερικό, μπροστά από τη θάλασσα. 

Γευστικό focus δίνεται στο κρέας, πάντοτε με προσεκτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη από μικρούς παραγωγούς από όλη τη χώρα. Κινητήρια δύναμη εδώ, το κάρβουνο και η ανοιχτή φωτιά, με πρωταγωνίστρια μία μεγάλη custom made παρίγια. Το μενού να ξεκινά με περιποιημένα ορεκτικά και να καταλήγει σε signature πιάτα και prime cuts. 'Οπως σημειώνει ο σεφ Τσούλης "έχει δοθεί προσοχή και θαλπωρή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι ουσιαστικά ένα fine κρεατάδικο στο οποίο όμως υπάρχουν αρκετά στοιχεία γαστροταβέρνας". 

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Έτσι, δοκιμάζεις μεταξύ άλλων κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο και πρόβειο κιμά με αρωματικό πελτέ που συνοδεύονται με πρόβειο γιαούρτι και σπιτική πίτα με κατσικίσιο τυρί Ρεθύμνου, τις -προσεχώς viral αλλά και πιάτο που απαιτεί προετοιμασία 25 ωρών- πατάτες με αυγά, vinaigrette παρμεζάνας, gel από κρόκου αυγού, brisket, μαγιονέζα από τηγανητό αυγό και ανοιξιάτικη φρέσκια τρούφα αλλά και ένα mac n' cheese σαν 'παγωτό' με κοφτό μακαρονάκι, καβουρμά, γαλάκτωμα από καμένο κρεμμύδι και custard τσένταρ.

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα signatures παίζεις με γκόγκλιες στα κάρβουνα με κεφαλογραβιέρα Θεσπρωτίας και σχοινόπρασο, γιουβέτσι με σιγομαγειρεμένα κοκκινιστά μοσχαρίσια μάγουλα και μυζήθρα αλλά και ένα μοσχαρίσιο φιλέτο που πλαισιώνεται με πουρέ πατάτας και σάλτσα porto. Γκραν φινάλε με 6 κοπές, plus μοσχαρίσιο συκώτι και μισό κοτόπουλο στα κάρβουνα.

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο 4
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Ακτή Κουμουνδούρου 58, Μικρολίμανο, Πειραιάς
Τηλ. 210 4122257
twentyfive.gr
Ανοιχτά Τρ. - Πεμ. 18.00 - 00.30, Παρ. - Κυρ. 13:00 - 00.30.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

TwentyFive

Ακτή Κουμουνδούρου 58, Μικρολίμανο, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.