Δυο κορυφαία κρεατάδικα συναντιούνται στη σκιά του Χίλτον

Δυο κορυφαία κρεατάδικα συναντιούνται στη σκιά του Χίλτον

Την Τετάρτη 7 Μαΐου, το αθηναϊκό εστιατόριο ΟΧ, γνωστό για τη σύγχρονη προσέγγισή του στην κρεατοφαγική εμπειρία, φιλοξενεί για μια ξεχωριστά καρνιβορική βραδιά με το φημισμένο (και βραβευμένο) Βεργιώτικο της Βέροιας, ένα από τα πιο αυθεντικά εστιατόρια της ελληνικής επαρχίας.

Για μία μόνο νύχτα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού που ενώνει τη μαγειρική φιλοσοφία των δύο εστιατορίων: την αγάπη για την εξαιρετική πρώτη ύλη και τον σεβασμό στην αυθεντική γεύση.

OX Athens: After οffice γεύσεις που ξεχωρίζουν

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν signature πιάτα του Βεργιώτικου, μαγειρεμένα με προϊόντα και πρώτες ύλες που φτάνουν απευθείας από τη Βέροια, αποτυπώνοντας τον χαρακτήρα και την αυθεντικότητα της περιοχής.

Τα κρέατα που θα χρησιμοποιηθούν στα πιάτα της βραδιάς προέρχονται από τη Φάρμα Κουτσιώφτη, μια πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα στο Μακροχώρι Βέροιας, με ιστορία από το 1935, η οποία εφαρμόζει σύγχρονες και βιώσιμες πρακτικές εκτροφής. Έχει τιμηθεί με διακρίσεις και έχει συνεργαστεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη μοσχαρίσιου κρέατος πλούσιου σε Ω3 λιπαρά, κατακτώντας δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια σειρά από χαρακτηριστικά πιάτα του Βεργιώτικου. 

Διαβάστε Επίσης

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα γιαπράκια αυγολέμονο, με αμπελόφυλλα από ξινόμαυρο αμπέλι, γεμιστά με κιμά, ρύζι και μυρωδικά· οι στηθοπλευρές μοσχαριού με μαύρο σκόρδο και ξινό τραχανά· το μοσχάρι σιγομαγειρεμένο σε ζωμό άγριων μανιταριών, με μελιτζάνα και κρέμα γραβιέρας· τα παιδάκια καπνισμένα με δεντρολίβανο και θυμάρι· και, για το τέλος, το αυθεντικό ρεβανί Βέροιας, σερβιρισμένο με παγωτό.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια ξεχωριστή λίστα κρασιών, επιμελημένη από το Οινοποιείο Κυρ-Γιάννη, με επιλεγμένες παλαιωμένες φιάλες (old vintages) από τις εμβληματικές του ετικέτες: Διάπορος, Ράμνιστα και Δύο Ελιές οι οποίες αναδεικνύουν την ιστορικότητα και τη δυναμική των μακεδονίτικων ποικιλιών, δημιουργώντας έναν απόλυτα ταιριαστό διάλογο με τα πιάτα του μενού. Η βραδιά αυτή δεν είναι απλώς μια γευστική εμπειρία, αλλά ένας ύμνος στη μαγειρική μνήμη, την τελετουργία του τραπεζιού και την αξία της συνεργασίας.


Info

Τετάρτη 7 Μαΐου 2025
OΧ Chop House – Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα
Από τις 19:00
Κρατήσεις: 210 7107070 ή μέσω email στο info@oxathens.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

OX Athens

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.