Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης

Νέο Bar Food Μενού στο δημοφιλές φαγάδικο του αθηναϊκού κέντρου.

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης

Σε μια από τις πιο γευστικές στάσεις της ζωντανής, μεγάλης γειτονιάς της αγοράς, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την οδό Αιόλου, το Ateno Cook & Deli έχει πια εδραιωθεί ως ένα καθιερωμένο πιτ στοπ απόλαυσης για κάθε περαστικό foodie. Πλέον, το ελληνόστροφο deli-εστιατόριο που δημιούργησαν ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος μαζί με τον σεφ Νίκο Καραθάνο διαθέτει -στο ισόγειο του διώροφου νεοκλασικού- και ένα μπαρ λίγων θέσεων, στο οποίο σερβίρεται το νέο μενού του γευσιπλάστη Καραθάνου με μικρά, εκλεπτυσμένα και πολύ γευστικά πιάτα. 

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 6

Το νέο αυτό μενού δημιουργήθηκε ακριβώς για να συνοδεύσει το κρασί ή το ποτό σου, σε μια σύντομη ανάσα ανάμεσα στις βόλτες στο κέντρο, για αποφόρτιση μετά τη δουλειά, πριν, ή μετά το θέατρο. 

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 2

Τριλογία ελληνικών αλοιφών που συνοδεύεται από τηγανόψωμο, χορτόπιτα spring rolls με γιαούρτι δυόσμου, σουβλάκι πανσέτα με μαγιονέζα μουστάρδας και κροκέτα γεμιστά με κρέμα φέτας είναι ορισμένα από τα πιάτα που σερβίρονται – αποκλειστικά – στο μπαρ.

Διαβάστε Επίσης

Τις παραπάνω petites σε μέγεθος αλλά όχι σε γεύση επιλογές, πλαισιώνει ιδανικά η λίστα των κρασιών και κοκτέιλ του Ateno. Την επιλογή των κρασιών έχει επιμεληθεί ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης με περισσότερες από 150 ελληνικές ετικέτες, μεταξύ των οποίων και οι εκείνες που απαρτίζουν τη λίστα των 50 Great Greek Wines. Τα κοκτέιλ επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 3

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ateno Cook & Deli

Αιόλου 52 και Μιλτιάδου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
18/12/2025

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.