Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης

Νέο Bar Food Μενού στο δημοφιλές φαγάδικο του αθηναϊκού κέντρου.

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης

Σε μια από τις πιο γευστικές στάσεις της ζωντανής, μεγάλης γειτονιάς της αγοράς, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την οδό Αιόλου, το Ateno Cook & Deli έχει πια εδραιωθεί ως ένα καθιερωμένο πιτ στοπ απόλαυσης για κάθε περαστικό foodie. Πλέον, το ελληνόστροφο deli-εστιατόριο που δημιούργησαν ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος μαζί με τον σεφ Νίκο Καραθάνο διαθέτει -στο ισόγειο του διώροφου νεοκλασικού- και ένα μπαρ λίγων θέσεων, στο οποίο σερβίρεται το νέο μενού του γευσιπλάστη Καραθάνου με μικρά, εκλεπτυσμένα και πολύ γευστικά πιάτα. 

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 6

Το νέο αυτό μενού δημιουργήθηκε ακριβώς για να συνοδεύσει το κρασί ή το ποτό σου, σε μια σύντομη ανάσα ανάμεσα στις βόλτες στο κέντρο, για αποφόρτιση μετά τη δουλειά, πριν, ή μετά το θέατρο. 

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 2

Τριλογία ελληνικών αλοιφών που συνοδεύεται από τηγανόψωμο, χορτόπιτα spring rolls με γιαούρτι δυόσμου, σουβλάκι πανσέτα με μαγιονέζα μουστάρδας και κροκέτα γεμιστά με κρέμα φέτας είναι ορισμένα από τα πιάτα που σερβίρονται – αποκλειστικά – στο μπαρ.

Διαβάστε Επίσης

Τις παραπάνω petites σε μέγεθος αλλά όχι σε γεύση επιλογές, πλαισιώνει ιδανικά η λίστα των κρασιών και κοκτέιλ του Ateno. Την επιλογή των κρασιών έχει επιμεληθεί ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης με περισσότερες από 150 ελληνικές ετικέτες, μεταξύ των οποίων και οι εκείνες που απαρτίζουν τη λίστα των 50 Great Greek Wines. Τα κοκτέιλ επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 3

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ateno Cook & Deli

Αιόλου 52 και Μιλτιάδου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.