Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης

Νέο Bar Food Μενού στο δημοφιλές φαγάδικο του αθηναϊκού κέντρου.

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης

Σε μια από τις πιο γευστικές στάσεις της ζωντανής, μεγάλης γειτονιάς της αγοράς, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την οδό Αιόλου, το Ateno Cook & Deli έχει πια εδραιωθεί ως ένα καθιερωμένο πιτ στοπ απόλαυσης για κάθε περαστικό foodie. Πλέον, το ελληνόστροφο deli-εστιατόριο που δημιούργησαν ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος μαζί με τον σεφ Νίκο Καραθάνο διαθέτει -στο ισόγειο του διώροφου νεοκλασικού- και ένα μπαρ λίγων θέσεων, στο οποίο σερβίρεται το νέο μενού του γευσιπλάστη Καραθάνου με μικρά, εκλεπτυσμένα και πολύ γευστικά πιάτα. 

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 6

Το νέο αυτό μενού δημιουργήθηκε ακριβώς για να συνοδεύσει το κρασί ή το ποτό σου, σε μια σύντομη ανάσα ανάμεσα στις βόλτες στο κέντρο, για αποφόρτιση μετά τη δουλειά, πριν, ή μετά το θέατρο. 

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 2

Τριλογία ελληνικών αλοιφών που συνοδεύεται από τηγανόψωμο, χορτόπιτα spring rolls με γιαούρτι δυόσμου, σουβλάκι πανσέτα με μαγιονέζα μουστάρδας και κροκέτα γεμιστά με κρέμα φέτας είναι ορισμένα από τα πιάτα που σερβίρονται – αποκλειστικά – στο μπαρ.

Διαβάστε Επίσης

Τις παραπάνω petites σε μέγεθος αλλά όχι σε γεύση επιλογές, πλαισιώνει ιδανικά η λίστα των κρασιών και κοκτέιλ του Ateno. Την επιλογή των κρασιών έχει επιμεληθεί ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης με περισσότερες από 150 ελληνικές ετικέτες, μεταξύ των οποίων και οι εκείνες που απαρτίζουν τη λίστα των 50 Great Greek Wines. Τα κοκτέιλ επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 3

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ateno Cook & Deli

Αιόλου 52 και Μιλτιάδου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτή την ταβέρνα του 1930, οι Αθηναίοι πηγαίνουν ξανά και ξανά

Γεύσεις χωρίς μυστικά, κρασιά που θα έβρισκες σε γκραν ρεστοράν, έργα τέχνης αλλά, κυρίως, μία μόνιμη αίσθηση διακοπών κάνουν τη διαφορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/06/2025

Πού θα φας σήμερα ένα από τα καλύτερα παγωτά της Ελλάδας

Μία ξεχωριστή μέρα αυθεντικής γεύσης σε ένα απροσδόκητο σημείο.

Στη Μαργαρώ ζει ακόμα η παλιά ψαροταβέρνα της γειτονιάς

Ξεκίνησε σαν ταβερνάκι για τον κόσμο του λιμανιού, έφτασε να είναι προορισμός. Η Μαργαρώ προσφέρει εκείνη την απλή, καθημερινή "έξοδο για ψαράκι" που έχει λείψει καιρό τώρα από την πόλη, Κι αυτό στηρίζει τη διαχρονική επιτυχία της.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Sissitio Rhodes Fine Art, Taste & Culture"

Στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, το ανανεωμένο στέκι-σημείο αναφοράς στο νησί των Ιπποτών για την ολιστική εμπειρία εξόδου που προσφέρει, ανοίγει διάπλατα και φέτος τη γαστρονομική του βεντάλια, πλήρως συντονισμένο με τις διεθνείς τάσεις της αγοράς.

Καλοκαίρι στην πόλη: Για ψαρικά και δροσερές σαλάτες στην Τζουζούκα

Το μενού και το περιβάλλον της Τζουτζούκας θα σε μεταφέρουν σε ένα ελληνικό νησί χωρίς να έχεις φύγει από την Αθήνα.

Maiolica restaurant Sifnos: Παλίρροια γεύσης με oriental τέμπο στη Σίφνο

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Πλατύ Γιαλού στη Σίφνο, το "Maiolica" υπογράφει μια γευστική εμπειρία με μεσογειακό ταμπεραμέντο και ανατολίτικες πινελιές, παντρεύοντας τοπικές πρώτες ύλες με κοσμοπολίτικη φινέτσα σε ένα από τα πιο ξεχωριστά τραπέζια του Αιγαίου.