"Στα Καλά Καθούμενα" για sui generis ατμόσφαιρα και premium κοπές

Το κρεατοφαγικό sleeper hit του Γκαζιού, με την καταγωγή απ’ τη Θεσσαλονίκη και την πέραση στην ελίτ της αθηναϊκής ουρμπανιτέ, έχει για υπόβαθρο το συναρπαστικό μωσαϊκό εξωτικών πουλιών που συγκεντρώνει στα τραπέζια του, και ως κύριο θέμα τις εξαιρετικές κοπές, πολύ σωστά διαχειρισμένες.

Sta Kala Kathoumena Στα Καλά Καθούμενα στο Γκάζι

Υπάρχει ένα βίντεο στο Tik Tok, από το The Graham Norton Show (ξεκαρδιστική εκπομπή, ψάξτε τη), όπου ο Chris Pratt μιλά για τον πεθερό του, τον Arnold Schwarzenegger, και το πώς τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια στο σπίτι του δεύτερου, καταλήγουν με τους δυο τους να παίζουν σκάκι στο σαλόνι, κάτω από μεγάλες φωτογραφίες και ατμοσφαιρικές αφίσες με τον αειθαλή Εξολοθρευτή να παίζει σκάκι, να ανάβει πούρα, ή να ανεβαίνει σε χιονισμένες πλαγιές. "Είναι επειδή καμιά φορά ξεχνάει ότι είναι ο Arnold Schwarzenegger;", ρωτάει ένας από τους φιλοξενούμενους στην εκπομπή, δίνοντας punchline στο κλιπάκι.

Sta Kala Kathoumena Στα Καλά Καθούμενα στο Γκάζι
Νίκος Δρούκας

Έχει πλάκα το ενσταντανέ, προτείνω να το τσεκάρετε, κι αν αναρωτιέστε γιατί το ανασύρω, τότε πιθανότατα δεν έχετε πάει ακόμη στο "Στα Καλά Καθούμενα", το κρεατοφαγικό sleeper hit του Γκαζιού, από τον Στέφανο Σαράτση, έναν host σχεδόν τόσο πληθωρικό όσο κι ο μέγας Schwarzenegger. Όταν πάτε, γιατί πρέπει να πάτε, θα δείτε και θα καταλάβετε.

Τι άλλο θα δείτε όταν φτάσετε; Κατ’ αρχήν, γυαλιστερά αυτοκίνητα στη φάτσα, Porsche κουπέ με φιμέ τζάμια και τζιπάκια Mercedes με ξένες πινακίδες. Σεκιουριτάδες με ακουστικά, κορίτσια με λαμπερά χαμόγελα, διπλοσταυροκούμπωτους γόνους ποδοσφαιρικών παραγόντων, που περιμένουν νεύμα απ’ τη φρουρά τους για να μπουν. Και μέσα, λαϊκά αγόρια με κολλητά T-shirts και tribal tattoo να κάνουν κόρτε σε νεαρές κοριτσοπαρέες στην πένα. Καθισμένες σε κεντρικά τραπέζια μπρος στην είσοδο αυτές, όπως ορίζει το σωστό, "περπατημένο" seating, κάνουν εδώ το πριν τους, για να συνεχίσουν στα άδυτα του Γκαζιού για το μετά. Η ατμόσφαιρα, άλλωστε, όπως επίσης η μουσική (από Μπίγαλη μέχρι Michael Jackson κι από Ημισκούμπρια μέχρι Ρέμο – πολύ, πάρα πολύ Ρέμο), αλλά και το location στην καρδιά της πιάτσας των μπουζουκιών, κάνουν το μέρος ιδανικό για το pre-game show της νυχτερινής εξόδου.

Στα Καλά Καθούμενα

Η επιβλητική άπλα του χώρου, που προηγουμένως στέγαζε κεντρικά της Εθνικής Τράπεζας και τώρα έχει χωριστεί σε δύο επίπεδα, με ξεχωριστά σαλόνια, πριβέ τραπεζαρίες, χαμηλό φωτισμό και αίσθηση club resto, εκπέμπει το είδος της μπαρόκ μεγαλοπρέπειας που ανθεί στη Θεσσαλονίκη, γενέτειρα του brand, το οποίο, à propos, ετοιμάζεται για εξάπλωση και στην Πάρο. Μεγάλα τραπέζια κι άνετες καρεκλοπολυθρόνες αγκαλιάζουν τους θαμώνες με την υπόσχεση ότι εδώ θα περάσουν αρχοντικά, κι η υπόσχεση τηρείται με το παραπάνω. Σ’ αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει το σβέλτο, αποτελεσματικό, καλοκουρδισμένο σέρβις όμως τον πρώτο λόγο κρατά η κουζίνα, ή πιο σωστά η συλλογή της κουζίνας σε premium κοπές πρώτης γραμμής.

Στα Καλά Καθούμενα

Black Angus από καταξιωμένες φάρμες, ιαπωνικά Wagyu ζηλευτής μαρμάρωσης κι ιταλικές Bistecce εξαιρετικά ωριμασμένες, συνθέτουν ένα καρνιβορικό υπερθέαμα που μαρτυρά την αφοσίωση κι εξειδίκευση του Στέφανου Σαράτση στην premium κρεατοφαγία, ενώ τα πολύ σωστά ψησίματα φέρνουν το όραμά του για ένα μοντέρνο steak house στο τραπέζι, ζουμερό και τρυφερό. Εκεί, ο ίδιος ή οι έμπειροι υπασπιστές του, οπλισμένοι με κοφτερά μαχαίρια ως άλλοι τελευταίοι σαμουράι, αναλαμβάνουν να το κάνουν… φιλετάκια, με τη γκραντιόζα θεατρικότητά τους να είναι μια γαρνιτούρα από μόνη της.

Στα Καλά Καθούμενα

Φυσικά, μέχρι να φτάσετε στο ψαχνό, το μενού προσφέρει ένα σωρό ευκαιρίες για αντιπερισπασμό: από σαλάτες όπως αυτή με την άγρια ρόκα, το σορμπέ λεμονιού και τις νιφάδες παρμεζάνας, μέχρι ταρτάρ, καρπάτσιο και tataki, ή την (πανταχού παρούσα πια στα ελληνικά κρεατάδικα) τηγανητή τριμμένη πατάτα με αυγά. Αν θέλετε τη δική μας συμβουλή, όμως, μείνετε στοχοπροσηλωμένοι κι απολαύστε τα δυο υπερατού του μαγαζιού: το συναρπαστικό μωσαϊκό εξωτικών πουλιών που συγκεντρώνει στα τραπέζια του, και τις εξαιρετικές κοπές, πολύ σωστά διαχειρισμένες.

Ιερά Οδός 25, Γκάζι, 2103450020
Τρίτη – Κυριακή: 6μμ – 1πμ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.