
Υπάρχει ένα βίντεο στο Tik Tok, από το The Graham Norton Show (ξεκαρδιστική εκπομπή, ψάξτε τη), όπου ο Chris Pratt μιλά για τον πεθερό του, τον Arnold Schwarzenegger, και το πώς τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια στο σπίτι του δεύτερου, καταλήγουν με τους δυο τους να παίζουν σκάκι στο σαλόνι, κάτω από μεγάλες φωτογραφίες και ατμοσφαιρικές αφίσες με τον αειθαλή Εξολοθρευτή να παίζει σκάκι, να ανάβει πούρα, ή να ανεβαίνει σε χιονισμένες πλαγιές. "Είναι επειδή καμιά φορά ξεχνάει ότι είναι ο Arnold Schwarzenegger;", ρωτάει ένας από τους φιλοξενούμενους στην εκπομπή, δίνοντας punchline στο κλιπάκι.

Έχει πλάκα το ενσταντανέ, προτείνω να το τσεκάρετε, κι αν αναρωτιέστε γιατί το ανασύρω, τότε πιθανότατα δεν έχετε πάει ακόμη στο "Στα Καλά Καθούμενα", το κρεατοφαγικό sleeper hit του Γκαζιού, από τον Στέφανο Σαράτση, έναν host σχεδόν τόσο πληθωρικό όσο κι ο μέγας Schwarzenegger. Όταν πάτε, γιατί πρέπει να πάτε, θα δείτε και θα καταλάβετε.
Τι άλλο θα δείτε όταν φτάσετε; Κατ’ αρχήν, γυαλιστερά αυτοκίνητα στη φάτσα, Porsche κουπέ με φιμέ τζάμια και τζιπάκια Mercedes με ξένες πινακίδες. Σεκιουριτάδες με ακουστικά, κορίτσια με λαμπερά χαμόγελα, διπλοσταυροκούμπωτους γόνους ποδοσφαιρικών παραγόντων, που περιμένουν νεύμα απ’ τη φρουρά τους για να μπουν. Και μέσα, λαϊκά αγόρια με κολλητά T-shirts και tribal tattoo να κάνουν κόρτε σε νεαρές κοριτσοπαρέες στην πένα. Καθισμένες σε κεντρικά τραπέζια μπρος στην είσοδο αυτές, όπως ορίζει το σωστό, "περπατημένο" seating, κάνουν εδώ το πριν τους, για να συνεχίσουν στα άδυτα του Γκαζιού για το μετά. Η ατμόσφαιρα, άλλωστε, όπως επίσης η μουσική (από Μπίγαλη μέχρι Michael Jackson κι από Ημισκούμπρια μέχρι Ρέμο – πολύ, πάρα πολύ Ρέμο), αλλά και το location στην καρδιά της πιάτσας των μπουζουκιών, κάνουν το μέρος ιδανικό για το pre-game show της νυχτερινής εξόδου.

Η επιβλητική άπλα του χώρου, που προηγουμένως στέγαζε κεντρικά της Εθνικής Τράπεζας και τώρα έχει χωριστεί σε δύο επίπεδα, με ξεχωριστά σαλόνια, πριβέ τραπεζαρίες, χαμηλό φωτισμό και αίσθηση club resto, εκπέμπει το είδος της μπαρόκ μεγαλοπρέπειας που ανθεί στη Θεσσαλονίκη, γενέτειρα του brand, το οποίο, à propos, ετοιμάζεται για εξάπλωση και στην Πάρο. Μεγάλα τραπέζια κι άνετες καρεκλοπολυθρόνες αγκαλιάζουν τους θαμώνες με την υπόσχεση ότι εδώ θα περάσουν αρχοντικά, κι η υπόσχεση τηρείται με το παραπάνω. Σ’ αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει το σβέλτο, αποτελεσματικό, καλοκουρδισμένο σέρβις όμως τον πρώτο λόγο κρατά η κουζίνα, ή πιο σωστά η συλλογή της κουζίνας σε premium κοπές πρώτης γραμμής.

Black Angus από καταξιωμένες φάρμες, ιαπωνικά Wagyu ζηλευτής μαρμάρωσης κι ιταλικές Bistecce εξαιρετικά ωριμασμένες, συνθέτουν ένα καρνιβορικό υπερθέαμα που μαρτυρά την αφοσίωση κι εξειδίκευση του Στέφανου Σαράτση στην premium κρεατοφαγία, ενώ τα πολύ σωστά ψησίματα φέρνουν το όραμά του για ένα μοντέρνο steak house στο τραπέζι, ζουμερό και τρυφερό. Εκεί, ο ίδιος ή οι έμπειροι υπασπιστές του, οπλισμένοι με κοφτερά μαχαίρια ως άλλοι τελευταίοι σαμουράι, αναλαμβάνουν να το κάνουν… φιλετάκια, με τη γκραντιόζα θεατρικότητά τους να είναι μια γαρνιτούρα από μόνη της.

Φυσικά, μέχρι να φτάσετε στο ψαχνό, το μενού προσφέρει ένα σωρό ευκαιρίες για αντιπερισπασμό: από σαλάτες όπως αυτή με την άγρια ρόκα, το σορμπέ λεμονιού και τις νιφάδες παρμεζάνας, μέχρι ταρτάρ, καρπάτσιο και tataki, ή την (πανταχού παρούσα πια στα ελληνικά κρεατάδικα) τηγανητή τριμμένη πατάτα με αυγά. Αν θέλετε τη δική μας συμβουλή, όμως, μείνετε στοχοπροσηλωμένοι κι απολαύστε τα δυο υπερατού του μαγαζιού: το συναρπαστικό μωσαϊκό εξωτικών πουλιών που συγκεντρώνει στα τραπέζια του, και τις εξαιρετικές κοπές, πολύ σωστά διαχειρισμένες.
Ιερά Οδός 25, Γκάζι, 2103450020
Τρίτη – Κυριακή: 6μμ – 1πμ