
Είναι πράγματι εντυπωσιακή η ανανέωση στο χώρο που βρίσκαμε παλιά το "Malabar In House": στο ισόγειο του "The Margi", ενός εκλεκτικής αισθητικής ξενοδοχείου που έχει αφήσει το δικό του high end στίγμα στο χάρτη των Νοτίων, η σάλα που πια στεγάζει το ιταλικό εστιατόριο "Gio" σε υποδέχεται με ατμόσφαιρα κλασάτη μεν, χαλαρή δε. Το "The Μargi", βέβαια, δεν είναι άγνωστος προορισμός στον εστιατορικό χάρτη της Αθήνας: στα ενδότερά του κρύβεται το "The Patio", το καλοκαιρινό fine dining εστιατόριο που υπογράφει ο executive chef του ξενοδοχείου Παναγιώτης Γιακαλής, βραβευμένο κατά συρροήν με Χρυσό Σκούφο από το 2017.

Σε σχέση με το "The Patio”, βέβαια, στο "Gio" η ομάδα της κουζίνας παίζει σε ρυθμούς προθέρμανσης, κι είναι έξυπνη η ιδέα των επιχειρηματιών να δημιουργήσουν ένα καινούριο εστιατορικό concept που θα κρατά τους "παίκτες" ζεστούς το χειμώνα. Εδώ, με μενού που σε γενικές γραμμές κινείται στο μοτίβο κομψού κλασικού ιταλικού, η ομάδα κρατιέται σε φόρμα ξαλεγράροντας, με πιάτα άκρως προσεγμένα μεν και εν πολλοίς βασισμένα σε εποχικές πρώτες ύλες από τη Margi Farm, αλλά πιο προσιτά, απλά και comfort, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν την τσαχπινιά τους.
Διαβάστε εδώ την κριτική μας για το εστιατόριο!