Αυτά τα gnocchi με τρούφα δεν πρέπει να τα χάσετε

Το κορυφαίο πιάτο στο «Gio», το νέο ιταλικό εστιατόριο του «The Margi», είναι ό,τι πιο κοντινό μπορείτε να βρείτε στον ορισμό των ιδανικών gnocchi και αποτελεί signature δημιουργία του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ Παναγιώτη Γιακαλή. Διαβάστε την κριτική μας για το εστιατόριο!

Το GiO, το νέο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi © Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η ανανέωση στο χώρο που βρίσκαμε παλιά το "Malabar In House": στο ισόγειο του "The Margi", ενός εκλεκτικής αισθητικής ξενοδοχείου που έχει αφήσει το δικό του high end στίγμα στο χάρτη των Νοτίων, η σάλα που πια στεγάζει το ιταλικό εστιατόριο "Gio" σε υποδέχεται με ατμόσφαιρα κλασάτη μεν, χαλαρή δε. Το "The Μargi", βέβαια, δεν είναι άγνωστος προορισμός στον εστιατορικό χάρτη της Αθήνας: στα ενδότερά του κρύβεται το "The Patio", το καλοκαιρινό fine dining εστιατόριο που υπογράφει ο executive chef του ξενοδοχείου Παναγιώτης Γιακαλής, βραβευμένο κατά συρροήν με Χρυσό Σκούφο από το 2017.

Το GiO, το νέο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi 2

Σε σχέση με το "The Patio”, βέβαια, στο "Gio" η ομάδα της κουζίνας παίζει σε ρυθμούς προθέρμανσης, κι είναι έξυπνη η ιδέα των επιχειρηματιών να δημιουργήσουν ένα καινούριο εστιατορικό concept που θα κρατά τους "παίκτες" ζεστούς το χειμώνα. Εδώ, με μενού που σε γενικές γραμμές κινείται στο μοτίβο κομψού κλασικού ιταλικού, η ομάδα κρατιέται σε φόρμα ξαλεγράροντας, με πιάτα άκρως προσεγμένα μεν και εν πολλοίς βασισμένα σε εποχικές πρώτες ύλες από τη Margi Farm, αλλά πιο προσιτά, απλά και comfort, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν την τσαχπινιά τους.

Διαβάστε εδώ την κριτική μας για το εστιατόριο!

Περισσότερες πληροφορίες

Gio

The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
18/12/2025

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.