Galerie Café: Brunching με καλλιτεχνικό αέρα

galerie cafe

Το brunch, αυτή η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου, αναβαθμίζεται και αποκτά μια καθημερινή διάσταση στο "Galerie Café" του "Athens Capital Hotel – MGallery Collection". Στη συμβολή Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα· είναι μια πραγματική ιεροτελεστία που εδώ έχει την αντιμετώπιση αλλά και τον χρόνο που του αρμόζει καθώς μπορούμε να το χαρούμε κάθε ημέρα της εβδομάδας μέχρι τις τρεις το απόγευμα. Σε ένα κομψό, arty σκηνικό το "Galerie Café" δίνει την αίσθηση ενός μοντέρνου café πλαισιωμένου από πίνακες, όπου με καλλιτεχνική αύρα υποδέχεται τους καλεσμένους του. 

gallerie cafe

Στα του brunch πεπραγμένα, μαζί με τους specialty καφέδες συναντάμε και μια εξίσου πλούσια γκάμα από αυγοπαρασκευές, plant- based δημιουργικά πιάτα αλλά και πληθωρικά γλυκά που φιγουράρουν στην βιτρίνα. Τις δικές τους γευστικές πινελιές δίνουν το healthy μπολ με μάνγκο, acai κρέμα, μπανάνα, φλέικς καρύδας, brazilian nuts, γκρανόλα, σπόρους τσία και φυστικοβούτυρo καθώς και το poke bowl με σολομό, αυγά σολομού, φασόλια edamame, αβοκάντο, μάνγκο, φύκια νόρι και spicy μαγιονέζα. 

gallerie cafe

Στο μενού δεν μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί και ο "βασιλιάς του brunch", που δεν είναι άλλος από το αυγό, φιγουράροντας σε πληθώρα εκδοχών όπως τα signature αυγά καγιανά με σύγκλινο και κουλούρι Θεσσαλονίκης ή την πληθωρική ομελέτα Capital με μανιτάρια, μπέικον, brie, κρεμμύδι, ντομάτα και σπανάκι. Εναλλακτικά αλλά και με άφθονη φαντασία το μενού του brunch ξεδιπλώνει μια vegan βεντάλια προικισμένη με τέτοιο ταμπεραμέντο που μπορεί να μετατρέψει σε fans ακόμη και τους κρεατοφάγους. Τα τάκος με scrambled τόφου, μανιτάρια, σπανάκι και αβοκάντο όπως και οι σοκολατένιες vegan "snickers” μπάρες με φυστίκι δίνουν τον plant based τόνο. Φυσικά, όπως σε κάθε brunch που σέβεται τον εαυτό του, στο "Galerie Café" δεν λείπουν τα ολόφρεσκα αρτοσκευάσματα και viennoiseries που εμπλουτίζουν το ήδη πολυδιάστατο μενού.

Ελευθερίου Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, 214 444 2007, 214 444 2000, www.achotel.gr, IG: @athenscapitalhotel
 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.