The Best Chef Awards 2024: Ο Rasmus Munk στην κορυφή των καλύτερων σεφ του κόσμου

Ο προβοκάτορας μύστης του ευ τρώγειν αναδείχθηκε κορυφαίος σεφ του πλανήτη για φέτος, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό.

O Rasmus Munk, καλύτερος σεφ του κόσμου για το 2024 @rasmusmunkalchemist

Ο Δανός σεφ και συνιδιοκτήτης του Alchemist στην Κοπεγχάγη, Rasmus Munk, αναδείχθηκε ο κορυφαίος σεφ του κόσμου στα φετινά The Best Chef Awards, σε μία τελετή που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο Atlantis, The Palm, στο Ντουμπάι. Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης αναρριχήθηκε από το νο.6 της περσινής λίστας του σημαντικού θεσμού, διαδεχόμενος στην κορυφή των επί δύο χρόνια θριαμβευτή, Dabiz Muñoz

"Είναι κάτι που δεν μπορούσα να το φανταστώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Είμαι πολύ συγκινημένος που τόσοι πολλοί επαγγελματίες του χώρου με ψήφισαν" ανέφερε αρχικά, ενθουσιασμένος όσο και έκπληκτος, ο Rasmus Munk, μετά το πέρας του ceremony. Λίγο πριν κι επί σκηνής, τόνισε ότι "αυτό το βραβείο περιέχει τη λέξη σεφ αλλά είναι μια αναγνώριση για όλη την ομάδα του Alchemist. Είμαι βαθιά ευγνώμων που έχω τον καθένα από αυτούς δίπλα μου, στο εστιατόριο".

Υπενθυμίζουμε πως το Alchemist βρίσκεται στο νο.8 των The World's 50 Best Restaurants για το 2024, ενώ φέρει δύο αστέρια Michelin. Τοποθετημένο σε ένα παλιό ναυπηγείο στη βιομηχανική περιοχή Refshaleoen της δανέζικης πρωτεύουσας, το Alchemist δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο, καθώς στο αισθητικό του κομμάτι ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων ένας θόλος πλανητάριου, projections με το βόρειο σέλας και μέδουσες που επιπλέουν ανάμεσα σε πλαστικές σακούλες. Σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον, ο Munk σερβίρει μια 'ολιστική' κουζίνα που περιλαμβάνει πιάτα όπως μια φουσκωμένη σφαίρα γλουτένης γεμάτη καπνό, με κρέμα στο πάνω μέρος, ταρτάρ καραβίδας, κρέμα αμυγδάλου και χαβιάρι Oscietra ή μια ομελέτα με μεμβράνη κρόκου αυγού, εσπούμα αυγού και ένα λεπτό στρώμα πανσέτας.

Διαβάστε Επίσης

Τα Τhe Best Chef Awards είναι μια γαστρονομική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017, με την παρθενική ανακοίνωση της λίστας των 100 σεφ με την πιο δυναμική παρουσία διεθνώς. Εξελίσσεται σταθερά σε θεσμό, με μερικές ημέρες παράλληλων εκδηλώσεων, πέραν της βασικής τελετής.

Διεκδικούν δυναμικά χώρο στο καλεντάρι όσων παρακολουθούν στενά τις διεθνείς εξελίξεις του σύμπαντος της γεύσης, ενώ διαφοροποιούνται από τα The World’s 50 Best λόγω της αυστηρά προσωποκεντρικής τους υπόστασης, ξεχωρίζοντας τους πιο επιδραστικούς σεφ του μάταιου τούτου κόσμου, κάθε ένας από τους οποίους αφήνει το δικό του αποτύπωμα στο απαιτητικό πεδίο της υψηλής γαστρονομίας.
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.