The Best Chef Awards 2024: Ο Rasmus Munk στην κορυφή των καλύτερων σεφ του κόσμου

Ο προβοκάτορας μύστης του ευ τρώγειν αναδείχθηκε κορυφαίος σεφ του πλανήτη για φέτος, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό.

O Rasmus Munk, καλύτερος σεφ του κόσμου για το 2024 @rasmusmunkalchemist

Ο Δανός σεφ και συνιδιοκτήτης του Alchemist στην Κοπεγχάγη, Rasmus Munk, αναδείχθηκε ο κορυφαίος σεφ του κόσμου στα φετινά The Best Chef Awards, σε μία τελετή που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο Atlantis, The Palm, στο Ντουμπάι. Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης αναρριχήθηκε από το νο.6 της περσινής λίστας του σημαντικού θεσμού, διαδεχόμενος στην κορυφή των επί δύο χρόνια θριαμβευτή, Dabiz Muñoz

"Είναι κάτι που δεν μπορούσα να το φανταστώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Είμαι πολύ συγκινημένος που τόσοι πολλοί επαγγελματίες του χώρου με ψήφισαν" ανέφερε αρχικά, ενθουσιασμένος όσο και έκπληκτος, ο Rasmus Munk, μετά το πέρας του ceremony. Λίγο πριν κι επί σκηνής, τόνισε ότι "αυτό το βραβείο περιέχει τη λέξη σεφ αλλά είναι μια αναγνώριση για όλη την ομάδα του Alchemist. Είμαι βαθιά ευγνώμων που έχω τον καθένα από αυτούς δίπλα μου, στο εστιατόριο".

Υπενθυμίζουμε πως το Alchemist βρίσκεται στο νο.8 των The World's 50 Best Restaurants για το 2024, ενώ φέρει δύο αστέρια Michelin. Τοποθετημένο σε ένα παλιό ναυπηγείο στη βιομηχανική περιοχή Refshaleoen της δανέζικης πρωτεύουσας, το Alchemist δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο, καθώς στο αισθητικό του κομμάτι ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων ένας θόλος πλανητάριου, projections με το βόρειο σέλας και μέδουσες που επιπλέουν ανάμεσα σε πλαστικές σακούλες. Σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον, ο Munk σερβίρει μια 'ολιστική' κουζίνα που περιλαμβάνει πιάτα όπως μια φουσκωμένη σφαίρα γλουτένης γεμάτη καπνό, με κρέμα στο πάνω μέρος, ταρτάρ καραβίδας, κρέμα αμυγδάλου και χαβιάρι Oscietra ή μια ομελέτα με μεμβράνη κρόκου αυγού, εσπούμα αυγού και ένα λεπτό στρώμα πανσέτας.

Διαβάστε Επίσης

Τα Τhe Best Chef Awards είναι μια γαστρονομική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017, με την παρθενική ανακοίνωση της λίστας των 100 σεφ με την πιο δυναμική παρουσία διεθνώς. Εξελίσσεται σταθερά σε θεσμό, με μερικές ημέρες παράλληλων εκδηλώσεων, πέραν της βασικής τελετής.

Διεκδικούν δυναμικά χώρο στο καλεντάρι όσων παρακολουθούν στενά τις διεθνείς εξελίξεις του σύμπαντος της γεύσης, ενώ διαφοροποιούνται από τα The World’s 50 Best λόγω της αυστηρά προσωποκεντρικής τους υπόστασης, ξεχωρίζοντας τους πιο επιδραστικούς σεφ του μάταιου τούτου κόσμου, κάθε ένας από τους οποίους αφήνει το δικό του αποτύπωμα στο απαιτητικό πεδίο της υψηλής γαστρονομίας.
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

CTC Urban Gastronomy

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια ζωής φέτος, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και συνεχίζει να εξελίσσεται, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα που κρατά τον πήχη ψηλά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
13/12/2025

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.