O Γιάννης Παρίκος μαγειρεύει το sequel του "Artisanal"

Ο βραβευμένος με πολλούς Χρυσούς Σκούφους σεφ είναι ο νέος ιδιοκτήτης του κηφισιώτικου εστιατορίου και μας δίνει μια πρόγευση από το μέλλον του.

Ο Γιάννης Παρίκος στο εστιατόριο SeaRocks στην Πάρο

Είχε μόλις επιστρέψει από την Πάρο ελπίζοντας να ξεκουραστεί ύστερα από μια απαιτητική σεζόν στο επίσης δικό του "SeaRocks". Η ζωή όμως κάνει πάντα τα δικά της σχέδια κι έτσι ο Γιάννης Παρίκος είναι εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ο νέος ιδιοκτήτης του "Artisanal", ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη γαστρονομική του πορεία. "Ήθελα εδώ και αρκετό καιρό να κάνω ένα δικό μου βήμα στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο ουδέποτε να το κυνηγήσω φανατικά. Πίστευα ότι θα έρθει την κατάλληλη στιγμή, χωρίς να το πιέσω και πως θα είναι κάτι που θα μου ταιριάζει". 

"Το "Artisanal" είναι ένα μαγαζί που έχει καλό όνομα, ιστορία και βρίσκεται σε ένα σημείο της Κηφισιάς που είναι πανέμορφο, οπότε η απόφαση ήταν αστραπιαία. Το όνομα εκτός απροόπτου θα διατηρηθεί, όμως σε πρώτη φάση ετοιμάζουμε κάποιες αλλαγές αισθητικής φύσης και τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσω να σχεδιάζω το μενού που θα κινείται στο πλαίσιο της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας". 

"Εκτός από το φαγητό θα δώσουμε έμφαση και στο κομμάτι του μπαρ, οπότε σκέφτομαι να φτιάξω και μια μικρή κάρτα με διάφορα τσιμπήματα που θα σερβίρονται στην όμορφη μπάρα του μαγαζιού. Ο στόχος είναι οι γιορτές να μας βρουν στο νέο και ανανεωμένο "Artisanal" της Κηφισιάς". 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.