Preview: Ο Άνταμ Κοντοβάς σε fusion με το "Rock ‘n’ Roll"

O δημοφιλής out of the box σεφ αλλάζει ριζικά το μενού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν.

Rock ‘n’ Roll

"Θέλω να κάνω sexy, cool bar food και η πρόταση των αδελφών Πιτσιλή να δημιουργήσω την κουζίνα αυτού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν της Αθήνας με τιμά πολύ", μου λέει ο Άνταμ Κοντοβάς, ο οποίος κάνει δοκιμαστικά μαγειρέματα με την ομάδα του στο "Rock ‘n’ Roll", όσο κάθομαι απέναντι του στο πατάρι του θρυλικού μαγαζιού. Ετοιμάζονται να ανοίξουν στις 11 Οκτωβρίου μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα και στο χώρο επικρατεί αναβρασμός προετοιμασίας. Η κουζίνα του Κοντοβά είναι εξ ορισμού σέξι, ανακατεύοντας ευρηματικά και πολυσύνθετα την τράπουλα ανάμεσα στις γεύσεις του δυτικού ημισφαιρίου με την Ανατολή. Εδώ, βάση του fusion θα είναι τα αμερικάνικα pop.

Rock ‘n’ Roll

Ξαφνικά προσγειώνεται μπροστά μου ένα αλλιώτικο ταρτάρ, απλωμένο πάνω στο πιάτο. Στη βάση του έχει ένα τσάτνεϊ ντομάτας με γλυκο-πικάντικη πελτεδένια γλύκα, που αφήνει χώρο να νιώσεις την κρεάτινη τρυφεράδα του λεπτοκομμένου φιλέτου από black angus, ενώ την ίδια στιγμή τη γεύση του δροσίζουν γιαούρτι και πίκλες ρέβας, καρότου και κρεμμυδιού και το τραγανισμένο panko που το πασπαλίζει δίνει μια ακόμη διάσταση σ’ αυτό το ιντριγκαδόρικο bar food. Είναι έξυπνα τα στικ των polenta fries που δοκιμάζω στη συνέχεια, αλλά δεν θα με χάλαγε να είχαν περισσότερο "σώμα" και τραγανότητα∙ το σίγουρο είναι ότι η απαλή mayo μυρωδικών, σαν το lemongrass, τους πάει πολύ, όπως και το τριμμένο καπνιστό τυρί. Μικρό έπος που θα αγαπηθεί πολύ είναι το sando με ψιλοκομμένη, όλο μυρωδικά γαρίδα, την οποία συνοδεύει απαλή κρέμα αβοκάντο με ολοζώντανο πράσινο χρώμα.

Rock ‘n’ Roll

Και τώρα είναι ώρα για θεσμική αμερικανιά με φτερούγες κοτόπουλου που τις δοκιμάζω ψητές, ξεκοκαλισμένες για μεγαλύτερη ευκολία, σκέτο γλυκύτατο umami με spicy κορεάτικη bbq σως. Έχουν δίπλα τους πίκλες και σάλτσα blue cheese και προσωπικά πιστεύω ότι είναι σιγουράκι επιτυχίας. Στις δοκιμές παίζει όμως και μια βερσιόν με τις φτερούγες τηγανητές, οπότε αναμένουμε το αποτέλεσμα της μονομαχίας. Το σίγουρο είναι όμως ότι η λαχταριστή δύναμη της κορεάτικης bbq σως θα γράψει και σ’ ένα dirty hot dog flat bread, που στη μακρουλή ζύμη του θα προστίθενται χωριάτικο λουκάνικο και μαγιονέζα κάρυ. Δεν γίνεται φυσικά να μην υπάρχει στο μενού ζυμαρικό. Εγώ δοκίμασα μια πανέξυπνη mac ‘n’ cheese με τερίνα χοντρών μακαρονιών παστίτσιο με σάλτσα πληθωρική και πικάντικες αιχμές jalapeno, μαθαίνω όμως ότι θα προηγηθούν τορτελίνι με ζύμη gyoza καρμπονάρα.

Rock ‘n’ Roll

Στον βαρετό εκ πρώτης όψεως σολομό θα απλωθεί μόλις ψηθεί μία αλοιφή από καπνιστό σολομό με γιαούρτι και πίκλες, ενώ θα συνοδεύεται από τραγανά τσιπς ρυζιού. Φυσικά θα υπάρχει smashed burger με μαύρο σκόρδο και τερίνα πατάτας τηγανητή, όπως και κοτόπουλο∙ θα είναι σνίτσελ με panko, θα έχει πάνω του τσάτνεϊ κάπαρης και spicy mayo, χιονισμένο με τριμμένο μανούρι. Όσο για γλυκό, θα έχει τριπλό power κέικ σοκολάτας με κερύθρα και σπόρους κακάο, αλλά όλα τα βλέμματα πέφτουν στο αμερικάνικο ψητό τσιζκέικ με καραμέλα miso.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει νοστιμότερο από ποτέ στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. - Τι ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2025

Ο πιο εξωτικός κήπος του Κολωνακίου επιστρέφει με μια φρέσκια πρόταση

Το Nikkei έφυγε, το Woowoo Garden έρχεται στα ορεινά της δημοφιλούς γειτονιάς.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε ένα fusion κοσμοπολίτικο ταξίδι στο "Ιguazu"

Η γνωστή ηθοποιός συναντά το λατινοαμερικανικό ταμπεραμέντο στην καρδιά της πόλης.

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".