Πού τρώμε σούσι στην Αθήνα;

Εστιατόρια σε κάθε γωνιά της πόλης προσφέρουν από value for money επιλογές μέχρι υψηλής ποιότητας δημιουργίες, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις των φίλων της ιαπωνικής κουζίνας.

σούσι

Η Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιάσει με ενθουσιασμό τη ιαπωνική κουζίνα, με τα sushi bars και τα ασιατικά εστιατόρια να κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς. Από value for money επιλογές μέχρι πολυτελή γευστικά ταξίδια, η πόλη προσφέρει μια ευρεία γκάμα προτάσεων για τους λάτρεις του σούσι. Είτε προτιμάτε nigiri, sashimi ή πιο δημιουργικά rolls, υπάρχουν πολλές επιλογές που ικανοποιούν κάθε γούστο και προϋπολογισμό.

Ahico

Ζεν ιαπωνική κουζίνα στο Ahico

Ασιατικό εστιατόριο με την υπογραφή της ομάδας του "Agora" των Αμπελοκήπων, φέρνει ανατολίτικο αέρα στη γειτονιά με sushi, noodles, gyozas και tempuras, αλλά και φαβορί, όπως η crispy duck και το τραγανό κοτόπουλο με σάλτσα katsu.

Kikko Sushi & Fish

Kikko

Τη value for money όψη της ιαπωνικής κουζίνας παρουσιάζει το καλοβαλμένο αυτό sushi resto του Παλαιού Φαλήρου, κοντά στη μαρίνα Φλοίσβου. Στην ανοικτή κουζίνα ετοιμάζονται sushi, nigiri, sashimi και άλλες γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ, ενώ δεν λείπουν τα κοκτέιλ και τα επιλεγμένα κρασιά.

Sushimou

Sushi lunchi: sushi bowls με την υπογραφή

Sushibar σε συσκευασία τσέπης, με τραπεζάκια έξω, αλλά και 12 stools γύρω από την κεντρική μπάρα, όπου ο Αντώνης Δρακουλαράκος (με θητεία και μαθητεία στο Τόκιο) κινείται σε omakase λογική ελληνικής νοοτροπίας, μετατρέποντας ψάρια εξαιρετικής φρεσκάδας σε sashimi, nigiri και άλλα καλούδια. Το Μπαρμπούνι, που σερβίρεται με δύο τρόπους (τα φιλέτα σε nigiri και η ραχοκοκαλιά με το κεφάλι τραγανισμένα σε αέρινο τηγάνι) αποτελεί πιάτο – υπογραφή. Η δουλεμένη wine list ενδείκνυται για απροσδόκητης ευστοχίας pairings. Το εστιατόριο έχει βραβευτεί με τη διάκριση Top Notch.

Gaku

Εστιατόρια στο Σύνταγμα Gaku

Έχοντας κάνει σεβαστό σουξέ στα βόρεια της πόλης, το δημοφιλές sushi bar/izakaya απέκτησε δεύτερη έδρα στο κέντρο. Εκτός από τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα, τα χρώματα και τα διακοσμητικά υλικά, τα δύο μαγαζιά μοιράζονται και το ίδιο γευστικό ρεπερτόριο, όπερ σημαίνει μια μεγάλη ποικιλία από σούσι μαζί με πιάτα επηρεασμένα από τη νοοτροπία των izakaya (σαν να λέμε γιαπωνέζικα μεζεδοπωλεία).

Koi

Koi Sushi Bar

Aπλό, καθημερινής λογικής sushi bar με σύγχρονο ύφος, που πρεσβεύει την οικονομική πλευρά του sushi, κι έχει αγαπηθεί από το νεανικό κοινό. Ξεκίνησε από το Σύνταγμα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εμφανίζοντας μικρότερα ή μεγαλύτερα καταστήματα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Δείτε όλες τις προτάσεις για ιαπωνική κουζίνα στην Αθήνα στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Koi

Απόλλωνος 1, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Koi

Λεωφ. Βασ. Παύλου 98, Βούλα
  • Ethnic κουζίνες

Koi

Σολωμού 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Gaku

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Kikko Sushi & Fish

Αγ. Αλεξάνδρου & Αμφίτριτης 10 Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.