Πού τρώμε σούσι στην Αθήνα;

Εστιατόρια σε κάθε γωνιά της πόλης προσφέρουν από value for money επιλογές μέχρι υψηλής ποιότητας δημιουργίες, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις των φίλων της ιαπωνικής κουζίνας.

σούσι

Η Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιάσει με ενθουσιασμό τη ιαπωνική κουζίνα, με τα sushi bars και τα ασιατικά εστιατόρια να κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς. Από value for money επιλογές μέχρι πολυτελή γευστικά ταξίδια, η πόλη προσφέρει μια ευρεία γκάμα προτάσεων για τους λάτρεις του σούσι. Είτε προτιμάτε nigiri, sashimi ή πιο δημιουργικά rolls, υπάρχουν πολλές επιλογές που ικανοποιούν κάθε γούστο και προϋπολογισμό.

Ahico

Ζεν ιαπωνική κουζίνα στο Ahico

Ασιατικό εστιατόριο με την υπογραφή της ομάδας του "Agora" των Αμπελοκήπων, φέρνει ανατολίτικο αέρα στη γειτονιά με sushi, noodles, gyozas και tempuras, αλλά και φαβορί, όπως η crispy duck και το τραγανό κοτόπουλο με σάλτσα katsu.

Kikko Sushi & Fish

Kikko

Τη value for money όψη της ιαπωνικής κουζίνας παρουσιάζει το καλοβαλμένο αυτό sushi resto του Παλαιού Φαλήρου, κοντά στη μαρίνα Φλοίσβου. Στην ανοικτή κουζίνα ετοιμάζονται sushi, nigiri, sashimi και άλλες γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ, ενώ δεν λείπουν τα κοκτέιλ και τα επιλεγμένα κρασιά.

Sushimou

Sushi lunchi: sushi bowls με την υπογραφή

Sushibar σε συσκευασία τσέπης, με τραπεζάκια έξω, αλλά και 12 stools γύρω από την κεντρική μπάρα, όπου ο Αντώνης Δρακουλαράκος (με θητεία και μαθητεία στο Τόκιο) κινείται σε omakase λογική ελληνικής νοοτροπίας, μετατρέποντας ψάρια εξαιρετικής φρεσκάδας σε sashimi, nigiri και άλλα καλούδια. Το Μπαρμπούνι, που σερβίρεται με δύο τρόπους (τα φιλέτα σε nigiri και η ραχοκοκαλιά με το κεφάλι τραγανισμένα σε αέρινο τηγάνι) αποτελεί πιάτο – υπογραφή. Η δουλεμένη wine list ενδείκνυται για απροσδόκητης ευστοχίας pairings. Το εστιατόριο έχει βραβευτεί με τη διάκριση Top Notch.

Gaku

Εστιατόρια στο Σύνταγμα Gaku

Έχοντας κάνει σεβαστό σουξέ στα βόρεια της πόλης, το δημοφιλές sushi bar/izakaya απέκτησε δεύτερη έδρα στο κέντρο. Εκτός από τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα, τα χρώματα και τα διακοσμητικά υλικά, τα δύο μαγαζιά μοιράζονται και το ίδιο γευστικό ρεπερτόριο, όπερ σημαίνει μια μεγάλη ποικιλία από σούσι μαζί με πιάτα επηρεασμένα από τη νοοτροπία των izakaya (σαν να λέμε γιαπωνέζικα μεζεδοπωλεία).

Koi

Koi Sushi Bar

Aπλό, καθημερινής λογικής sushi bar με σύγχρονο ύφος, που πρεσβεύει την οικονομική πλευρά του sushi, κι έχει αγαπηθεί από το νεανικό κοινό. Ξεκίνησε από το Σύνταγμα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εμφανίζοντας μικρότερα ή μεγαλύτερα καταστήματα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Δείτε όλες τις προτάσεις για ιαπωνική κουζίνα στην Αθήνα στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Koi

Απόλλωνος 1, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Koi

Λεωφ. Βασ. Παύλου 98, Βούλα
  • Ethnic κουζίνες

Koi

Σολωμού 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Koi

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Gaku

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.