Πού τρώμε σούσι στην Αθήνα;

Εστιατόρια σε κάθε γωνιά της πόλης προσφέρουν από value for money επιλογές μέχρι υψηλής ποιότητας δημιουργίες, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις των φίλων της ιαπωνικής κουζίνας.

σούσι

Η Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιάσει με ενθουσιασμό τη ιαπωνική κουζίνα, με τα sushi bars και τα ασιατικά εστιατόρια να κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς. Από value for money επιλογές μέχρι πολυτελή γευστικά ταξίδια, η πόλη προσφέρει μια ευρεία γκάμα προτάσεων για τους λάτρεις του σούσι. Είτε προτιμάτε nigiri, sashimi ή πιο δημιουργικά rolls, υπάρχουν πολλές επιλογές που ικανοποιούν κάθε γούστο και προϋπολογισμό.

Ahico

Ζεν ιαπωνική κουζίνα στο Ahico

Ασιατικό εστιατόριο με την υπογραφή της ομάδας του "Agora" των Αμπελοκήπων, φέρνει ανατολίτικο αέρα στη γειτονιά με sushi, noodles, gyozas και tempuras, αλλά και φαβορί, όπως η crispy duck και το τραγανό κοτόπουλο με σάλτσα katsu.

Kikko Sushi & Fish

Kikko

Τη value for money όψη της ιαπωνικής κουζίνας παρουσιάζει το καλοβαλμένο αυτό sushi resto του Παλαιού Φαλήρου, κοντά στη μαρίνα Φλοίσβου. Στην ανοικτή κουζίνα ετοιμάζονται sushi, nigiri, sashimi και άλλες γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ, ενώ δεν λείπουν τα κοκτέιλ και τα επιλεγμένα κρασιά.

Sushimou

Sushi lunchi: sushi bowls με την υπογραφή

Sushibar σε συσκευασία τσέπης, με τραπεζάκια έξω, αλλά και 12 stools γύρω από την κεντρική μπάρα, όπου ο Αντώνης Δρακουλαράκος (με θητεία και μαθητεία στο Τόκιο) κινείται σε omakase λογική ελληνικής νοοτροπίας, μετατρέποντας ψάρια εξαιρετικής φρεσκάδας σε sashimi, nigiri και άλλα καλούδια. Το Μπαρμπούνι, που σερβίρεται με δύο τρόπους (τα φιλέτα σε nigiri και η ραχοκοκαλιά με το κεφάλι τραγανισμένα σε αέρινο τηγάνι) αποτελεί πιάτο – υπογραφή. Η δουλεμένη wine list ενδείκνυται για απροσδόκητης ευστοχίας pairings. Το εστιατόριο έχει βραβευτεί με τη διάκριση Top Notch.

Gaku

Εστιατόρια στο Σύνταγμα Gaku

Έχοντας κάνει σεβαστό σουξέ στα βόρεια της πόλης, το δημοφιλές sushi bar/izakaya απέκτησε δεύτερη έδρα στο κέντρο. Εκτός από τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα, τα χρώματα και τα διακοσμητικά υλικά, τα δύο μαγαζιά μοιράζονται και το ίδιο γευστικό ρεπερτόριο, όπερ σημαίνει μια μεγάλη ποικιλία από σούσι μαζί με πιάτα επηρεασμένα από τη νοοτροπία των izakaya (σαν να λέμε γιαπωνέζικα μεζεδοπωλεία).

Koi

Koi Sushi Bar

Aπλό, καθημερινής λογικής sushi bar με σύγχρονο ύφος, που πρεσβεύει την οικονομική πλευρά του sushi, κι έχει αγαπηθεί από το νεανικό κοινό. Ξεκίνησε από το Σύνταγμα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εμφανίζοντας μικρότερα ή μεγαλύτερα καταστήματα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Δείτε όλες τις προτάσεις για ιαπωνική κουζίνα στην Αθήνα στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Koi

Απόλλωνος 1, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Koi

Λεωφ. Βασ. Παύλου 98, Βούλα
  • Ethnic κουζίνες

Koi

Σολωμού 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Koi

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Gaku

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Kikko Sushi & Fish

Αγ. Αλεξάνδρου & Αμφίτριτης 10 Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.