Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου

Το 77ο Φεστιβάλ Καννών έχει εδώ και λίγες ώρες στρέψει τα βλέμματα του κινηματογραφικού κόσμου στα πέριξ της Κρουαζέτ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και για εκείνους που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με τον κόσμο της γεύσης στα δικά μας εστιατορικά πεπραγμένα. Βλέπεις, ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου είναι εκείνος που μαζί με την ομάδα του επιμελούνται το μεγάλο opening dinner του φημισμένου κινηματογραφικού φεστιβάλ. Λίγο πριν την προετοιμασία αυτού, μίλησε στο 'α'.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με το Φεστιβάλ των Καννών;

Η συνεργασία ήδη κρατάει χρόνια, όταν το 2014 είχα μαγειρέψει πρώτη φορά για δύο ταινίες και είχα αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Με την ολοκλήρωση του Palm Beach Project αποφάσισαν να αναθέσουν σε εμάς και συγκεκριμένα σε εμένα
το επίσημο δείπνο του Palm Beach Festival 2024.

Σε ποιες ακριβώς περιστάσεις θα μαγειρέψεις στο φεστιβάλ και τι ακριβώς σκοπεύεις να σερβίρεις;

Θα μαγειρέψω για το opening dinner του Φεστιβάλ και θα παρουσιάσω μία κουζίνα με γεύσεις της Γαλλικής Ριβιέρας και συγκεκριμένα την κουζίνα του La Petite Maison.

Ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου 2

Έχεις βρεθεί και έχεις μαγειρέψει κατά το παρελθόν σε παρόμοιες περιστάσεις;

Ναι, είχα την τιμή να μαγειρέψω το 2014 για την επίσημη πρεμιέρα των ταινιών The Expendables 3 και The Maleficent.

Διαβάστε Επίσης

Τι διαφορές υπάρχουν στις απαιτήσεις και στα γαστρονομικά γούστα των επισκεπτών στα εστιατόρια της Κυανής Ακτής με εκείνους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και τα ελληνικά νησιά;

Δε νομίζω ότι υπάρχουν διαφορές, παντού ο κόσμος ψάχνει το καλομαγειρεμένο φαγητό, με σεβασμό στην πρώτη ύλη, τη δημιουργική μαγειρική και το emotional κομμάτι, να του διεγείρει το ενδιαφέρον.

Ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου 1

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον σε Ελλάδα και Γαλλία;

Σίγουρα θα ακολουθήσουν καινούρια ανοίγματα ανά τον κόσμο με τα brands που έχουμε στη Γαλλία και στην Ελλάδα σύντομα θα ανοίξουμε το πρώτο brand, στη Μύκονο. Πάντα κρατώ επαφή με την Ελλάδα, έχοντας δημιουργήσει όμορφα project και σίγουρα σχεδιάζω να κάνω ακόμη περισσότερα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.