Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του ξενοδοχείου "Mitsis N’UPiraeus Port"

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Amber Cellar

Είναι λίγος καιρός τώρα που ο Όμιλος MITSIS εξελίσσει με εξωστρέφεια το προφίλ των εστιατορίων κάποιων από τα ξενοδοχεία του, που απευθύνονται πλέον και σε εξωτερικούς πελάτες εκτός από τον κόσμο που μένει στο ξενοδοχείο. Η αρχή έγινε με το "Jenny’s Rooftop" Sofitel Athens Airport και συνεχίζεται στο "Amber Cellar" το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου Mitsis N’UPiraeus Port που καταλαμβάνει το παλιό κτίριο που στέγαζε την εταιρεία Metaxa. Εκείνο που δεσπόζει στη σάλα του hotel restaurant είναι η τοιχογραφία του Κωνσταντίνου Κακανιά που ιχνογραφεί με τον χαρακτηριστικό εικαστικό του στυλ την ιστορία του   κτιρίου, σαν καρτ – ποστάλ όπου εμφανίζεται και η οικογένεια Μήτση, και η σημερινή εξέλιξη του χώρου. Δεν είναι μόνη της, στο καινούργιο ξενοδοχείο η τέχνη χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία του στους δημόσιους χώρους του. Στο αίθριο του κτιρίου ο Κώστας Βαρώτσος έχει κρεμάσει άπειρα κομμάτια γυαλιού σε διάφορα ύψη που αργοκινούνται και δίνουν ζωή στο κτίριο, και ο Cacao Rocks έχει ζωγραφίσει ένα εσωτερικό τοίχο με μια τοιχογραφία επηρεασμένος από ταράτσες του Χατζηκυριάκου  - Γκίκα∙ ζητήστε να τα δείτε σαν σε μια διαφορετική γκαλερί.

Amber Cellar

Επιστροφή στην κομψή σάλα με τους καναπέδες και τις όμορφες καμπυλωτές πολυθρόνες όπου δεσπόζει το ξύλο και οι ξύλινες αψίδες είναι η γέφυρα που την συνδέει με το παρελθόν του αποστακτηρίου του Metaxa. Ο executive chef του Ομίλου Δημήτρης Στειακάκης μαζί με τον σεφ του εστιατορίου Στέλιο Μάκαρη έχουν δημιουργήσει ένα μενού με ελληνική κουζίνα που κινείται ανάμεσα στην παράδοση και το σύγχρονο πνεύμα. Η χωριάτικη με κρητικό γαλένι έχει πολύ ωραίο μυρωδάτο ντρέσινγκ, τα αφράτα σουτζουκάκια μοσχοβολάνε κύμινο και η δυνατή σάλτσα φρέσκιας ντομάτας μαζί με αφρό φέτας τους πάνε πολύ, το πλούσιο, στακάτο χταπόδι έρχεται με ξυδάτη αρωματική γκρεμολάτα μυρωδικών, το πολύ σωστά ψημένο αρνάκι συνδυάζεται με μια πολύ ορεκτική και ελαφρώς πικάντικη ζεστή μελιτζανοσαλάτα.

Amber Cellar

Από την άλλη, η κολοκυθόπιτα Ευρυτανίας σερβίρεται με μοντέρνο τρόπο ανοιχτή σε μια τραγανή "τάρτα" με αρωματική γέμιση από κολοκύθια και ανθότυρο με κρέμα ξινόγαλου γύρω της, τα γλυκοφάγωτα ψητά παντζάρια συνδυάζονται δημιουργικά με "κυανό" (μπλε τυρί Μακεδονίας), η χειροποίητη "ραβιόλα" είναι βαθιά νόστιμο σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο σοφρίτο, κοντραρισμένο έξυπνα με σφαιροποιημένες πέρλες παλαιωμένου ξυδιού και σκεπασμένο με αέρινο φύλλο ζυμαρικού. Τα λιγκουίνι με ταρτάρ γαρίδας χρειάζονται διόρθωση στη σάλτσα τους ώστε η γεύση να γίνει πιο θαλασσινή ,και στον αποδομημένο σε μορφή κροκέτας μουσακά η γεύση της μελιτζάνας λείπει, ενώ αντιθέτως πολύ ωραία έκπληξη είναι ο συνδυασμός πουρέ και τραγανής αγκινάρας με τηγανητή σαρδέλα αντί για τον κολιό του καταλόγου. Η κρέμα λεμονιού με ναμελάκα λευκής σοκολάτας, μαρέγκα και αφρό δυόσμου είναι ότι πρέπει για ανανεωτικό φινάλε.

Amber Cellar

Υπ' όψιν ότι η λίστα έχει μόνο ελληνικά κρασιά, και ο mixologist Χρήστος Χουσέας επιμελείται τα κοκτέιλ που σερβίρονται και στο μπαρ του roof και το άκρως δροσιστικό Cucumber Spritz ταιριάζει άνετα με τα ελαφριά ορεκτικά του μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
15/09/2025

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.