"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η «Λακάνη», που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της «Blu Collection», με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο «Five Senses».

Λακάνη εστιατόριο Ρόδος σεφ Δημήτρης Κονταράτος

Ένα αστικό φαγοπωλείο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Έτσι περιγράφει τη "Λακάνη" (Αλεξάνδρου Διάκου, 2241027033) το νέο του εγχείρημα ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος, που μετά από σειρά Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses" του "Lindos Blu" (και μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu collection"), κάνει φέτος το πρώτο solo βήμα του.

"Με αφοσίωση στο πολυτιμότερα αγαθό σε μία συνταγή, που είναι ο σεβασμός στη γεύση, θα επιχειρήσουμε να αναδύονται από τα πιάτα μας πλούσιες μνήμες, ακόρεστες γεύσεις και ατέλειωτες οσμές", εξηγεί στο "αθηνόραμα" ο σεφ, μιλώντας για τη νέα μαγειρική του έδρα, που θα συστηθεί στην πόλη (και τους πολυάριθμους επισκέπτες της) ως ένα μαγειρείο με εναλλασσόμενο μενού, βασισμένο στη γευστική δύναμη των εκλεκτών πρώτων υλών της εποχής, με μια διάθεση δημιουργικού πειραματισμού.

Λακάνη εστιατόριο Ρόδος σεφ Δημήτρης Κονταράτος

Έτσι, πιάτα όπως το στιφάδο με σουτζούκι και πλιγούρι, τα λόπαδα με τσιροσαλάτα και αρωματικά, ή το προζυμένιο ψωμί με κρέμα από καπνιστές πιπεριές και ανακάρδια, θα απλώνονται καθημερινά στη βιτρίνα του, ενώ διακοσμητικές πινελιές όπως το χαλί από βότσαλα "χοχλάκια", τα πήλινα κρεμαστά φωτιστικά και παραδοσιακές καρέκλες από το χωριό της Έμπωνας, θα υπογραμμίζουν έτη περαιτέρω το στίγμα εντοπιότητας που θα διατρέχει το σύνολο της εστιατορικής εμπειρίας της "Λακάνης".

"Στην ταχυφάγο κι επι ποδός εποχή μας, έχουμε ανάγκη για σωστό και ισορροπημένο φαγητό, που δεν είναι και άλλο από το ελληνικό σπιτικό φαγητό: αυτό προσπαθούμε να προσεγγίσουμε μέσα από τη ‘Λακάνη’, το Μαγειρικό Τεχνουργείο μας, με μια διάθεση δημιουργική που όμως δεν θα κλονίζει ή αλλοιώνει τον κύριο και βασικό χαρακτήρα των πιάτων", καταλήγει ο σεφ, κι ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε.

Διαβάστε Επίσης

*Η "Λακάνη" είναι γιορτινή συνταγή της νότιας Ρόδου (παραδοσιακά φτιάχνεται ανήμερα των Αγίων Αποστόλων), που αντλεί το όνομά της από την κεραμική γάστρα στην οποία μαγειρεύεται. Κατσίκι, λαχανικά, ντομάτα, τραχανάς και ρεβύθια, μαγειρεύονται σε ξυλόφουρνο για 24 ώρες, με το σκεύος σφραγίζεται με ζύμη πλεγμένη και στολισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο, η οποία αφαιρείται και τρώγεται με τη σάλτσα του φαγητού, που σερβίρεται με γιαούρτι και φέτα. Είναι επίσης και το πιάτο που εκμοντέρνισε ο μαθητής του σεφ Κονταράτου, Ανδρέας Δερμάτης, για να κατακτήσει τη 2η θέση του διαγωνισμού European Young Chef Award 2021

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.