Το "Ουζερί του Λάκη" κλείνει τα 40 χρόνια του

Το κρυφό χαρτί των ψαγμένων της αθηναϊκής θαλασσοφαγίας συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες στα μετόπισθεν της πλατείας Βικτωρίας, και κρατά την πυξίδα του σταθερά προσανατολισμένη στην εκλεκτή πρώτη ύλη, έχοντας πια μεγαλύτερο χώρο για να την απολαύσουμε.

Ουζερί του Λάκη

Μια από αυτές τις διευθύνσεις που σε κάθε σου επίσκεψη χαίρεσαι να βλέπεις απείραχτη: αυτό είναι το "Oυζερί του Λάκη", που συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής την ερχόμενη Πρωταπριλιά και, όπως λένε συνήθως τα δημοσιογραφικά τσιτάτα σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτό δεν είναι καθόλου πρωταπριλιάτικο. Τέσσερις δεκαετίες σταθερής πλεύσης στα νερά της θαλασσινής νοστιμιάς, με το τιμόνι πάντα στραμμένο στην εκλεκτή πρώτη ύλη, που συγκεντρώνεται καθημερινά σ’ αυτήν την κρυφή γωνιά της πλατείας Βικτωρίας, και πολλές φορές εξαντλείται πριν καλά – καλά ξαπλώσει στην ψαριέρα!

Το Ουζερί του Λάκη

Η μυημένοι το ξέρετε: στη σελίδα του "Ουζερί του Λάκη" στο FB, ο ιδιοκτήτης Γιώργος Λάμπρου ανεβάζει καθημερινά τα εκλεκτά της φρέσκιας ψαριάς, με σπαρταριστά καλούδια όπως καραβίδες, σαλάχια, γαλέους, μαρίδες και χέλια να μπλέκονται με σταθερά αστέρια της θάλασσας (από τσιπούρες και μπαρμπούνια μέχρι μεγάλα ψάρια για τη σχάρα), κι ήδη από εκεί πέφτουν τα πρώτα τηλεφωνικά "κλεισίματα" για τις ντίβες της ημέρας. Από εκεί κι έπειτα, η σύζυγος και μαγείρισσα Άννα Πασσά αναλαμβάνει να μεταμορφώσει αυτούς τους θησαυρούς σε πιάτα μερακλίδικα, με την ιωδιούχα νοστιμιά σε πρώτο πλάνο.

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής Ουζερί του Λάκη

Έτσι, παρέα με ταραμάδες, ρεγκοσαλάτες και μελιτζανοσαλάτες, που έρχονται με ανεβασμένες στροφές στις εντάσεις τους, για να κοντράρουν όμορφα τα περισσότερα από 140 αποστάγματα της κάβας, φτάνουν και πιάτα μεγάλης εμπειρίας και ζηλευτής νοικοκυροσύνης. Οι αμύητοι θα ξεκινήσετε με το αέρινο τηγάνι και την έμπειρη σχάρα (οι κουτσομουρίτσες, για παράδειγμα, φτάνουν τόσο τραγανές και ζουμερές που νιώθεις την αλμύρα της θάλασσας στους χυμούς τους), οι πιο προχωρημένοι θα βάλετε δίπλα κι ένα απ’ τα πιάτα – υπογραφή, όπως η σουπιά με την κρουστή σάρκα και το ξινοπικρούτσικο σπανάκι, ο χυμώδης παναρισμένος γαλέος με σκιουφιχτά σε σάλτσα ντομάτα-ελιά, ή τα ένα σωρό άλλα θαλασσινά μαγειρευτά που ετοιμάζει η κουζίνα ανάλογα την ψαριά, όπως τα διάσημά της μακαρόνια με σουπιά, ή τα καλαμάρια με χυλοπίτες και τα (για απαιτητικά γούστα) λαζάνια με ρέγκα, σπασμένα αμύγδαλα και ροζ πιπέρι.

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής Ουζερί του Λάκη

Σε κάθε περίπτωση εδώ θα φάτε καλά, φρέσκα και οικονομικά, αλλά και πιο άνετα από ποτέ, μια και πάνω στην ώρα για τα 40ά του γενέθλια, το "Ουζερί του Λάκη" έχει πια επεκταθεί και σε παραδίπλα σάλα, με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω. Ραντεβού εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/08/2025

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.