"Rick’s Steakhouse": Νέα άφιξη με αύρα από τα παλιά

Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο-μέλος του ομίλου S One Hospitality στο Κεφαλάρι ποντάρει στη ζεστασιά αλλοτινών εποχών και προτείνει γεύσεις που εμπνέονται από τα αμερικάνικα steakhouse και ορισμένα κλασικά της γαλλικής κουζίνας.

ricks1

Τρώγοντας όπως πάντα αρειμανίως στις νέες αφίξεις της πόλης μας έχω φέτος την αίσθηση ενός déjà vu. Διότι αν θέλαμε να ορίσουμε την κραταιά τάση στο στερέωμα αυτήν τη στιγμή θα λέγαμε πως είναι η (επι)στροφή στο κλασικό, είτε όσον αφορά στην ατμόσφαιρα, είτε στο φαγητό, είτε και στα δύο ταυτόχρονα. Η "χωνεμένη" πατίνα βέβαια έχει άλλο βάρος και στο "Rick’s Steakhouse" η κατακόκκινη μπογιά δεν έχει ακόμα καλά καλά στεγνώσει, το νεότευκτο ωστόσο μαγαζί του Κεφαλαρίου σχεδόν σε πείθει πως υπήρχε εκεί από πάντα. Περισσότερο ανοιχτόκαρδο και προσιτό σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο μέλος του ομίλου S One Hospitality έχει τους τοίχους του ντυμένους με ασπρόμαυρες φωτογραφίες παλαιότερων και νεότερων ηθοποιών και τραγουδιστών, και τα τραπέζια του στρωμένα με ολόλευκα διπλά τραπεζομάντηλα να δημιουργούν αίσθηση ζεστασιάς και φροντίδας. 

ricks2

Αν θέλετε να βρίσκεστε στο επίκεντρο της δράσης προτιμήστε εκείνα που περιβάλλονται από καναπέδες σε στιλ λόντζας μπροστά από την ανοικτή κουζίνα, αν, πάλι, έχετε πιο πριβέ διάθεση καθίστε στο όμορφο τζαμωτό αίθριο που συμπληρώνει τον μακρόστενο χώρο και εκτείνεται πέρα από το φωτισμένο ημικυκλικό μπαρ. Χαίρομαι το Dry Martini μου για την εξαίρετη κλασικότητα του και εξοικειώνομαι με τον κατάλογο που δημιουργεί ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Σταμούδης, παντρεύοντας επιλεγμένες κοπές κρεάτων σε ύφος αμερικάνικου steakhouse με classics ως επί το πλείστον της γαλλικής κουζίνας. 

ricks3

Το μοσχαρίσιο ταρτάρ από prime steak κομμένο στο χέρι μένει πιστό στο κλασικό μοτίβο. Το μεδούλι έχει τη λιπαρή γοητεία που το χαρακτηρίζει και μαζί ψιλοκομμένη μαντζουράνα που του χαρίζει αρώματα κι ελαφράδα. Το brie de Μeaux μπαίνει στο φούρνο ίσα για να μαλακώσει, ραντίζεται με γλάσο από κρασί Porto και κάθε μπουκιά του εκλεκτού τυριού πάνω σε τραγανή μπρουσκέτα είναι πραγματικά απολαυστική. Στο crab cake δεν θα έλεγα όχι σε ένα πιο ευδιάκριτο καβούρι, είναι όμως συνολικά περιποιημένο και η κρούστα του εξαιρετική, ενώ οι γαρίδες κοκτέιλ βρίσκω πως θέλουν κάτι περισσότερο από την ενίσχυση της κλασικής τους σος με αβοκάντο, κόλιανδρο και λάιμ προκειμένου να επικαιροποιηθούν εύστοχα. 

ricks4

Κατόπιν αριβάρουν λινγκουίνι με μοσχαρίσια μάγουλα που σας τα προτείνω γιατί είναι ένα πιάτο comfort και φινετσάτο, που τη γεύση του υπογραμμίζει διακριτικά λίγο ροκφόρ. Το ίδιο και το μισό κοτόπουλο που έρχεται ζουμερό, πικάντικο και λεμονάτο. Το ωραίο του ψήσιμο αφήνει να εννοηθεί πως η κουζίνα μεταχειρίζεται αριστοτεχνικά τη σχάρα και το rib eye που ακολουθεί το επιβεβαιώνει, αγκαλιασμένο, ως οφείλει, από ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένες γαρνιτούρες. Για το γλυκό φινάλε φροντίζει ο έτερος αδερφός Σταμούδης, Θανάσης. Η μηλόπιτά του με κρεμ ανγκλέζ και παγωτό βανίλια είναι ευχάριστα τριφτή και με ωραία αίσθηση του μήλου, ενώ αν επιλέξεις το croquembouche μπροστά σου θα έρθει μια πυραμίδα από σουδάκια αφράτα και τραγανά περιχυμένα με αλμυρή καραμέλα, χάρμα οφθαλμών (οπλίστε κινητά) και γεύσης. 

Πεντέλης 1, Κεφαλάρι, 2107548348, τιμή: € 40 – 70. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Rick’s Steakhouse

Πεντέλης 1, Κεφαλάρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/10/2025

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.