Ο Φεβρουάριος στο "Thomas 1971 Tavern" είναι μια ωδή στο τσίπουρο

Το εθνικό απόσταγμα μπαίνει στο μικροσκόπιο για όλο τον μήνα στο γευστικό σποτ του Κουκακίου.

Thomas 1971 Tavern τσίπουρο

Από τον περασμένο Απρίλιο, το  "Thomas 1971 Tavern" στο Κουκάκι υπηρετεί την παραδοσιακή έκφανση της εθνικής μας κουζίνας με σωστό τρόπο και δημιουργική ματιά. Μαγαζί-γωνία εκεί όπου η Δημητρακοπούλου σμίγει με το μικρό πέρασμα που την ενώνει με την Βεϊκού, στη σκιά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη Γαργαρέττα και σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της γειτονιάς, σερβίρει σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο πιάτα που ενεργοποιούν το γευστικό μνημονικό των Ελλήνων επισκεπτών αλλά και δημιουργούν τέτοιο σε όσους προέρχονται από διαφορετικά σημεία του πλανήτη.

Ο σεφ Χρήστος Παπαθεοδώρου, στενός συνεργάτης του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου στο βραβευμένο "Sense" του "Athens Was", είναι εκείνος που επιμελείται το μενού και ο Δημήτρης Παναγιώτου αυτός που το εκτελεί εντός της ανοιχτής κουζίνας, υπηρετώντας πάντοτε τις προσταγές της καλής πρώτης ύλης και της εποχικότητας. Στο "Thomas 1971 Tavern" όμως δεν περιορίζονται εκεί και για όλο τον μήνα που διανύουμε προσφέρουν μία ακόμη εμπειρία.

Το εστιατόριο Thomas 1971 Tavern στο Κουκάκι 3

Για το υπόλοιπο του Φεβρουαρίου λοιπόν, μικρές και μεγάλες οινοποιίες, με καταγεγραμμένη την αγάπη τους στο τσίπουρο, θα "μυήσουν" τον επισκέπτη στα μυστικά της κάθε ετικέτας του εθνικού αποστάγματος. Συγκεκριμένα, κάθε εβδομάδα του Φεβρουαρίου (6-11, 13-18 και 20-25) θα υπάρχει αποκλειστικά ένας οινοποιός, του οποίου τα τσίπουρα -από τις ποικιλίες που παράγει- θα προσφέρονται.

Thomas 1971 Tavern τσίπουρο 1

Η κουζίνα του "Thomas1971Tavern" θα ετοιμάζει συγκεκριμένους μεζέδες για κάθε ποικιλία τσίπουρου. Θα σερβίρονται τρία διαφορετικά ποτήρια, με το τελευταίο να περιλαμβάνει τις περίφημες παλαιωμένες εκδοχές.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Thomas 1971

Δημητρακοπούλου 18-22, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.