"Ανεφάνη": Γιορτές με άρωμα παλιάς Αθήνας

Ανεφάνη © Γιώργος Βουρσούκης

Φωλιασμένο στην περίφημη οδό Μνησικλέους της Πλάκας, το παρεΐστικο στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ρετρό κινηματογραφική ατμόσφαιρα και τις μουσικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί, φορά τα γιορτινά του και υποδέχεται ντόπιους και επισκέπτες σε περιβάλλον που σφύζει από ζωντάνια. Το σκηνικό με τις πορσελάνες στη ρετρό πιατοθήκη, τις ξύλινες καρέκλες, τα μαρμάρινα τραπεζάκια και το επιβλητικό τζάκι, που συμπληρώνει τη θέρμη που αναζητάς στην έξοδο των γιορτών, δίνουν τον τόνο όμως εδώ οι τακτικοί –και όχι μόνο– θαμώνες έρχονται και για τις δελεαστικές νοστιμιές που φιγουράρουν στο μενού. Μαμαδίστικες σπεσιαλιτέ, όπως χυλοπίτες με κοτόπουλο, αρνάκι στη γάστρα και μοσχοβολιστοί μεζέδες πρωταγωνιστούν δίπλα σε ποτήρια με κρασί και αποστάγματα, ενώ έχουν μοντέρνες προτάσεις για πρωινό ή brunch προσαρμοσμένες στο πνεύμα των ημερών.

Ανεφάνη
© Γιώργος Βουρσούκης

Μνησικλέους 24, Πλάκα, 2103222809, Ανεφάνη, anefani.athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"