Καλωσήρθες και πάλι "Kalua" στην Αθήνα

Έχοντας συνδέσει στο παρελθόν το όνομά του με την αθηναϊκή νύχτα, το «Kalua» επέστρεψε ως κεφάτο party restaurant στην κορυφή του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Nyx Esperia Palace».

kalua1

Έχει γράψει τη δική του πολύχρονη ιστορία το "Kalua" της οικογένειας Διαμαντούλη, τόσο στο αθηναϊκό nightlife όσο βεβαίως και στο beach life της Μυκόνου όπου εξακολουθεί να κατέχει εξέχουσα θέση στην παραλία της Παράγκας. Η επιστροφή του στην πρωτεύουσα δεν γίνεται στο κλασικό πόστο της οδού Αμερικής, που μετατράπηκε πριν λίγα χρόνια από τους ίδιους στο δημοφιλές bar restaurant "Zuka", αλλά στην κορυφή του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου "Nyx Esperia Palace" που μόλις άνοιξε στην καρδιά της πόλης.

Ούτε όμως κρατά τον αμιγώς clubbing χαρακτήρα του που είχε παλιά, μια και όπως εξηγεί ο Σεμπάστιαν Διαμαντούλης που εκπροσωπεί την νεότερη γενιά της οικογένειας, "με την αναβίωση του "Kalua Athens” θελήσαμε να προσφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που απολαμβάνει κάποιος στη Μύκονο, σε μια city εκδοχή. Το νέο αυτό ξεκίνημα είναι για εμάς ένα βήμα παρακάτω για το brand Kalua, γιατί η συνεργασία με το ξενοδοχείο δεν αφορά μονάχα στο εστιατόριο αλλά και στη φροντίδα της συνολικής γευστικής του πρότασης". 

kalua2

Το ίδιο το ξενοδοχείο -πρόκειται για το παλιό "Εσπέρια" της οδού Σταδίου που έστεκε για χρόνια κλειστό-, είναι πραγματικό φιγουρίνι και η ανακαίνιση του από τον ισραηλινών συμφερόντων όμιλο Fattal το έχει προικίσει με ωραία ενέργεια που εισπράττεις ήδη με το που περνάς το πολύ ατμοσφαιρικό του lobby για να πάρεις το ασανσέρ προς τους δύο ψηλότερους ορόφους που στεγάζουν το "Kalua Athens". Ο δέκατος όροφος φιλοξενεί το lounge και την πισίνα, ο ένατος είναι εκείνος του εστιατορίου, και οι δύο όμως προσφέρουν υπέροχη θέα στο αρχαίο και το σύγχρονο κάλλος της Αθήνας από τις μεγάλες τζαμαρίες που τους αγκαλιάζουν περιμετρικά.  

kalua3

Ο χώρος του εστιατορίου αποπνέει μοντέρνο εξωτισμό και είναι σκηνογραφημένος με διάφορες γωνιές και σεπαρέ, έχοντας στην πλάτη μια πολύ όμορφη μπάρα και ασφαλώς το DJ booth που υπογραμμίζουν την party διάθεση. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν τα εμβόλιμα live acts και οι κρυφοί φωτισμοί με αποχρώσεις που αλλάζουν συχνά κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ενώ ο κατάλογος που έχει δημιουργήσει ο σεφ Φάνης Μπονιάκος είναι πληθωρικός και φανερώνει multi culti διαθέσεις. Ξεκινά με κρύα και ζεστά ορεκτικά σε ελληνικό και μεσογειακό ύφος, κάνει στάση στην Ιταλία για ζυμαρικά και ριζότι, προτείνει φρέσκο ψάρι μαγειρεμένο μια διάφορες τεχνικές, premium κοπές κρέατος που ψήνονται σε φούρνο robata αλλά και μια ενδιαφέρουσα ενότητα από καλοφτιαγμένο sushi. 

"Kalua Athens", Σταδίου 22 & Εδουάρδου Λω (Ξεν. "Nyx Esperia Palace"), κέντρο,  6942886688.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.