Ο Κρίτων Πουλής δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα όνομα που περνά απαρατήρητο στα ελληνικά γευστικά δρώμενα. Κι αυτό γιατί ο δημιουργός της "Bon Bon Fait Maison" αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους pastry chef που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, έχοντας μεταξύ άλλων να επιδείξει στο βιογραφικό του μία πολυετή και σημαντική συνεργασία με τον master της ζαχαροπλαστικής και μετέπειτα μέντορά του, Pierre Hermé, σε πολύ κομβικό μάλιστα ρόλο αλλά και με τα ιερά τέρατα που ακούν στα ονόματα των Alain Ducasse και Alain Passard. Παράλληλα, εξελίσσεται πολύ και σε επιχειρηματικό επίπεδο, όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα όσα έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια σε Κύθηρα, Μύκονο, Πειραιά και Αθήνα. Τελευταίο του 'παιδί', το "Bon Bon Fait Maison L'Atelier".
Ένα μπιστρό μεταξύ Παρισιού και Αθήνας
"Είναι σαν κατά κάποιο τρόπο να επέστρεψα ακριβώς εκεί που ξεκίνησα" μου λέει ο ίδιος ο Κρίτων Πουλής χαμογελαστός ένα απόγευμα Παρασκευής που με υποδέχεται στο χώρο, ο οποίος σφύζει από κομψότητα και χαλαρότητα - ξέρεις, αυτό το μαγικό combo που κατορθώνουν να παρουσιάζουν τα αντίστοιχα παριζιάνικα σποτ του genre, κάπου ανάμεσα στο κλασικό μπιστρό, το salon de thé και το wine bar.
Το "L'Atelier", που έκανε ντεμπούτο στα τέλη του περασμένο Νοεμβρίου στο ισόγειο ενός ατμοσφαιρικού νεοκλασικού του 19ου αιώνα στην Καλαμιώτου, είναι η πραγμάτωση της ιδέας του σεφ για έναν καινοτόμο συνδυασμό τεχνικών και συνταγών γαλλικής κουζίνας με ελληνικά υλικά και γεύσεις, σε έναν χώρο που θα πατά τόσο στον παριζιάνικο εστιατορικό ρομαντισμό όσο και στην αθηναϊκή αστική πραγματικότητα. Και όλα αυτά με μία εξαιρετική value for money αναλογία.
Μπιστρονομία στα καλύτερά της λοιπόν, όπως άλλωστε μαρτυρούν και πιάτα σαν το εξαιρετικό μοσχαρίσιο ταρτάρ, το καρπάτσιο κουνουπιδιού με φρέσκια τριμμένη καρύδα και σελινόριζα, οι γαρίδες με πανσέτα σε μαύρες φακές beluga και τα μοσχαρίσια μάγουλα ραγού που ξαπλώνουν πάνω σε μία έξοχα βρασμένη pasta. Για κάτι ακόμη πιο comfort, το τρίο των mini burgers ενδείκνυται.
"Κι από γλυκά;". Αυτή ήταν ακριβώς η ερώτηση που περίμενα να κάνει κάποιος. Moelleux σοκολάτας με παγωτό πλατύφυλλου βασιλικού και προφιτερόλ με παγωτό φουντούκι και σως σοκολάτας 66% κακάο έχουν σχεδόν μόνιμη θέση εδώ, όπως επίσης και πολλά από τα highlights του κοντινού, ομωνύμου κατά το ήμισυ ζαχαροπλαστείου του Κρίτωνα: Τάρτες, μπαμπάδες με ρούμι, pasteis de nata, μιλφέιγ, μακαρόν, κανελέ, μπισκότα, χειροποίητα κρουασάν και πλήθος άλλων παίζουν το ρόλο του guest που κλέβει την παράσταση στο φινάλε.
Τέλος, το "Bon Bon Fait Maison L'Atelier" είναι γενικότερα μία έξοχη πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας στο κέντρο της πόλης, ένα μέρος (και) για καφέ ή απεριτίβο, πρωινό και σνακ ή κάποιο γρήγορο γλυκό.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.