Στο "Bon Bon Fait Maison L'Atelier" η Αθήνα συναντά το Παρίσι

Το νέο μπιστρό του Κρίτωνα Πουλή στην Καλαμιώτου έχει γεύση, άποψη και χαλαρό χαρακτήρα.

Το 'Bon Bon Fait Maison L'Atelier' του Κρίτωνα Πουλή

Ο Κρίτων Πουλής δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα όνομα που περνά απαρατήρητο στα ελληνικά γευστικά δρώμενα. Κι αυτό γιατί ο δημιουργός της "Bon Bon Fait Maison" αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους pastry chef που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, έχοντας μεταξύ άλλων να επιδείξει στο βιογραφικό του μία πολυετή και σημαντική συνεργασία με τον master της ζαχαροπλαστικής και μετέπειτα μέντορά του, Pierre Hermé, σε πολύ κομβικό μάλιστα ρόλο αλλά και με τα ιερά τέρατα που ακούν στα ονόματα των Alain Ducasse και Alain Passard. Παράλληλα, εξελίσσεται πολύ και σε επιχειρηματικό επίπεδο, όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα όσα έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια σε Κύθηρα, Μύκονο, Πειραιά και Αθήνα. Τελευταίο του 'παιδί', το "Bon Bon Fait Maison L'Atelier".

Ένα μπιστρό μεταξύ Παρισιού και Αθήνας

"Είναι σαν κατά κάποιο τρόπο να επέστρεψα ακριβώς εκεί που ξεκίνησα" μου λέει ο ίδιος ο Κρίτων Πουλής χαμογελαστός ένα απόγευμα Παρασκευής που με υποδέχεται στο χώρο, ο οποίος σφύζει από κομψότητα και χαλαρότητα - ξέρεις, αυτό το μαγικό combo που κατορθώνουν να παρουσιάζουν τα αντίστοιχα παριζιάνικα σποτ του genre, κάπου ανάμεσα στο κλασικό μπιστρό, το salon de thé και το wine bar. 

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 10

Το "L'Atelier", που έκανε ντεμπούτο στα τέλη του περασμένο Νοεμβρίου στο ισόγειο ενός ατμοσφαιρικού νεοκλασικού του 19ου αιώνα στην Καλαμιώτου, είναι η πραγμάτωση της ιδέας του σεφ για έναν καινοτόμο συνδυασμό τεχνικών και συνταγών γαλλικής κουζίνας με ελληνικά υλικά και γεύσεις, σε έναν χώρο που θα πατά τόσο στον παριζιάνικο εστιατορικό ρομαντισμό όσο και στην αθηναϊκή αστική πραγματικότητα. Και όλα αυτά με μία εξαιρετική value for money αναλογία. 

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 2

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 4

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 9

Μπιστρονομία στα καλύτερά της λοιπόν, όπως άλλωστε μαρτυρούν και πιάτα σαν το εξαιρετικό μοσχαρίσιο ταρτάρ, το καρπάτσιο κουνουπιδιού με φρέσκια τριμμένη καρύδα και σελινόριζα, οι γαρίδες με πανσέτα σε μαύρες φακές beluga και τα μοσχαρίσια μάγουλα ραγού που ξαπλώνουν πάνω σε μία έξοχα βρασμένη pasta. Για κάτι ακόμη πιο comfort, το τρίο των mini burgers ενδείκνυται. 

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 5

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 7

"Κι από γλυκά;". Αυτή ήταν ακριβώς η ερώτηση που περίμενα να κάνει κάποιος. Moelleux σοκολάτας με παγωτό πλατύφυλλου βασιλικού και προφιτερόλ με παγωτό φουντούκι και σως σοκολάτας 66% κακάο έχουν σχεδόν μόνιμη θέση εδώ, όπως επίσης και πολλά από τα highlights του κοντινού, ομωνύμου κατά το ήμισυ ζαχαροπλαστείου του Κρίτωνα: Τάρτες, μπαμπάδες με ρούμι, pasteis de nata, μιλφέιγ, μακαρόν, κανελέ, μπισκότα, χειροποίητα κρουασάν και πλήθος άλλων παίζουν το ρόλο του guest που κλέβει την παράσταση στο φινάλε. 

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 8

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 3

Τέλος, το "Bon Bon Fait Maison L'Atelier" είναι γενικότερα μία έξοχη πρόταση για κάθε στιγμή  της ημέρας στο κέντρο της πόλης, ένα μέρος (και) για καφέ ή απεριτίβο, πρωινό και σνακ ή κάποιο γρήγορο γλυκό.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Ντράβαλος Μεζέ" είναι το μεζεδάδικο που έλειπε από τη Νάουσα της Πάρου

Κι όμως στο πιο τουριστικό σημείο της Πάρου, τη Νάουσα, μπορείς να φας τηγανητά μεζεδάκια όπως παλιά και, μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
22/09/2023

Piato

Έναν καινούργιο πόλο έλξης, έξω από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ελούντας, δημιουργεί το πλήρως ανακαινισμένο εστιατόριο στην είσοδο του Αγίου Νικολάου. Ο έμπειρος σεφ Αλέξανδρος Κιουσάμπας προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις με τονισμένο το κρητικό στοιχείο ως προς τις συνταγές και τα υλικά.

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Aperitivo στο "Burratino"

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης. Μας καλεί στην αγαπημένη του αυλή, που βρίσκεται στο κέντρο, για spritz και φαγητό α λα Ιταλικά.

Η πολύ κομψή κουζίνα του Πέτρου Δήμα στο "Makris Athens"

Φιλοδοξεί να γίνει η ναυαρχίδα των εστιατορίων "Makris" και η κουζίνα του μυρίζει ήδη υψηλές διακρίσεις. Το νέο ρεστοράν του Πέτρου Δήμα και των Domes Resort στην Ερμού βλέπει Ακρόπολη, αρχαία Αγορά και Θησείο και στοχεύει ψηλά.

'Ήπειρος': Στου Γκύζη για κορυφαίο σουβλάκι

Μία πινέζα-προορισμός στον χάρτη της αστικής σουβλακοφαγίας, με γύρο που σκοτώνει.

Τα γευστικά νέα του φθινοπώρου: Αφίξεις, ανανεώσεις και προσεχώς στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Καινούρια εστιατόρια που ήρθαν ή καταφθάνουν σύντομα, φρέσκα σενάρια που ήδη γράφονται και ηχηρές συνεργασίες δίνουν τον τόνο.

Κουζίνα χωρίς όρια στο "Alios Ilios Restaurant" στη Σαντορίνη

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη.