Πρώτη γεύση από το ανανεωμένο "The Artist"

Ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα καλλιτεχνεί πλέον την κομψή ελληνική του κουζίνα στο ατμοσφαιρικό rooftop εστιατόριο του Ψυρρή.

theartist1

Είχα την τύχη να είμαι από τους πρώτους που απόλαυσε πριν λίγα χρόνια την υπέροχη θέα από την ταράτσα του όμορφου ξενοδοχείου "The Artist" στου Ψυρρή και με την ίδια χαρά επιστρέφω για να δοκιμάσω το ολοκαίνουργιο μενού που πλέον δημιουργεί ο ταλαντούχος σεφ Έλβι Δημήτρης Ζύμπα. "Όταν έκλεισε πριν λίγο καιρό ο κύκλος του "Alficon” και βρισκόμουν σε αναζήτηση για το επόμενο βήμα, οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν με τον Παναγιώτη Σούλη (σ.σ. ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου) και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε" μου εξηγεί το βράδυ που επισκέπτομαι το εστιατόριο. 

theartist2

Το καινούργιο μενού έχει δεν έχει μια βδομάδα που σερβίρεται και παρά τα όποια αναμενόμενα μικρά στραβοπατήματα της αρχής οι γεύσεις αποπνέουν ήδη μια σιγουριά που περιμένεις από μια ωριμότερη κουζίνα. Βοηθάει βέβαια το γεγονός πως ο σεφ έχει φέρει μαζί του αρκετά από τα μέλη της ομάδας που είχε στο πάλαι ποτέ εστιατόριο του Παγκρατίου, ενώ και ο ίδιος βρίσκεται διαρκώς εκεί επιβλέποντας τα πάντα. Ο κατάλογος προτείνει γύρω στα 15 πιάτα που απηχούν την οπτική του για τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ενός menu degustation 6 σταδίων στα € 65 ή € 85 με wine pairing. 

Δοκίμασα αρκετά από αυτά, θα ήθελα να σταθώ όμως σε ορισμένα που εκφράζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το μαγειρικό ύφος του Δημήτρη που συνδυάζει εύστοχα την οικειότητα με ορισμένα fine στοιχεία. Το τρυφερότατο και σχεδόν ωμό χτένι που έρχεται στο κέλυφος του, με μια στιλπνή κρέμα μανιταριών κι ένα τσάι από διάφορες ρίζες που παντρεύει τη θάλασσα με το βουνό. Ο ντολμάς με το al dente αμπελόφυλλο που γεμίζεται με πλιγούρι και γαρνίρεται με απαλό σκουμπρί και δροσιά πορτοκαλιού φτιάχνοντας έναν προχώ τσιπουρομεζέ επιπέδου. Το άψογα ψημένο ορτύκι που συνδυάζεται αναπάντεχα με μαυρομάτικα φασόλια (κρέμα και ολόκληρα) και τραγανή ρόκα. 

theartist3

Κάποια λίγα, πάλι, χρειάζονται μια μικρή προσοχή στις λεπτομέρειες προκειμένου να εκφράσουν πλήρως τη δυναμική τους, όπως για παράδειγμα το βουτυρένιο λαβράκι κομμένο σε στιλ sashimi που σερβίρεται παρέα με μια σος που ναι μεν προσφέρει τη λιπαρότητα που του χρειάζεται αλλά όχι κάποια ένταση όπως του ούζου που υπόσχεται η εκφώνηση. Είμαι σίγουρος πως ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ του μαγαζιού, που οσονούπω θα ανανεωθεί και αισθητικά με καινούργιες καρέκλες και τραπέζια τόσο στο εστιατορικό κομμάτι της ταράτσας όσο και στο έτερον της ήμισυ που λειτουργεί ως cocktail bar με ενδιαφέρουσες προτάσεις διά χειρός του Αχιλλέα Τσιριγκάκη, ενώ για την ευρυθμία όλου του χώρου φροντίζει ο F&B Manager Δημήτρης Παπαδημητρίου. Η θέα παραμένει δυνατό χαρτί, συνταιριάζοντας το αστικό τοπίο με το φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης και τους ήρωες του βωβού κινηματογράφου σε χαρακτηριστικές σεκάνς ταινιών που προβάλλονται αδιάκοπα στην πλάτη μιας αντικρινής πολυκατοικίας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2025

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!