"MFlavours" με καινούργια γευστικά δέλεαρ

Στο βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Athens Capital Hotel-MGallery» ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης συνεχίζει να υφαίνει τον καμβά μιας ενδιαφέρουσας σύγχρονης κουζίνας, αποκλειστικά πλέον μέσα από μενού γευσιγνωσίας.

Mflavours1

Η όμορφη μοντέρνα κουζίνα του Δημήτρη Μπούτσαλη ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής χρονιάς γι’αυτό και επέστρεψα με ιδιαίτερη χαρά και προσμονή στο εστιατόριο "MFlavours" (Top Notch 2022) προκειμένου να δοκιμάσω τις καινούργιες του προτάσεις. Για την ακρίβεια και κατ’εξαίρεση όχι ακριβώς εκεί, μια και στον χώρο του γίνονταν κάποιες ολιγοήμερες εργασίες συντήρησης, αλλά λίγο πιο ψηλά, στο roof top εστιατόριο "Mappemonde" δηλαδή, που από φέτος κλείστηκε με μεγάλες τζαμαρίες και παραμένει σε λειτουργία όλο το χειμώνα για όποιον επιθυμεί να απολαύσει την κομψή του ατμόσφαιρα και ασφαλώς την εξαιρετική του θέα στην ολόφωτη Πανεπιστημίου, την αδερφή "Μεγάλη Βρεταννία" και τον Ιερό Βράχο. 

mflavours2

Παραμένοντας πιστός στον φινετσάτο fine dining καμβά που παρουσίασε πέρσι, ο σεφ πήρε φέτος την τολμηρή απόφαση να ξεδιπλώσει τη γαστρονομική του πρόταση αποκλειστικά degustation κι έτσι στο "MFlavours" έχεις πλέον τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα στο μικρό και το μεγάλο μενού γευσιγνωσίας (4 στάδια / € 60, 7 στάδια / € 90) και ακόμα δύο χορτοφαγικά (4 στάδια / € 45, 6 στάδια / € 65). Το μεγάλο μενού που ακολούθησα εγώ, και περικλείει μέσα του το μικρό ενισχυμένο με ορισμένα ακόμα πιάτα, ξεκινά με τη φρέσκια φινέτσα μιας πολύ καλής τάρτας λαχανικών με χόρτα, αυγό ορτυκιού, πίκλα λαγόχορτου, κρέμα φουντουκιού και κάστανο. 

Τα δύο πιάτα που ακολουθούν αποτυπώνουν με τον πιο απτό τρόπο το πνεύμα του δημιουργού τους, τη φαντασία και το ταλέντο του. Είναι καταρχήν η custard ψαρόσουπα με σκορπίνα, ταραμά, καρότο, πατάτα και σελινόριζα^ μια σύνθεση πλούσια και πολυεπίπεδη, όπου γεύεσαι κάθε υλικό ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί να συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στην στιλπνή και άκρως αρωματική σος custard. Είναι ακόμα αυτό το "δίδυμο" ταρτάρ καραβίδας και μοσχαριού ωρίμανσης, πρωτότυπο και εξαιρετικό, είτε δοκιμάσεις το καθένα κατά μόνας, είτε ταυτόχρονα που είναι και το ιδανικό για να χαρείς τον ορισμό του surf’n’turf και μαζί εντάσεις ευγενικώς αιχμηρές. 

mflavours3

Όχι βέβαια ότι οι ωραίες ιδέες απουσιάζουν παρακάτω. Ο μπακαλιάρος, έξυπνα καρυκευμένος με ξύσμα λάιμ, έχει για συνοδεία έναν ενδιαφέροντα "λαχανοντολμά" με κρουστή σάρκα και ωραία γέμιση από μαύρο ρύζι, το ίδιο ψάρι, γαρίδες και μύδια. Τα πολύ καλά χειροποίητα ραβιόλι με γέμιση από κόκορα κρασάτο τα βαφτίζεις μέσα σε κονσομέ με γραβιέρα Σαν Μιχάλη και ζωμό του πουλερικού που είναι πραγματικός δυναμίτης. Τα εικονικά ραβιόλι σελινόριζας από το χορτοφαγικό μενού είναι μια πειστική και γευστική οφθαλμαπάτη με ωραία γέμιση από καπνιστή πατάτα, καμμένο πράσο, τελείες μαύρου σκόρδου και τρούφα, που όμως θα ωφελούνταν περισσότερο από την ύπαρξη ενός τραγανού στοιχείου. 

mflavours4

Εικονικό, φτιαγμένο από λευκή σοκολάτα, είναι, τέλος, και το λεμόνι-πρωταγωνιστής του επιδορπίου "Εσπεριδοειδή και Ελαιόλαδο", που κρύβει μέσα του φλογοβόλα μους λεμονιού και φρεσκάρει τον ουρανίσκο μαζί με σορμπέ μανταρινιού και σάλτσα ελαιολάδου και εσπεριδοειδών. 

(+) Η καλλιτεχνική αύρα, διάχυτη σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, και το ευγενικό σέρβις. 
(-) Το πιάτο με την μπαλοτίνα αρνιού ανοίγεται προς πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις (ραβιόλι κολοκύθας, ψητό καρότο με ροδέλες από πολύχρωμα καρότα, καπνιστό πρόβειο γιαούρτι) και ζητάει λίγη αφαίρεση. 

Περισσότερες πληροφορίες

MFlavours

Ξεν. «Athens Capital Hotel-MGallery», Ελ. Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.