"MFlavours" με καινούργια γευστικά δέλεαρ

Στο βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Athens Capital Hotel-MGallery» ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης συνεχίζει να υφαίνει τον καμβά μιας ενδιαφέρουσας σύγχρονης κουζίνας, αποκλειστικά πλέον μέσα από μενού γευσιγνωσίας.

Mflavours1

Η όμορφη μοντέρνα κουζίνα του Δημήτρη Μπούτσαλη ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής χρονιάς γι’αυτό και επέστρεψα με ιδιαίτερη χαρά και προσμονή στο εστιατόριο "MFlavours" (Top Notch 2022) προκειμένου να δοκιμάσω τις καινούργιες του προτάσεις. Για την ακρίβεια και κατ’εξαίρεση όχι ακριβώς εκεί, μια και στον χώρο του γίνονταν κάποιες ολιγοήμερες εργασίες συντήρησης, αλλά λίγο πιο ψηλά, στο roof top εστιατόριο "Mappemonde" δηλαδή, που από φέτος κλείστηκε με μεγάλες τζαμαρίες και παραμένει σε λειτουργία όλο το χειμώνα για όποιον επιθυμεί να απολαύσει την κομψή του ατμόσφαιρα και ασφαλώς την εξαιρετική του θέα στην ολόφωτη Πανεπιστημίου, την αδερφή "Μεγάλη Βρεταννία" και τον Ιερό Βράχο. 

mflavours2

Παραμένοντας πιστός στον φινετσάτο fine dining καμβά που παρουσίασε πέρσι, ο σεφ πήρε φέτος την τολμηρή απόφαση να ξεδιπλώσει τη γαστρονομική του πρόταση αποκλειστικά degustation κι έτσι στο "MFlavours" έχεις πλέον τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα στο μικρό και το μεγάλο μενού γευσιγνωσίας (4 στάδια / € 60, 7 στάδια / € 90) και ακόμα δύο χορτοφαγικά (4 στάδια / € 45, 6 στάδια / € 65). Το μεγάλο μενού που ακολούθησα εγώ, και περικλείει μέσα του το μικρό ενισχυμένο με ορισμένα ακόμα πιάτα, ξεκινά με τη φρέσκια φινέτσα μιας πολύ καλής τάρτας λαχανικών με χόρτα, αυγό ορτυκιού, πίκλα λαγόχορτου, κρέμα φουντουκιού και κάστανο. 

Τα δύο πιάτα που ακολουθούν αποτυπώνουν με τον πιο απτό τρόπο το πνεύμα του δημιουργού τους, τη φαντασία και το ταλέντο του. Είναι καταρχήν η custard ψαρόσουπα με σκορπίνα, ταραμά, καρότο, πατάτα και σελινόριζα^ μια σύνθεση πλούσια και πολυεπίπεδη, όπου γεύεσαι κάθε υλικό ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί να συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στην στιλπνή και άκρως αρωματική σος custard. Είναι ακόμα αυτό το "δίδυμο" ταρτάρ καραβίδας και μοσχαριού ωρίμανσης, πρωτότυπο και εξαιρετικό, είτε δοκιμάσεις το καθένα κατά μόνας, είτε ταυτόχρονα που είναι και το ιδανικό για να χαρείς τον ορισμό του surf’n’turf και μαζί εντάσεις ευγενικώς αιχμηρές. 

mflavours3

Όχι βέβαια ότι οι ωραίες ιδέες απουσιάζουν παρακάτω. Ο μπακαλιάρος, έξυπνα καρυκευμένος με ξύσμα λάιμ, έχει για συνοδεία έναν ενδιαφέροντα "λαχανοντολμά" με κρουστή σάρκα και ωραία γέμιση από μαύρο ρύζι, το ίδιο ψάρι, γαρίδες και μύδια. Τα πολύ καλά χειροποίητα ραβιόλι με γέμιση από κόκορα κρασάτο τα βαφτίζεις μέσα σε κονσομέ με γραβιέρα Σαν Μιχάλη και ζωμό του πουλερικού που είναι πραγματικός δυναμίτης. Τα εικονικά ραβιόλι σελινόριζας από το χορτοφαγικό μενού είναι μια πειστική και γευστική οφθαλμαπάτη με ωραία γέμιση από καπνιστή πατάτα, καμμένο πράσο, τελείες μαύρου σκόρδου και τρούφα, που όμως θα ωφελούνταν περισσότερο από την ύπαρξη ενός τραγανού στοιχείου. 

mflavours4

Εικονικό, φτιαγμένο από λευκή σοκολάτα, είναι, τέλος, και το λεμόνι-πρωταγωνιστής του επιδορπίου "Εσπεριδοειδή και Ελαιόλαδο", που κρύβει μέσα του φλογοβόλα μους λεμονιού και φρεσκάρει τον ουρανίσκο μαζί με σορμπέ μανταρινιού και σάλτσα ελαιολάδου και εσπεριδοειδών. 

(+) Η καλλιτεχνική αύρα, διάχυτη σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, και το ευγενικό σέρβις. 
(-) Το πιάτο με την μπαλοτίνα αρνιού ανοίγεται προς πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις (ραβιόλι κολοκύθας, ψητό καρότο με ροδέλες από πολύχρωμα καρότα, καπνιστό πρόβειο γιαούρτι) και ζητάει λίγη αφαίρεση. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
14/11/2025

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τίμιες ταβέρνες στου Ψυρρή

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.