Το 'Noma' μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο εργαστήριο

Τι ακριβώς είναι το 'noma 3.0' που μόλις ανακοίνωσε ο Rene Redzepi και θα διαδεχθεί το κλείσιμο του εμβληματικού εστιατορίου.

Νέο Νόμα 2025 @Noma

Ο χειμώνας του 2024 θα είναι ο τελευταίος για το 'Noma', όπως το γνωρίζουν άπαντες έως τώρα. Κι αυτό γιατί το δημοφιλές γαστρονομικό ινστιτούτο της Κοπεγχάγης ετοιμάζεται να κλείσει. Ή πιο ορθά να αλλάξει για ακόμη μία φορά - κατά την προσφιλή του πια συνήθεια.

Ένα τεράστιο εργαστήριο γεύσης για το 2025

"Το 2025, το εστιατόριό μας μεταμορφώνεται σε ένα γιγάντιο εργαστήριο. Μία πρωτοποριακή δοκιμαστική κουζίνα, αφιερωμένη στο έργο της καινοτομίας των τροφίμων και στην ανάπτυξη νέων γεύσεων. Ένα μέρος που θα μοιραστεί τους καρπούς των προσπαθειών μας, ευρύτερα από ποτέ" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Rene Redzepi.

> Διάβασε ακόμη: Εστιατόρια-προορισμοί σε κάθε γωνιά του κόσμου για το 2023 και πώς (και τί) θα πίνουμε στα μπαρ τη νέα χρονιά

Ο 45χρονος μύστης του εστιατορικού κόσμου κάνει επίσης λόγο για "την επόμενη φάση, κατά την οποία θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε και να αναζητούμε νέους τρόπους για να μοιραστούμε τη δουλειά μας. Όταν θα συγκεντρώσουμε αρκετές νέες ιδέες και γεύσεις, θα σερβίρουμε ξανά στην Κοπεγχάγη. Η εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα εξακολουθεί να αποτελεί μέρος αυτού που είμαστε, αλλά το να είμαστε απλά ένα εστιατόριο δε θα μας καθορίζει πλέον. Αντίθετα, μεγάλο μέρος του χρόνου μας θα αφιερωθεί στην εξερεύνηση νέων projects και στην ανάπτυξη πολλών περισσότερων ιδεών και προϊόντων".

Υπενθυμίζουμε πως το 'Noma' ετοιμάζει το pop up του στο Κιότο της Ιαπωνίας, που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Μάρτιο έως και τον Μάιο του 2023. Θα είναι το δεύτερο αντίστοιχο concept του 'Noma' στην Ιαπωνία, μετά από εκείνο που έτρεξε τον  Φεβρουάριο του 2015, όταν η ομάδα του εγκαταστάθηκε για μία εβδομάδα στην κουζίνα του ξενοδοχείου 'Mandarin Oriental'. Και αυτή τη φορά, τα 95 άτομα του προσωπικού θα δουλέψουν εντός ενός αντίστοιχου χώρου, του 'Ace Hotel Kyoto'.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/12/2025

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.