Το 'Noma' μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο εργαστήριο

Τι ακριβώς είναι το 'noma 3.0' που μόλις ανακοίνωσε ο Rene Redzepi και θα διαδεχθεί το κλείσιμο του εμβληματικού εστιατορίου.

Νέο Νόμα 2025 @Noma

Ο χειμώνας του 2024 θα είναι ο τελευταίος για το 'Noma', όπως το γνωρίζουν άπαντες έως τώρα. Κι αυτό γιατί το δημοφιλές γαστρονομικό ινστιτούτο της Κοπεγχάγης ετοιμάζεται να κλείσει. Ή πιο ορθά να αλλάξει για ακόμη μία φορά - κατά την προσφιλή του πια συνήθεια.

Ένα τεράστιο εργαστήριο γεύσης για το 2025

"Το 2025, το εστιατόριό μας μεταμορφώνεται σε ένα γιγάντιο εργαστήριο. Μία πρωτοποριακή δοκιμαστική κουζίνα, αφιερωμένη στο έργο της καινοτομίας των τροφίμων και στην ανάπτυξη νέων γεύσεων. Ένα μέρος που θα μοιραστεί τους καρπούς των προσπαθειών μας, ευρύτερα από ποτέ" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Rene Redzepi.

> Διάβασε ακόμη: Εστιατόρια-προορισμοί σε κάθε γωνιά του κόσμου για το 2023 και πώς (και τί) θα πίνουμε στα μπαρ τη νέα χρονιά

Ο 45χρονος μύστης του εστιατορικού κόσμου κάνει επίσης λόγο για "την επόμενη φάση, κατά την οποία θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε και να αναζητούμε νέους τρόπους για να μοιραστούμε τη δουλειά μας. Όταν θα συγκεντρώσουμε αρκετές νέες ιδέες και γεύσεις, θα σερβίρουμε ξανά στην Κοπεγχάγη. Η εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα εξακολουθεί να αποτελεί μέρος αυτού που είμαστε, αλλά το να είμαστε απλά ένα εστιατόριο δε θα μας καθορίζει πλέον. Αντίθετα, μεγάλο μέρος του χρόνου μας θα αφιερωθεί στην εξερεύνηση νέων projects και στην ανάπτυξη πολλών περισσότερων ιδεών και προϊόντων".

Υπενθυμίζουμε πως το 'Noma' ετοιμάζει το pop up του στο Κιότο της Ιαπωνίας, που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Μάρτιο έως και τον Μάιο του 2023. Θα είναι το δεύτερο αντίστοιχο concept του 'Noma' στην Ιαπωνία, μετά από εκείνο που έτρεξε τον  Φεβρουάριο του 2015, όταν η ομάδα του εγκαταστάθηκε για μία εβδομάδα στην κουζίνα του ξενοδοχείου 'Mandarin Oriental'. Και αυτή τη φορά, τα 95 άτομα του προσωπικού θα δουλέψουν εντός ενός αντίστοιχου χώρου, του 'Ace Hotel Kyoto'.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Alpino Cucina Italiana": 50 χρόνια κλασικό όσο και αγαπημένο

Ποιο άλλο εστιατόριο εδώ και μισό αιώνα εξασφαλίζει νοερά ταξίδια στην Ιταλία ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την χαρακτηριστική του γευστική ταυτότητα με απόλυτη συνέπεια;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/06/2023

Το Sani Gourmet επιστρέφει στο Sani Resort

Από τις 7 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου, με σημαντικούς και βραβευμένους σεφ με αστέρια Michelin σεφ.

Ασημάκη Χανιώτη, τι θα μας μαγειρέψεις στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας;

Ο executive chef του λονδρέζικου "Pied à Terre" (1* Michelin) μιλά στο "α" λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα για να ηγηθεί της μπριγάδας του "Makedonia Palace" και να υπογράψει το diner de gala των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, ως καλεσμένος του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, που συμπληρώνουν φέτος τα 30 χρόνια τους.

"APLÓ": Ένα ολόφρεσκο beach restaurant στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μία τολμηρή επανασύσταση της κουζίνας των παιδικών μας χρόνων, με island-chic διάθεση πάνω στη χρυσή άμμο της Astir Beach.

"Orfali": Οι gastro-bros του Ντουμπάι

Οι αδερφοί Orfali κατέκτησαν την κορυφή των 50 Best Restaurants Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, φέρνοντας τη συριακή γαστρονομική παράδοση στα τραπέζια του "Orfali Bros Bistro".

Phoebus - Μύκονος

Το ολοκαίνουργιο pescatarian εστιατόριο στην πλατεία Γουμενιό έχει αισθητική, χαρακτήρα και ανανεώνει τη γαστρονομική σκηνή της Μυκόνου.

The World's 50 Best Restaurants: Η λίστα 51-100

Τα εστιατόρια που βρέθηκαν στις θέσεις 51-100 του σημαντικού θεσμού The World’s 50 Best Restaurants για το 2023.